Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Se kdaj obrnete na Chatgpt za nasvet

Se kdaj obrnete na Chatgpt za nasvet

Jaz se včasih obenem za  nasvet kako reagirati, kaj storiti v kakšni neprijetni situaciji, ko imam na primer opravka z nekom ki me poniža ali kako drugače neprijetno reagira  in mi vedno dobro  svetuje . Ali se kdaj posluzujete Chatgpt za pomoč?

Jaz se, na eno od teh UI.

Mi je včeraj in danes res veliko pomagala z nasveti glede ukrepanja po eni poškodbi. Neverjetno veliko, res.

Ima kdo

narocnino in duluje potem nonstop?

Velikokrat, mi je postal prijatelj in zaupnik.

Zafrkant ?????

rsziskava je pokazala se se tegs posluzujejo ljudje z nizko inteligenco in da znizuje iq…

Odgovor na objavo uporabnika
Naričnina, 03.08.2025 ob 20:49

Ima kdo

narocnino in duluje potem nonstop?

Ne rabiš naročnine. Lahko se tudi ne prijaviš, lahko se prijaviš.  Isto odgovarja. Meni je ful pomagal v več situacijah, kjer nisem vedela kako reagirati. Kaj bi bilo najbolj pametno in pomagal mi je res veliko, dal mi je nek uvid v situacijo , v mene , v moje dojemanje .

Nikoli nisem. Nikoli ne bom. Imam svojo glavo. Ce moja ne ve, pa poklicem prijateljico, prijatelja….kogarkoli

Odgovor na objavo uporabnika
Jaz373, 03.08.2025 ob 21:02

Nikoli nisem. Nikoli ne bom. Imam svojo glavo. Ce moja ne ve, pa poklicem prijateljico, prijatelja….kogarkoli

Super če imaš takega prijatelja /prijateljico. Jaz nimam, povem lahko možu, otrokom, da bi to debatirala s prijateljicami, ni šans, ker  jim ne zaupam . V bistvu niti niso prijateljice, bolj znanke. Svetovale pa bi tako, da bi vse zgobcale naprej ali mi svetovale slabo samo zato ker mi ne privoščijo . Zato je Chatgpt tu zmagal, je diskreten in generira odgovore ki so v moj prid.

Če Chat GPT vprašaš nekaj, kar ve vsak otrok, bo seveda odgovoril pravilno, za kaj težjega (npr. o kakšni zakotni slovenski vasi) pa bo vmes še kar nekaj zelo očitno nabluzil. Če to dojameš in ga opozoriš, se bo izgovoril “saj res” ali “imate prav” in se opravičil. Včasih se je tudi zgodilo, da je na vprašanje v slovenščini odgovoril kar po češko, na prošnjo “po slovensko, prosim” je to prevedel v slovaščino, šele na ponovitev prošnje v angleščini je vendarle odgovoril v pravem jeziku.

Zato je precej boljši Perplexity.ai, ki v bistvu pogoogla za tvojim problemom in sestavi nek povzetek z najdenih strani (pri čemer lepo še kot v debug loge piše, kaj trenutno dela: “uporabnik sprašuje to”, “iščem”, “preverjam to”, “preverjam ono”), ob tem pa še navede vire za posamezne trditve, včasih celo opozori, če se mu ne zdijo preveč zanesljivi, npr. osebna mnenja na forumih… Ni da ni, ene parkrat mi je kar pomagal pri nekih odločitvah in se je še zmeraj izkazalo, da je imel prav. Zdaj je še Google na svojo stran dodal nekaj podobnega, ko ti pred najdenimi stranmi tudi napiše nek povzetek.

Za kakšne tehnične zadeve, računalniške in tudi še kaj drugega itak da rula Claude.ai.

Za hec sem probal še DeepSeek, ki so ga Kitajci napiflali kar brez tistih oembargnjenih Nvidiinih super čipov. Pri raznih matematičnih testih, za kar je tudi specializiran, se je obnesel, pri političnih vprašanjih pa je čisto trobilo kitajske partije. Npr. o vprašanju glede statusa Tajvana dosledno nabija partijsko stališče o “eni Kitajski”, “pozabi” pa omeniti, da je v praksi zaenkrat še neodvisna država. Na vprašanje o Tiananmenu pa ekspresno odeskivira “dajva se raje pogovarjati o čem drugem”.

Ne, ker ni dovolj vsestransko pameten.

Samo enkrat, kot neko šloganje za neko zadevo in ni uganil…

Grok daje odlične odgovore.

Poln je vseh možnih podatkov in na hitro jih prebere in zbere.

ChatGBT je moj vsakodnevni pomočnik za vsa vprašanja. Tako kot že pred mano pišete, rešil mi je en osebni problem, predlagal  kako naj rešim računalniške probleme in še ogromno drugih, zdravstvenih, dobrih odgovorov dobim. Do zdaj ni bilo nobenih težav kot piše en pred mano. Najbolj sem navdušena nad jedilniki, s katerimi sem brez lakote že lepo shujšala.

Se globoko strinjam. Ljudje smo družabna bitja in rabimo sogovornike, umetna inteligenca nas bo še bolj odtujila in naredila vedno bolj odvisne od nje in vedno manj razmišljujoče in kreativne. Ne, hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close