še malo pa novi IPHONE…
Zakaj? Kar tako, ker je mnogim ali imaš za to odločitev konkretne argumente?[/quote]
Tebe imam rajši ko Goldfišico. Sem ti lahko postregel z boljšim argumentom? 😀
Ne vem, jaz sem se samo malo igračkal z Androidom na Samsungu, mi je všeč, da je to odprtokodna zadeva (zastonj), pa dejansko Linux platforma (stabilnost).[/quote]
kolikokrat na uro pa ti rabiš odbijanje ☺
Meni pa Android os ni preveč všeč, imam raje Windows Mobile. Je pa res, da je za Android mnogo, mnogo več (free) aplikacij narejenih kakor pa za Windowsov os in to zna odtehtat, čemu bo kdo dal prednost.
Kar imej Goldfish raje, ne bom ljubosumna ali se celo mučila, da ji prevzamem mesto 😀
Ljubezni se ne da izbirati, saj ona izbere nas.
Meni pa Android os ni preveč všeč, imam raje Windows Mobile. Je pa res, da je za Android mnogo, mnogo več (free) aplikacij narejenih kakor pa za Windowsov os in to zna odtehtat, čemu bo kdo dal prednost.
Kar imej Goldfish raje, ne bom ljubosumna ali se celo mučila, da ji prevzamem mesto 😀
Ljubezni se ne da izbirati, saj ona izbere nas.[/quote]
WindowsMobile (če je na kakšni Nokia Lumia) je resnično izjemen OS. Aplikacij popolnoma dovolj. Android ima tone neuporabnega sranja. WindowsMobile pa vse, kar rabiš. Nobene aplikacije nisem pogrešal ob prehodu iz Androida. Enostavnost, hitrost, preglednost.
Nimam NokieLumia, kar seveda ne pomeni, da je na drugih aparatih Windows Mobile katastrofa 😛 Sem že naletela na primer, da je slovenska aplikacija @life (podjetje iz Žalca jo je izdelalo) narejena za Android, za Windows Mobile pa še vedno ni :/
Res je enostaven, pregleden, stabilen, če mi ne bi bil ok, ga ne bi uporabljala.
Nimam NokieLumia, kar seveda ne pomeni, da je na drugih aparatih Windows Mobile katastrofa 😛 Sem že naletela na primer, da je slovenska aplikacija @life (podjetje iz Žalca jo je izdelalo) narejena za Android, za Windows Mobile pa še vedno ni :/
Res je enostaven, pregleden, stabilen, če mi ne bi bil ok, ga ne bi uporabljala.[/quote]
Nikjer nisem napisal, da je drugje katastrofa. Ampak na Lumii 820 ali 920 pride WindowsPhone resnično do izraza. Sploh s podporo aplikacij od Nokie. Govora je bilo o resnih, poslovnih in utility aplikacijah. Verjamem, da obstaja “n*m*k” aplikacij, ki na Androidu so, na WP pa ne (še). Mene to niti malo ne gane. Tudi na PC ne namestim vsega možnega sranja kljub temu, da tam obstaja.
resne: MS Office, One-note, Outlook, RSA secure ID, Calendar, Adobe reader, File manager, (vse custom službene aplikacije)…
utility: Nokia Drive, Nokia Maps, Nokia Camera, Skype, Dropbox, SkyDrive, facebook, WhatsApp, GroupMe, Google, …
ostalo uporabno: Nokia lens, YouTube, PlayTo, NFC tags, QR, Nokia Music, Minesweeper 🙂 🙂
slo: vreme, rtvslo.si, LPP, siTrafic, odpiralni časi, …
Seveda ni nepomembno. Kontekst punca, kontekst!
