Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Se lahko vidi na obrazu, če je kdo pivec alkohola

Se lahko vidi na obrazu, če je kdo pivec alkohola

Odgovor na objavo uporabnika
atikin, 17.01.2023 ob 11:51

Kamal, 17.01.2023 ob 09:58

atikin, 17.01.2023 ob 09:01

Kamal, 17.01.2023 ob 07:55

anonimno524, 17.01.2023 ob 07:17

A vi sploh veste, kaj je rosacea? Gre za kožno bolezen, za katero ni nujno, da oseba spije tudi kapljico alkohola. Jih je dosti alkoholikov, ki sploh niso rdeči v obraz.

Vse, kar je opisal in polimal slike zgornji uporabnik je lahko stanje vsaj dveh kroničnih bolezni. Ena je lahko tudi smrtna v daljšem obdobju. Tu se vidi zaplankanost ljudi. Naredi skoraj diplomsko nalogo v obsojanju.

slike so izključno s strani zdrućenja alkoholikov, “prej in potem”. Saj na nekaterih tudi pišejo določena pojasnila.

Sicer pa – veliko ljudi, ki redno pije alkohol, se tega zaveda in ima tudi take znake,  išče ravno izgovore  vsepovsod drugje, ker samo oni ne “pijejo”. Poznano iz prakse.

In drži tudi, kar je napisal avtor Melek:

skrivanje za sončnimi očali. Tudi v zaprtih prostorih, pa v mraku -ker jih moti svetloba in pa ker skrivajo tako “tarokiranje” oči, ko so opiti.

Nima veze iz kje so slike. Ti glede na videno predpostavljaš in tu je problem. Saj nekdo, ki ima Rozacea in Kuperozi in Gomoljast nos (lahko smrtna bolezen) ima nešteto prepovedi.

Npr. ni zaželjeno savnanje, potem vroči bazeni, športna aktivnost na prostem v mrazu. Se pravi ne sme smučati, teči. Enako velja za vročino. Ne sme se sončiti na morju. Ne sme iz mrzlega na toplo in obratno, ne sme pekoče hrane in seveda alkohol.Ima vsaj 50 prepovedi, kaj ne sme.

Vse te aktivnosti zelo poslabšajo stanje obeh bolezni, ki so kronične. Če nastanejo v otroštvu, kar je tudi ponavadi, živiš s tem do konca življenja. Če greš na laser, je velika verjetnost, da imaš nepravilnosti na koži (bledice, rjavi fleki) itd.

In ti kot expert ne moreš na pogled določiti kaj človek ima. Človeka, ki pije lahko objektivno prepoznaš samo po vonju ali simptomih pijanosti, ne pa po izgledu kože. Tu vam mora tudi klikniti razlika.

Pišem tudi iz lastnih  rodbinskih izkušenj – poznam ljudi,  ki so mi bili blizu, so taka stanja imeli, kot so na fotografiji in ja, bili so alkoholiki, hudo; tudi umrli zaradi alkoholizma (npr.  zastoj srca sredi družinskega obeda v gostilni, prebledelost kot stena,  padec dol, koma par dni v bolnici, odpoved organov – prej pa namakanje telesa 20 let vsak dan v alkoholu, kadarkoli sem videla to osebo, bila z n ji, je bila po 30ih minutah druženja nažgana ko mina, se je majala koPinkPanter, pa  s sončnimi očali noter v prostoru).   Imamo izkušnje osebne s tem, videni taki znaki, kot so na slikah na tej in še eni drugi osebi (tak gomoljast nos – tudi vsak dan pribit) ne gledamo samo fotk po spletu. Tako da – sorči, ne bo ti uspelo.

Ne vem kaj naj bi mi uspelo. Ti pač sodiš po posploševanju jaz pa ti opisujem stanje bolezni. Saj kaj bi pa rekla ko bi videla 8-15 let starega otroka s enakimi stanji. Da je nabit od alkohola že več let. Ti iz izkušenj s temi boleznimi nimaš, ker potem bi se drugače obnašala.

In ta otrok pri 8 letih bo pri 40 še vedno enako izgledal. Bolezen poteka celo stopenjsko, kot rak. Gomoljast nos je prisoten že v otroštvu, samo takrat pač še ne tvori novih rasti. Pri enih 50 letih je pa lahko stanje že zelo resno.

Edina resnica je, da alkohol ta stanja še poslabša, kot druge stvari, ki sem ti jih napisal. Mi v naši širši družini imamo tako stanje pa alkohol ne obstaja v njegovem življenju. Seveda, če bi ga ti videla bi bilo drugače – bi pač postavila diagnozo alkoholik. Ja pa res, da veliko ljudi na te bolezni ne da pomena, kar dokazuje tudi ta tema. Nevednost pač ne pozna meja.

Jaz imam popokane kapilare na licih in ne pijem alkohola. Morda 2 pivi na mesec. Torej, ni razlog alkohol.

Kamal, 17.01.2023 ob 12:06

Ne vem kaj naj bi mi uspelo. Ti pač sodiš po posploševanju jaz pa ti opisujem stanje bolezni. Saj kaj bi pa rekla ko bi videla 8-15 let starega otroka s enakimi stanji. Da je nabit od alkohola že več let. Ti iz izkušenj s temi boleznimi nimaš, ker potem bi se drugače obnašala.

In ta otrok pri 8 letih bo pri 40 še vedno enako izgledal. Bolezen poteka celo stopenjsko, kot rak. Gomoljast nos je prisoten že v otroštvu, samo takrat pač še ne tvori novih rasti. Pri enih 50 letih je pa lahko stanje že zelo resno.

Edina resnica je, da alkohol ta stanja še poslabša, kot druge stvari, ki sem ti jih napisal. Mi v naši širši družini imamo tako stanje pa alkohol ne obstaja v njegovem življenju. Seveda, če bi ga ti videla bi bilo drugače – bi pač postavila diagnozo alkoholik. Ja pa res, da veliko ljudi na te bolezni ne da pomena, kar dokazuje tudi ta tema. Nevednost pač ne pozna meja.

Izključno po 20 letnem videnju dveh bližnjih sorodnikov, allkoholikov, redna dnevna pivca, ki sta imela točno tako stanje, kot na fotografijah.

Kakšna nevednost torej, nevednost ki ne pozna meja?   Lastne izkušnje z lastnimi čutili , ti pa očitaš nevednost ? Očitanje nevednosti, še en slovenski “šport” 🙂

Ni črno, če je pa belo, dokazano belo…. In ti mene poizkušaš prepričat na daljavo, da je bilo v moje primeru črno. Eh, tipično.

Alko792, 17.01.2023 ob 13:22

Jaz imam popokane kapilare na licih in ne pijem alkohola. Morda 2 pivi na mesec. Torej, ni razlog alkohol.

Pri rednih konzumatorjih alkohola, na dnevni ravni že več let zaporedoma, pa je. Velikokrat. Alkohol je vazodilator – širi žile, žilice. Pri rednih pivcih alkohola so zato žilice kapilare po obrazu  tudi zelo pogost sindrom/znak/dokaz.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close