Savsko naselje – mi ga hvalijo, da bi kar šla tja živet
Naj še jaz povem svojo izkušnjo s Savskim naseljem. Tukaj živim 3 leta, kot študentka v podnajemniškem stanovanju.
Moram reči, da sem več kot zadovoljna. Živim v bloku, ki je čisto zraven tega “slavnega” hribčka in je res užitek pozimi opazovati otroke, ki se sankajo (eno zimo sem jih naštela 30 naenkrat), ostale letne čase pa pse, ki se podijo po tem hribu.
Kdor živi tukaj, ve, da je vse pri roki – Mercator, Špar, igrišče – tako košarkaško, na drugi strani Linhartove pa še tenis igrišča, skate park, ni da ni. Zelenja je res veliko – recimo okoli teh igrišč, pa ta hrib, ki je tolikokrat omenjen, da ne govorim o okolici Žal, kjer je res super lokacija za laufanje in sprehode, pa tudi park je poleg. Potem je tu v OŠ organizirana aerobika, če se ne motim tudi zumba. Če se malo sprehodiš (ampak res malo, cca 5 min) greš lahko do pekarne, pošte, frizerja, kebaba, do becinske… Skratka, nič mi ne manjka tukaj.
Zadovoljna sem tudi s sodedi, res, da se ne družimo nekaj, ampak vsi so prijazni, pozdravijo, en starejši gospod zelo rad poklepeta z mano, pozimi gremo stanovalci odmetat sneg (da ne govorim kako so bili navdušeni, da sem prišla tudi jaz, predstavnica nežnejše populacije pomagati), do centra ni daleč, prav tako ne do btc-ja (po bližnjici 20min hoje), blizu je tudi Mercator center, Bauhaus…
Aja kakšnih tolp in te stvari pa tudi jaz nisem opazila.
Žal mi je samo to, da nisem vedela za ta praznik naselja – če bi vedela, bi ziher prišla… Kolikokrat letno pa je to, oziroma kdaj bo naslednjič, če se kaj ve?
No pa tudi nasploh mal pogrešam tukaj kakšno družbo, kakšno sokrajanko, ki bi z mano kdaj skočila v kakšen bližnji lokal na čvek. Tako da se lahko kdo javi, če ima enake “težave” 🙂
Savsko naselje je OK!
Jaz živim v naselju od leta 1960. S sestro sva obiskovala O.Š. Boris Kidrič in obadva prišla kasneje do univerzitetne izobrazbe. Stanujem na Majaronovi ulici. V neposredni bližini imam samopostrežbo, banko, pošto itd skratka vso infrastrukturo, ki jo potrebuješ. Savsko naselje je redko naselje v Ljubljani, ki ima veliko zelenja. Ker je to starejše naselje je tudi večirni mir zagotovljen. Tolpe paso stvar preteklosti.
Odločitev, pa je tvoja.
Jaz bom samo tako rekel. Živim 22let v Savske naselju in temu naselju gre zelo dobro. Zdaj pa smo se mladi še organizirali in pomagamo. Če ne vrjamte, izvolite dokaz.
https://www.facebook.com/MladiHisniPrijatelji
Pa sami presodite ali se splača priti v savsko naselje ali ne.
Lp. Savčan
Poskušala bom biti objektivna, ker nisem iz LJ in nisem 20 let živela na neki lokaciji, na katero bi se navezala. V sedmih letih odkar živim v Ljubljani sem zamenjala že ogromno stanovanj in lokacij (študentsko življenje pač) in na koncu pristala v stanovanju, ki smo ga kupili v savskem naselju. Povsod je bilo prijetno in več ali manj enako.
V Rožni se je enkrat LPPjev bus zaletel v hišo, Baričevič je tisti čas zlorabljal svoje pse; na Tržaški je bil obupen promet, pred Mercatorjem in v bližnjem grmovju so se zbirali klošarji; v Murglah so se tisto leto streljali; v Šiški me je en tip verbalno napadel na avtobusni in me zasledoval skoraj do doma… Iztirjenih posameznikov je nešteto in so, žal, povsod – ne glede na dobro ali slabo ime soseske.
V savskem naselju smo kupili stanovanje 2 leti nazaj. Moram priznat, da nimam pripomb nad okolišem.
Mercator, Spar, lekarna, LPP, banka, park Navje, igrišča, park za pse, bicikelj.. vse je v radiju 600m in še to – 20 min peš do centra.
Z iskanjem parkirišča imam težave le po 23h. Kar je je, Ljubljana je nabasana s pločevino.
Je pa res, da sem bila pred novim letom priča vlomu v avto. To je edini minus, ki ga lahko izpostavim. Moram pa poudarit, da niti enkrat nisem naletela na iglo ali podobne traparije, ki jih nekateri pišejo.
Kar se tiče šole žal ne morem komentirat, ker nimam otrok in je nisem obiskovala, lahko rečem samo, da nikoli nisem slišala nič o zaprtju le-te…
Kaj pa govoriš?!?! 7 let že ćivim v savskem pa je POPOLNO! vse imaš tle okol, folk je good, center je 10-15min stran s kolesom še prej, ni da ni… Glede na to da sm rojen na kmetih in tudi živel dosti časa tam, lahko rečem da je savc toook fajn mirn, zjutraj te ptički zbudijo ne pa avti itd… tko da ne vem od kod tebi informacija da savc ni gut? Je pa res da če naletiš na čudn blok/hišo, verjamem da ni fajn, sma glej, to se lahko povsod zgodi, načeloma je pa savc TOP! sam stran od fužin če smo že pri tem!
