Še o pranju
1. Kako naj odstranim madeže od deodoranta na majicah pod pazduho, ne da bi preveč poškodovala barvo? Namakala in drgnila na roke pri vsaki majici, pa tudi ne bi rada.
2. Ali perete volnene puloverje v pralnem stroju, če ta ima program za volno? Moj pralni stroj ga ima, pa pravi mami, da bom vse puloverje uničila, če ga uporabim.
3. Kupila sem sredstvo denkmit s krtačko za čiščenje črnih robov na rokavih na primer ali pa ovratnikov. Se mi pa zdi, da nič ne deluje, pomaga le drgnjenje na roko. Kako to rešujete ve?
O flekcih od deodorantov, vrži v pralni stroj, prav tako volnene puloverje če imaš program za volno. Jaz vse volnene pulovere operem v pralnem stroju, pa so še vsi taki kot so bili lepi in nič skrčeni. Uporabi še pravi pralni prašek posebej za volnene izdelke pa bo.
Črne robove jaz našpricam z enim od Amvejevih izdelkov ali pa od Vanisa je tut en dober pol dam pa prat.
Volnene puloverje operi v pralnem stroju s Perwollom (roza) v hladni vodi na programu za volno. Ne dodajaj mehcalca. Posusi jih polozene na mizi ali stojalu. Aja, kaknse jopice iz mesanice (50, 50) jaz susim kar na obesalniku. Peri pa skupaj podobne barve, da se ti kaj ne obarva.
BTW, tudi moja mami volno pere na roko in me je prepricevala, da bom vse unicila, ampak se je izkazalo drugace.
Sledovi deodoranta se operejo z normalnim pranjem. Ne vem, no… uprabljam kremni deodorant, imam pa bolj navadna oblačila (večinoma bombažna) in nimam problemov z madeži.
Volneni puloverji se z ročnim pranjem bolj uničijo (se razvlečejo) kot s strojnim. Res pa jih je dobro prati s sredstvi za volno in sušiti položene.
Forum je zaprt za komentiranje.