Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem se kaj spoznate tudi na avte? :)

se kaj spoznate tudi na avte? :)

No, če se, prosim za kak komentar… sicer pa vem, da tudi kakšen moški prebira forum…:)

Če avto žre olje – koliko je še normalno, da se ga dolije?

Gre za golf V, dizel, letnik 2005…

Moja škoda diesel je bila sposobna požret v enem servisnem intervalu tudi 1,5 litra olja. Pa je čist normalno delovala.

Koliko olja na koliko km ?

Hyundai Accent 1.2, letnik 1999, ca 3 litre na interval. Pa nikjer nič ne kaplja in toliko popije že mnogo let, zaenkrat šiba kot urca.

1 l na 1000 km

1 l na 1000 km[/quote]

To je definitvno preveč in je nekaj narobe, razlogov je lahko več. Predlagam obisk serivsa.
Tako porabo olja imajo avtomobili z visokimi zmogljivostmi pod hudo obremenitvijo (nad 500KM).

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

1 l na 1000 km[/quote]

To je definitvno preveč in je nekaj narobe, razlogov je lahko več. Predlagam obisk serivsa.
Tako porabo olja imajo avtomobili z visokimi zmogljivostmi pod hudo obremenitvijo (nad 500KM).[/quote]

Hvala!

A si ti ista od prej (tempomat)?

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Tole sem še pozabil, pri tvojem avtu je pri normalni uporabi poraba olja max 1 l/servisni interval, pa še to je bolje manj….

Škoda octavia, 2003, 1,9 TD, 140 000 prevoženih. Olja sploh ne dolivama med servisnimi intervali. Je pa servis na 15.000 ali na 25.000 km. Ne vem natančno.

Pri zdravem motorju ob pravilni uporabi naj bi tako tudi bilo. Požre ga cca 0,5 l/interval in to je to.

Ne, nisem imela druge teme. Sicer nisem iskala o čem je tekla debata – mene je zanimalo samo glede olja.

Hvala za pojasnila tebi in tudi ostalim, ki so se oglasili v tej temi!

lep vikend!

Moj Punto ne žre nič…med menjavo olja nič ne dolivamo, ker ni potrebe. Je pa diesel.

Tako porabo olja imajo avtomobili z visokimi zmogljivostmi pod hudo obremenitvijo (nad 500KM).[/quote]

Hvala![/quote]mi smo imeli turana je v servisni prav pisala taka poraba ,v praksi ga je pil manj ,sedaj imamo opel kombi 2,5 mašina dizelin ga med servisi dolivamo od liter do 3 litre..

Ali je 2.0 tdi?

Ne, nisem imela druge teme. Sicer nisem iskala o čem je tekla debata – mene je zanimalo samo glede olja.

Hvala za pojasnila tebi in tudi ostalim, ki so se oglasili v tej temi!

lep vikend![/quote]

Ni res, da ne žre nič. Porabi ga toliko, da v servisnem intervalu ne gre pod min.

Prej sem napačno citiral. Odgovor je bil namenjen tebi.

New Report

Close