še enkrat te benetke
Sem že nekaj brskala po forumu…sam nisem našla točno tistega kar iščem.
Par kolegov peljemo kolegico na letališče v benteke in ker bomo že ravno tam, bi šli še na enodnevni izlet po tem opevanem mestecu.
Prebrala sem že, da se ti ne splača parkirat v Benetkah ampak v Maestre, potem pa z vlakom naprej-zdej me pa zanima, če je parkirišče blizu postaje (ali jo je težko najti?) in kje te vlak pusti v benektah…katera postaja je najbolj primerna….
Pa še sam eno vprašanje…česa ne smemo zamudit(razen Markovega trga)?
Lep vikend
pozdravček
Vedno, ko sem bila v Benetkah je bilo parkiranje na Tronchettu. Na tejle strani lahko najdeš podrobnejše podatke in tudi cene parkiranja.
http://www.interparkingitalia.it/
Ne vem, ali je cenovno to najbolj ugodna varianta, je pa vsekakor varno parkirišče. Od tu se da potem peš v center Benetk, agencije ponavadi organizirajo v eno stran peš, povratek pa z ti. vaporettom ali vodnim avtobusom. Mislim da kar ugodna varianta- tako cenovno kot praktično.
V Benetkah se splača videti vse. Če imate čas ne smete izpustiti doževe palače – vstopnina je kar draga, tako, da če ne misliš notri preživeti par ur in si resnično stvari ogledati nima smisla in si jo prihrani za drugič.
Meni se je bilo lepo ” izgubiti ” v blodnjaku ulic in sem šla v odkrivanje manj obljudenih predelov – takih bolj samotnih- za sanjarije……
No pa imam še eno nalogo več – pokazati otrokom Benetke.
Sploh se pa v Benetke moraš vrniti še enkrat…………….
Forum je zaprt za komentiranje.