Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Se je kdo selil v Prekmurje ali Pomurje???

Se je kdo selil v Prekmurje ali Pomurje???

Se je kdo selil v omenjene regije,kaj vam je všeč,ali vam je žal,da ste preselili…. ?

Meni je žal, da sem se ven. 😉

jaz sem se iz kranja. včasih pogrešam tisti tempo dela in življenja, ki je tam pač bil hitrjši, bolj naspidiran. mentaliteta je bila itak čist drugačna. sicer pa mi je kul, ne bi šla nazaj. no, ne še. :))

Poznam enga, ki je kupil stanovanje tam za vikend. Mu je ratalo tako všeč, da se namerava preselit tja, ko bo v penziji. Na kilah se mu pa že tud pozna 🙂

Katarina kar priznaj, da je v Prlekiji življenje lepše. Počasnejše. Ljudje so prijaznejši.
Me vleče nazaj.

k72: veš kako .. jaz ne živim v strnjenem naselju, imam hišo na samem. to mi paše, ker nisem ravno tip človeka za družbo. v kranju sem bila v bloku pa sem imela 24/7 občutek, da se nekaj okoli mene dogaja, tukaj pa tega občutka nimam, ker sem sama. ponoči je vse tiho, gluha tišina je, v kranju pa se je non stop dogajalo. meni je kul, čeprav kot rečeno pogrešam več življenja kar se tiče dela/službe/posla. stvari se odvijajo dosti počasneje kot v ljubljani ali kranju. ampak to je del prlekije očitno. kot krožna križišča in manjko semaforjev. :))

mimogrede: šenčur ima 2000 prebivalcev in je VAS, ljutomer pa je mesto, pa ima tudi 2000 prebivalcev.

Je kdo zainteresiran za nakup hiše v Radencih, blizu zdravilišč? Nas pa ne vleče več kaj dosti tja…

mi smo se v prekmurje preselili 2 leti nazaj in nam ni žal

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

OOOO Tudi mene mika tam živet in se priselit iz LJ ampak se tam služba zelo težko dobi (sicer se povsod danes težko dobi služba) Pa tudi ne vem kako bi to selitev otroc prenesel (grejo ravno letos v šolo). Drugače sem pa večkrat tam, ker je tam BOŽANSKO

A smem vprašat kje je točno vaša hiša in koliko je velika in stara. Pa vrednost gbi me tudi zanimala, če ni skrivnost

Letnik 1965, stanovanjske povrsine 108m2, parcela 486m2, od zdravilišč cca 10min hoje v smeri proti Kapeli, cena 100.000e.

zumba: kar se tiče službe bi jaz prej rekla, da imamo tukaj veliko pomanjkanje kvalitetnih kadrovi n posledično imamo podjetja težave tudi pri samem delu (ne govorim o proizvodnji, ker tam se že dobijo, čeprav dobri- pritdni, delovni, znanjaželjnih tudi ni dosti, v tehnologiji, v komericali … na delovnih mestih, ki so bolj zahtevna pa jih po mojih izkušnjah ravno ni. večina gfre v ljubljano ali v avstrijo, ostanejo redki, taki, ki so vezani na zemljo, ki si ne žlijo v tujino. tko da … da ni služb ni dober izgovor za neselitev sem.

Saj ne iščem izgovorov. Ja nč, odločt se bo treba pa se enkrat s kufri odpelat tja dol. Veš kaj me še zanima kakšne so kaj najemnine za stanovanja v MS, če mogoče kaj veš.

nepremičnine so ful poceni in po tem lahko sklepaš da so tudi najemnine

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

moja kolegica živi v dvosobnem stanovanju v centru MS, najemnine ima mislim da 200 eur + stroški. stanovanje je bilo delno opremljeno.
dobiš pa hiše za 20.000 eur gor, take, samo za vselit so od nekje 50.000 eur naprej. praviloma s kar nekaj zemlje okoli.

res je…potrjeno iz prve roke 😉

Tudi meni je zelooooo žal, da sem se odselila iz Prekmurja… Nekoč bom spet živela meni ljubljeni Murski Soboti.

če lahko povem … jaz pravim prekmurju in prlekiji kar slovenska bosna. 🙂 ogromno ljudi dela v tujini (avstrija, nemčija), domov hodijo občasno, zidajo si pa prave gradove. čisto tako kot v cazinu, recimo, odkoder je največ gradbenih delavcev, ki delajo v sloveniji. to mi je prav zanimivo gledat … 🙂

V Prekmurju živimo 8 let,ne obžalujem selitve… Predvsem kulinarične dobrote so zakon!

Priložnost za razvoj in podjetništvo je,le vstrajati je treba in si začrtati realne cilje!
Najbolj mi je všeč pripravljenost pomagati človeku v stiski…res nikoli prej nisem videla tolikšne nesebičnosti,kot ravno v Prekmurju…

MISLIS TVOJ KOLEGA?

ne, kolegica, konkretno sodelavka.

katarina73

tudi mi smo iz Kranja in resno premišljujemo o selitvi v Pomurje. Čez dva dni greva s partnerjem pogledat nekaj nepremičnin. Mika naju ena hiška v vasi Lipovci pri Beltincih. V katerem kraju si ti?

Pozdravljeni!
Živim v Prlekiji, diham in čutim z njo.Ne ganem se od tod. Tu sem se rodila, tu sem doma, tukaj rastejo moje buče, ki sem jih letos posadila. Možnosti za preživetje tudi za podjetništvo so, če si deloven in ambiciozen. Ni potrebno hoditi na delo v tujino.Ukvarjati se s kmetijstvom pa ti je lahko zgolj hobi, zdrav način življenja in pridelava hrane zase. Ljudje so…no ne bi o njih. Ni več starih časov, ko so sosedje hiteli drug drugemu na pomoč. Žal je tudi tukaj v ospredju človeška nevoščljivost, no včasih tudi hudobija, sosedje se večinoma le še prepirajo okrog mejnikov. Ampak to lahko enostavno prerasteš, živiš v svojem svetu in se ne ukvarjaš z njimi. Uživaš v prekrasni naravi, vmiru, samoti, delu in se prepustiš vročim sončnim žarkom, ter enostavno uživaš v življenju.
Le pridite v Prlekijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close