Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style se mora še kdo mazati vsak dan po telesu zaradi suhe kože?

se mora še kdo mazati vsak dan po telesu zaradi suhe kože?

…torej, včasih se moram celo 2x. Kaj uporabljate v ta namen, najbolj učinkovito ?

Oh, groza, jaaa…po nogah imam lahko tako suho kožo, da mi beli prah gre stran, še podrgnem. Jaz sem težavo dokaj omilila tako, da se tuširam z mlačno vodo (včasih sem uporabljala tako vročo, kolikor sem lahko zdržala) in se po nogah ne namilim čisto vsaki dan, ker s tem sperem naravno kislinsko zaščito kože, pa naj bo tuš gel ne vem kako ph nevtralen.

(ko rečem po nogah, mislim od stegen do gležnjev, podplate si je seveda treba umit =D )

TUDIIIIIIIII

Ej, jaz se tuširam vsak dan, milim se pa maksimalno 1x na 14 dni. Kožo imam normalno, smrdim ne, Pa kaj se res za vsako figo milite? Pri nas (4članska družina) porabimo slabi dve trdi mili na leto. Tekočih pa sploh ne uporabljamo.
Drugače pa – uporabljaj nežno naravno milo, olivno olje, karitejevo maslo, arganovo olje… Po moje je treba tvojo kožo prej s čim nahranit, kot samo navlažit. Kaj pa tvoja prehrana, pa jetra?

Po telesu se namažem kar z otroškim Johsonovim oljem z izvlečkom kamilice ali aloe vere. Za podplate sem našla resnično super kremo, ki zelooooo zmehča poroženelo kožo in sicer od Essence (imajo jo med drugim v DM-ju). Za roke pa Afroditino z grozdjem, če pa zaradi mraza postane hrapava, potem pa una norveška-kako se že reče? Ne da se mi v kopalnico it pogledat.

Ja, moram… Uporabljam pa maslo za telo (različnih znamk) ali pa kar mandljevo olje.

“tudi”- misliš na Neutrogeno, a ne?

neutrogena ni norveška – čeprav je označena z njihovo zastavo.. delajo jo v zda.

Dove ali Nivea ali Vichy mleko ali lotion za zelo suho kožo. Mažem se z vsemi tremi, enkrat z enim, drugič z drugim in potem tudi lepo dišim.-)
Občasno se po tuširanju (ko je koža še mokra), namažem z otroškim oljem in potem po telesu le popivnam, nikakor pa ne drgnem kože. Nato se še namažem in je.
Pomaga mi pa vse kar sem naštela.

Zelo dobra je Eucerinova krema z 10% ureo. Zadrži veliko vlage.

Ko je imel moj malčkek pri dveh izrazito suho kožo, nam je dermatolog predlagal, naj pri kopanju v vodo nalijemo LinolaFetN oljno kopel. Stanje se je v nekaj dneh radikalno popravilo. Je bilo pa prav nerodno otroka dvigniti iz kadi, ker je bil ˝masten˝. Čeprav v četrt banje vode vliješ samo kakšnih 5 ml olja (eno žličko za zdravila). To olje se potem vpije v kožo, koža ni nič mastna, samo izrazito mehka.

Še ena zadeva, ki se pa menda dobi samo na recept (ampak poskusite vseeno vprašat v lekarni) pa je Linola Urea. Je krema v tubi, na otip podobna vazelinu, mogoče rahlo neprijetnega vonja. Ima pa zelo visoko vsebnost sečnine, to je snov, ki v koži veže vodo. Jaz jo uporabljam za obraz, ker mi nobena vlažilna kozmetična krema ne pomaga, tako imam suho kožo.

Absolutno premalo pijete, če imate tako suho kožo…tako kot jaz:)))))))))
To je bil odgovor mojega dermatologa.

Jaz imam že leta suho kožo, pijem dovolj tekočine, in imam vseeno suho kožo.

Pomaga mi izbira dobrega mila, in že leta in leta uporabljam le Dove milo, po tuširanju se nikdar ne drgnem z brisačo, ampak samo namažem z navadnim modrim NIvea mlekom, še preden se koža posuši, tako porabim manj mleka in koža, ko je topla in še mokra lažje popivna mleko.

(mimogrede si ne predstavljam da cela 4članska družina porabi 1 trdo milo in pol na leto? prosim, povej, da se hecaš, ker to pa ni glih običajno, midve s hčerko porabiva po 2 tekoča mila MESEČNO, in 1 trdo milo za roke v 2 mesecih cca; pa se tuširava 1x dnevno z milom, jaz se potem po športanju še 1x le s toplo vodo in samo pod pazduho malo kapljico tekočega mila…in tudi sicer se glih ne nalivam z milom, ampak ga kar porabimo…)

Smo začetek septembra odprli novega – res pa je, da uporabljamo nekoliko večja mila od npr. Palmolive. Kako tretjino večje je.
Tekoča mila pa se izredno težko in slabo izpirajo iz kože in jih nihče pri nas ne mara.

Meni pomaga samo Trixera od Avene. Imam zelo suho kožo, namažem se po tuširanju, pa je ok do drugega dne.

Namesto 2xdnevno mazanje s kremami, je veliko lažje, prijetneje, pa še veliko ceneje uporabiti kot že omenjeno Linola-Fett N oljno kopel
( dobi se jo v lekarni brez recpeta- kupljena prejšnji teden 12 EUR za 400 ml – to je kar za nekaj časa ).
Lahko en pokrovček vliješ v kopel, se vležaš- pazite pri odhodu iz banje, ker je mastno- samo malo popivnaš kožo in potem…jaz še nisem imela bolj mehke kože po ničemer kot po tej oljni kopeli.
Lahko pa se pod tušem zmočiš, potem pa namažeš ou. namiliš s kopeljo in samo stuširaš.
Sier se tu malo več kopeli porabi, ampaktudi tako gre.

Poizkusite ne bo vam žal.
Bi bilo fino, če se po uporabi oglasite in poveste, če se res imele tako mehko kožo.

Lp

^^ti zdaj enmal reklamiraš, se men zdi ;)) Ne vem, če je to dovoljeno po forumih…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close