Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem scenic ali picasso

scenic ali picasso

Ojla, smo mlada družina z enoletnim sinčkom, ki je tudi glavni razlog za nakup novega avtomobila. Od njega pričakujem varnost, klimo, prostornost ( tudi prtljažnik), varčnost. Razmišljam o nakupu avtomobila do 3 M. Variente so star model scenika (01-02 l) in picasso (01-03 l), morda tudi kaj drugega. Prosim za mnenje.
Kdo ima večji prtljažnik, kdo je boljši diesel?

Hvala
lp dare z družino

Mi imamo Picassota hdi. Poraba je okoli 6,5 l. Brez matranja gre 160 km/h, vendar pa od 130 naprej ne gre tako hitro navzgor (ima le preveč veliko čelno površino). Prtalžnik je pri citroenu večji, ima premakljiva naslonjala in sedalni del sedežev, lahko jih zložiš ali pa odstraniš.

Picasso se mi zdi boljša izbira še zaradi tega, ker je scenik že zamenjan, picasso pa se bo delal še nekaj časa.

Sicer pa še tukaj poišči dodatne informacije:
http://www.citroenbilten.com/forum/forumdisplay.php?fid=199

LP

O.K. hvala za enkrat!

Kot jaz vem picassotu menjajo obliko, tako, da bo drugo leto nova.
Bi pa predlagala, da greš ta dva avtomobila testirati. Pri vsakem prodajalcu avtomobilov, ti bodo z veseljem posodili avto za test, pa se boš potem lažje odločila za nakup, pa čeprav starega.
Jaz bi na tvojem mestu zelo premislila, ker bosta drugo leto že oba avtomobila star model.

lp

Novi Picasso prihaja šele leta 2006 in tudi v dveh dolžinah in sedežih, 5 sedežev v krajši in 7 v daljši različici.
Picasso je lepši (subjektino), večji prtljažnik s vozičkom, digitalna armatura, 15″ platišča. Priporočam motor HDi ali pa 1.6i za zmerne. Motor 1.8 16V je tudi dober, ampak pri hitrih vožnji spije do 10-11 l na 100 km. Normalno 8,5. Čakamo nove HDi-je 1.6 16V 110 KM in 2.0 HDi 136 KM.

New Report

Close