resne: MS Office, One-note, Outlook, RSA secure ID, Calendar, Adobe reader, File manager, (vse custom službene aplikacije)…
utility: Nokia Drive, Nokia Maps, Nokia Camera, Skype, Dropbox, SkyDrive, facebook, WhatsApp, GroupMe, Google, …
ostalo uporabno: Nokia lens, YouTube, PlayTo, NFC tags, QR, Nokia Music, Minesweeper 🙂 🙂
Seveda ni nepomembno. Kontekst punca, kontekst![/quote]
No, jaz sem se pa tako veselila, da bom izvedela kaj novega :/
Minesweeper je uporaben? Hehehe…. Outlook je del Ms Office-a…..ne da se mi komentirati več, ker nima smisla 😛
Meni top telefon je bil Nokia E52, dost odziven, fajn vmesnik, vzdrzljiva baterija. Tele touch variante so sicer kul pa vsesorte lahko pocnes z njimi (hiter dostop do neta, slike/stike/videe lahko delis z enim klikom, velik zaslon, podpira zastonj aplikacije za smsanje in klice, cesar marsikateri Symbian ne; a svoh baterija, tipkovnica blokira, se sesuva). Iphone (S2 in S3)ze slatala. Cegu kot cegu. Menda je edino odzivni cas boljsi od androida.
Pogresam obicne tipke. S tem touchem se obupno zatipkavam.
Seveda ni nepomembno. Kontekst punca, kontekst![/quote]
Minesweeper je uporaben? Hehehe…. Outlook je del Ms Office-a…..ne da se mi komentirati več, ker nima smisla :P[/quote]
Površna si. Poglej, kaj je po defaultu nameščeno na WindowsPhone v okviru Office. Pa Sarkazem fklopi (dva smajlija nista bila dovolj poleg minesweeperja?) proprietary aplikacij pa ti ne bom pisal na mon.
si videla ti windowsphone od blizu?
E52 je bil tudi meni najboljši mobilni telefon ever! Majhen, lahek, trpežen, kakovostna izdelava, ličen, vmesnik super, cena solidna. Prava Nokia! Najboljše pa je bilo to, da sem pozabil, kdaj sem ga nazadnje polnil. Pri Lumii 920 sem bil skoraj “primoran” kupiti dva brezžična polnilca, enega za službo in drugega za doma. 🙁
Z iPhonom pa sploh ne vem, kaj bi počel. Zaslon za web premajhen, samo za klicanje in SMSanje pa bi lahko bil še manjši. Design ohišja petke mi je sicer ok, ampak OS mi pa ni všeč.
Minesweeper je uporaben? Hehehe…. Outlook je del Ms Office-a…..ne da se mi komentirati več, ker nima smisla :P[/quote]
Površna si. Poglej, kaj je po defaultu nameščeno na WindowsPhone v okviru Office. Pa Sarkazem fklopi (dva smajlija nista bila dovolj poleg minesweeperja?) proprietary aplikacij pa ti ne bom pisal na mon.
si videla ti windowsphone od blizu?[/quote]
Površna? Whatever. Približno vem, kaj je nameščeno v okviru paketa Office na Windows Mobile OS-jih, toda brezveze mi jih je ločevati, če vsi pridejo iz iste hiše.
“Videla od blizu?” Lahko bi bil še bolj aroganten 😛
Jasno je, da ne bi tega pisala, če me ne bi spremljal v življenju.
Lastniških/licenčnih aplikacij ti res ni treba naštevati, če jih nimaš 😛
si videla ti windowsphone od blizu?[/quote]
Površna? Whatever. Približno vem, kaj je nameščeno v okviru paketa Office na Windows Mobile OS-jih, toda brezveze mi jih je ločevati, če vsi pridejo iz iste hiše.
“Videla od blizu?” Lahko bi bil še bolj aroganten 😛
Jasno je, da ne bi tega pisala, če me ne bi spremljal v življenju.
Lastniških/licenčnih aplikacij ti res ni treba naštevati, če jih nimaš :P[/quote]
Te starši niso naučili, da je aroganca, ki nima backupa, zelooo grda navada? Zgleduj se raje po goldfišici, kljub temu, da goldfišica ni “free”.
