Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Se po smrti staršev bratje in sestre še zbirate?

Se po smrti staršev bratje in sestre še zbirate?

Navadno je tako, da se ob praznikih, rojstnih dnevih, morda ob nedeljah na kosilu pri starših zbere vsa družina, torej k staršem domov pridejo bratje in sestre.
Kaj pa, ko starši umrejo? Je ta tradicija ostala ali se je počasi izgubila?

Pri nas je ostala; po smrti dedka in babice še vedno prihajajo strici in tete, pa tudi njihovi otroci in že vnuki 🙂

Ne zdi se mi, da bi (ne)prisotnost starih staršev pretirano spremenila pogostost druženja naše žlahte. Po eni veji je družina manjša, v istem mestu, tudi bolj povezana, se zbere skupaj večkrat letno ob različnih priložnostih, po drugi pa so potomci razkropljeni po celi Sloveniji, se obiskujejo občasno, skupaj pa dobijo cca 1x letno, ob kakšnih birmah, porokah, itd.

Po smrti ene veje smo se že tako videvali zelo redko, sedaj pa so ti bratranci in sestrične po tej veji razseljeni po celem svetu. Občasno si pošiljamo maile in imamo zelo redke stike. Po drugi veji, čeprav smo razseljeni po celi Sloveniji, se po smrti babi in dedka, ni veliko spremenilo. Klicarimo se med sabo (tako tudi otroci bratrancev in sestričen ter moji otroci se med sabo klicarijo), obiskujemo se, 2x letno pa se dobimo na “družinskem pikniku” tako za čisto brez veze (grdo rečeno), samo da se vidimo med sabo. To je ostalo še iz časov, ko sta babi in dedi še živela. Moja dva starša te tradicije sicer ne ohranjata in se pri njiju ne dobivamo. Se pa zato z sestro redno srečujeva in videvava, prav tako otroci

Sem edinček, tako, da sem vedno zbran:)

Ena stran familije se obiskuje, a ne vec na nivoju bratrancev in sestricen, jaz jih pa obiscem vsake kvatre enkrat, ker smo se lepo razumeli, ko smo bili otroci. Druga stran familije (bratranci, sestricne) se pa dobi enkrat na leto (starsi vsi ze vsaj 20 in vec let mrtvi) na druzinskem pikniku, vsakic pri drugem bratrancu/ sestricni. Bratje in sestre se pa na obeh straneh redno obiskujejo tudi desetletja po smrti starsev.

moja starša sta z brati (hehe, sester nimata ne eden in ne drugi) kar povezana, je pa res, da jih vseh šest živi v dveh vaseh in imajo zelo pogoste stike.

s sestro živiva enih 100 km narazen in se še kar obiskujeva, pričakujem, da bo tako tudi, ko staršev ne bo več.

pri partnerju pa nisem glih ziher. bratov in sester nikoli ne gre obiskat, razen, če je kaj res nujnega in mati se kar sekira zaradi tega. mogoče bo, ko bodo imeli vsi otroke, malo drugače…

🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close