Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek še enkrat maternični vložek

še enkrat maternični vložek

Na tržišču je res izginila ena serija materničnih vložkov,
vendar druga serija slabih materničnih vložkov, ki se celo lomijo (obstaja študija) ob odstranitvi pa še vedno vstavljajo- ker jih imajo na zalogi.
V porodnišnici Ljubljana so jih celo prepovedali in dobili nove kvalitetnejše, manjše, z nebolečo vstavitvijo Flexi- T-z gibljivimi krakci. Večina vstavljajo Flexi-T vendar je potrebna menjava na 3 leta.
Ostali pa različno- ker naj bi zavarovalnica oz. tvoj ginekolog ti je dolžan da ti normalen obročen brez doplačila, ima marsikateri tiste stare in jih vstavljajo za veliko preveč let- vendar ko jih bodo odstranjevali pa bodo lahko posledice- lomitev- abrazija. Ta Flexi T manjši boljši, prilagojen za manjše maternice (ker sedaj manjkrat rodimo) pa malo dražji in ga zato ginekologi nočejo vstavlat, ker potem je to njegov večji strošek- sploh privatniki. Lahko pa ga zahtevaš stane 2500 SIT in si ga naročiš v lekarni, če ga nima ginekolog. Veliko ginekologov pa jih vstavlja že kake tri leta na račun zavarovalnice.

By the way,
sama sem imela Mireno in ker je velika za vstavljanje in ker jo ginekologi malokrat vstavljajo in nimajo dobre prakse z njo- mi jo je telo samo izločilo in bi lahko celo zanosila- imela sem bolečine v hrbtenici in sem takrat celo na vaje za hrbtenico hodila in ker se mi krvavitev nikakor ni vstavila sem odšla h ginekologu in evo na poti ven.

Neli, 100x hvala za informacijo. Bom podebatirala zdaj s to mojo novo ginekologinjo tudi o tem. Zdaj namreč čakam prvo mestruacijo po Mireni, pri drugi, pa načrtujeva vstavitev. Res, hvala. Čeprav se mi zdi, da mi je govorila že ravno o tem materničnem vložku.

Lp

Jaz sem ravno pred 2 mes. šla po maternični obroček (flexi-T) in sem zelo zadovoljna.Pri vstavitvi me ni nič bolelo.

punce mene pa zanima koliko casa ste krvavele po vstavitvi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close