SCENIC ali C-MAX
Z ženo sva pred pol leta kupila R-SCENIC, 1.5 dCi, 105 KM. Prodajalec naju je usmerjal predvsem k paketom opreme, zato sva se tudi odločila za višjo raven le-te – SKY. Sam sem prej vozil R-CLIO , prav tako 1.5 dCi (80 KM), bil zelo zadovoljen z navorom za cliovo maso (990 kg), ki je bil 185 Nm pri 2000 v. SCENIC ima navor 240 Nm pri 2000 v., maso ima 1450 kg, zato sem predvideval, da gre za podobno razmerje med maso in navorom … ZMOTIL SEM SE! Avto je udoben, toda ne gre nikamor, je mehek, tetkast, čeprav udoben, vsekakor ni dinamičen, s premehkim podvozjem oz. še marsičim. Naj ga torej prodam, čeprav je šele pol leta star?! Z ženo imava sedaj možnost kupiti leto starega C-MAXA 1.8 TDCi, torej dizla (ker narediva v letu okoli 40.000 km!), o katerem sem že nekaj bral, predvsem o njegovoh voznih lastnostih …
KDO BI VEDEL SVETOVATI, KAJ IN KAKO ZNOTRAJ OMENJENE PRIMERJAVE; OZ.- KDO IMA ŽE DALJ ČASA C-MAXA, ALI PA KOGA takega POZNA, DA BI MI LAHKO REKEL, KAKO SE OBNESE npr. PO ŠTIRIH LETIH (OKVARE, RJAVENJE, VREDNOST); KDO BI KAJ VEDEL O PORABI, UDOBJU C-MAXA, NJEGOVIH ZMOGLJIVOSTIH itd.
Za vsak namig bova z ženo silno hvaležna! lp vsem
zakaj si kupil senika predno ne vzames testno vozilo katerega ti ponujajo če si saj malo resen.isto naredi z c-max-om,pojdiv salon in probaj,čeprav se mi zdi da ti bo 1,8 tdci ravno tako premalo,glej raje 2,0motorje kateri imajo okoli 140KM.c-maksa sem kupoval leto nazaj ,lepa lega na cesti,velik piš vetra pri večji hitrosti,imel pa sem občutek da je to mehek nežen avto,samo širi zračne blazine,hitra zguba cene.tako da sem se odločil za nekoloko dražjega vw Turana.
Hvala za nasvet. Sicer sem prej peljal senica, toda niso imeli testnega vozila s tem motorjem, moj avto pa je bil naročen. Kar pa zadeve Tourana, sem vozil testnega, 1.9 TDI, 250 Nm navor in – nikamor, kot moj senic pa še malo slabše; sploh pa je Wv drag, po moje precenjen, čeprav funkcionalen. Vseeno hvala, D.