Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Se nekaj o prazencu ali smornu

Se nekaj o prazencu ali smornu

Hej!

Prejle sem gledala Trenja in ugasnila. Imela sem vsega dovolj: klavnic, prepirajocih se, ekstremistov z ene in druge strani…in seveda se manj zelje po mesu.

Sla sem brat Hafnerjevo Staro dobro kuho, da kaj lepega zvem:)
Najdem recept za

Ajdov prazenec – Tocen prepis iz knjige

3 dl ajdove moke
8 dl mleka
2 jajci
sol
mascoba

Spominjam se, da je nasa mati veckrat pripravila prazenec iz ajdove moke.
Ta prazenec je imel poseben okus. Mi otroci smo raje jedli cesarski prazenec, ker je bil sladek.
Ajdov prazenec me po okusu spominja na ruske bline, ki sem jih se pred vojno jedel na praznovanju ruske velike noci.

Mleko, moko in jajci v posodi dobro razzvrkljamo in posolimo. maso pustimo pocivati 10 minut ali malo vec. nato vlijemo na vroco mascobo. Ne sme biti predebelo, da se lepo zapece. med peko obrnemo. Ko je peceno, prazenec raztrgamo na manjse kose in prilijemo vroce sladko mleko.

Moj komentar: Na koncu prilito mleko po vsej verjetnosti ni od tistih 3 dl.
Palacinke z mesanico ajdove in malo bele moke sem ze delala, tega pa se ne. Bo kmalu na vrsti; pekla bom verjetno v pecici.

Lep pozdrav

Mhm, jaz ga pa precejkrat naredim, ker ne jem bele moke. Še rajši pa ga naredim iz koruzne, tudi zelo dobro.

Šmorn iz ajdove moke sem tudi sama že večkrat naredila. Najbolj pa so nam bile všeč palačinke iz ajdove moke. Pečene palačinke sem namazala z dušenimi jabolki in mešanico skute, kisle smetane, sladkorja in jajca, jih naložila v pekač, prelila s sladko smetano in zapekla. Za vse prste obliznit.

Babi in ostale, imam recept za ruske bline (z dodatkom maaaalo kvasa) z borovnicami in kaj vem kaj vse je še tam zraven…sem jih naredila že pred časom in se ne spomnim kaj vse je bilo noter, bili pa so božansko dobri! Če katera hoče , napišem recept (mislim da je iz ene revije).

LP

seveda Zala, kaj sprašuješ sploh?

;-))

Si že kupila “limonce”?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close