Aroganca z ali brez backup-a ali kakršnakoli že, ti si si jo privoščil. Se po nikomer ne zgledujem, mi je izpod časti, da bi sebe prevarala za svojo bit, torej ni pomembno kdo je free ali ne….čas je, da nehaš svinjati temo in se raje preusmeri na vprašanje, ali imaš kaj povedati glede novega Iphone 5, če ne se raje brzdaj 😛
Ja, odvisno, zakaj rabiš oz, kaj te zanima. Meni neki fancy okranjcan grafični vmestnik in podobno, ni pomembno. Pametnega telefona ne uporabljam, ker mi je najbolj pomembno, da držijo baterije vsaj teden dni, še manj si želim na kakšnem majhnem okenčku buljiti v spletni brskalnik. drugo programe in podobno.
Jaz sem ga bolj testiral z “naprednimi programi”, da sem si ga pretvoril v IP kamero (live stream sem predvajal preko brskalnika na lokalnem PC-ju), nadzoroval svoj Windows 7 screen (namizje) preko touch ekrana (VNC), izmenjaval datoteke preko SSH protokola, poigračkal s SpyCam, katerega prožilec je bil gibanje oz. premiki v prostoru (delal je slike), kreiral QR osebno vizitko in kodo za avtomatsko povezovanje v moj WiFi in podobno…
itak vsi napredujete … proti mobijem za penzioniste: velike številke/črke in tipke
vaši spisi so pa že sedaj slabši kot, ko smo v pisma kamne zavijal in jih bejbam v okna metal
To je že bistveno bolj zanimivo & uporabno za branje od vsega prej tu nakracanega; škoda da neke hude vrednosti/prednosti v tem zase ne prepoznam, nimam potrebe, da bi preverjala ali mi npr kdo v sobi rogovili ali da bi se povezala prek vnc-ja na namizje, tudi spletne kamere nikoli ne uporabljam. V čem si pa izdelal kodo za povezovanje v wifi? Avtomatska povezava? To pomeni, da se je povezal v wifi samodejno (brek klikanja, potrjevanja) ko je prepoznal domače “omrežje” ali se je kaj pojavilo na zaslonu in ponujalo izbiro vklopa?
Spletni brskalnik na telefonu mi je še kar ok, veliko strani je prilagodljivih za delovanje na mobilnikih, tudi tale čvek 🙂
Matjažko, res je, da so baterije nikakve, kadar imam vključen wifi, mi jo požere v manj ko 3 dneh ://
Ja, prideš do mene, preskeniraš mojo QR kodo in se ti avtomatsko poveže na Wifi. Špica, a ne? :)))
v QR kodi se nahaja vrsta šifrirane povezave z geslom (WEP ali WPA).
Google ima kup raznih API-je za izdelavo kode, drugače pa sem tudi par QR generatorjev testiral v PHP (spletni ) kodi, ampak za to rabiš svoj spletni strežnik oz. zakupljen spletni prostor z domeno. Npr. tole: http://phpqrcode.sourceforge.net/
Ja, prideš do mene, preskeniraš mojo QR kodo in se ti avtomatsko poveže na Wifi. Špica, a ne? :)))
Google ima kup raznih API-je za izdelavo kode, drugače pa sem tudi par QR generatorjev testiral v PHP (spletni ) kodi, ampak za to rabiš svoj spletni strežnik oz. zakupljen spletni prostor z domeno. Npr. tole: http://phpqrcode.sourceforge.net/%5B/quote%5D
To pa je špica, res uporabno. QR sem do zdaj poznala le za artikle, zdravila, kar je žalostno…počutim se kot da bi me čas povozil ://
Ob tebi bi se definitivno še kaj naučila 🙂 pohvalno Matjažko.
Google ima kup raznih API-je za izdelavo kode, drugače pa sem tudi par QR generatorjev testiral v PHP (spletni ) kodi, ampak za to rabiš svoj spletni strežnik oz. zakupljen spletni prostor z domeno. Npr. tole: http://phpqrcode.sourceforge.net/%5B/quote%5D
koliko strani navodil je treba prebrati za vedenje tega? 3 ali zadošča 2 ☺
Forum je zaprt za komentiranje.