Pa kaj ste tako navalili na to šolo?
Kakor da druge šole tudi niso na slabem glasu, npr OŠ Bežigrad. Če primerjamo savske učitelje in njih mislim da je razlika. Savski ne bodo nikoli gledali kaj si po narodnosti, in če so oni učili tvojo/-ega sestro/brata in je le-ta razgrajal te ne bodo obsojali. Šola je na slabem glasu samo zaradi nesposobnih staršev, ki pošlejo svojega ‘drugačnega’ otroka tam, in si zatiskajo oči pred resnico. Kaj, naj se ravnateljica s temi otroki ukvarja? Pa kaj je kaj takega če svojega otroka pošlješ k psihijatru, če VEŠ da ima probleme? Ker jih je sram. In šola kot šola ni bila nikoli slaba. Bila sem zelo dobro v stiku s to šolo in nikoli ni bila niti BLIZU da jo zaprejo, ne pišite traparij.
Drugo pa okolica. Kaj, v Fužinah ni igel? Ni razgrajaških tolp? To pa mora biti sanjska dežela. Povsod so take tolpe. Ker je današnja generacija težko zašla s prave poti. In igle se sedaj odstranjujejo. Sploh pa ne moreš obsojati okolice po tem kar slišiš!
Tretjič, lokacija je res dobra, saj imaš do najbližje trgovine minimalno 5 minut (npr. Mercator, Spar) in tudi pasji park je oddaljen je 5-10 minut (sprehajališče Žale).
daaaan… no sem Savčanka že od rojstva… se pravi 13 let…. Hodim na Oš Savsko naselje…Živim v bloku pred katerim imam otroško igrišče (na katerem sem se igrala ko sem bila se majhna), košarkaško igrišče čez stezico katera vodi mimo Savskega hriba, Mercator in Špar sta mi pod nosom, lokalček nasproti špara (ni pijančevanja ali drogiranja… zbirajo se predvsem mladi na kaksni kavi), OŠ Savsko naselje je odlična šola… Noben se nad njo NE pritožuje in če mislite da je tisti nasilni mulc še na šoli se motite, v šoli imamo bazen, veliiiko interesnih dejavnosti, prijazne učitelje (ki znajo odlično učiti), in še bi lahko naštevala, v Savskem naselju je bila stezica prenovljena (sedaj je tekaška po kateri se lahko tudi hodi po mili volji),košarkaško igrišče je bilo tudi prenovljeno(prebarvano,postavile so se tudi tribune ki so bile zgrajene od debel posekanih dreves iz Savskega hriba ko smo ga malo preurejali…Otroško igrišče smo prebarvali PROSTOVOLJCI (med njimi tudi jaz), imamo prireditve (npr. ko vsako leto v čast Filipu Štembergerju priredimo neko prireditev na kateri se košarkarji pomerijo, po Filipu je bilo imenovano košarkaško igrišče (Filipovo igrišče)), Savsko naselje PROSTOVOLJCI očistimo ali pa ga preuredimo,včasih je bil tudi Blok party, čez Linhartovo cesto je steza za voznike BMX-ov, malo naprej od tega je teniško igrišče ter skatepark v katerem smo otroci celo poletje in se družimo, zraven je hiša POP TV itd. Imamo veliko zelenja, imamo lekarno,trgovine,bloke,Btc je zraven, Žale tudi, igrišča, Banko,Pošto, osnovno šolo itd. Globoko priporočam Savsko naselje če se bo kdorkoli želel preseliti sem od vas 🙂
Lp ponosna Savčanka Vanesa
Zdravo.
Moja fanta hodita v Vrtec Jelka, enota Storzek, ki se nahaja v OS Savsko naselje. Ta vrtec, eksplicitno ta enota je kot da bi cloveku padla zlica v med! Fantasticno vzdusje, fantasticni vzgojitelji, majhna enota – samo tri skupine, starsi se prakticno vsi poznamo med sabo in z nekaterimi se celo druzimo tudi izven vrtcevskega programa, skratka vsa pohvala Storzkom! Drugo leto pa gre tastarejsi sin v solo in jaz si razbijam glavo s tem, kam ga vpisati. Kolikor vidim klientelo in otroke, ki hodijo na to solo, ne najdem nicesar motecega, vsaj v nizjih razredih ne, ker imajo ucilnice pod vrtcem. Tudi popoldan v podaljsanem bivanju, ko so otroci na igriscu in se jim vcasih pristulimo se starsi z vrtcarji, se mi ne zdijo posebej “divji”, nekontrolirani… Skratka, lepo prosim tiste, ki imate konkretne izkusnje s to solo, da svoje mnenje delite s sirno javnostjo, da se bomo starsi bodocih solarjev lazje odlocili glede vpisa. Sicer spadamo pod M. Jarca, ampak logisticno nam je Savako naselje veliko bolj pri roki,.
Hvala za feedback 🙂 LP
Forum je zaprt za komentiranje.