Sataraš – v skrinjo
Prepraži čebulo, papriko, paradižnik in po želji tudi bučke, ohladi in daj v posodice, ali vrečke in v zmrzovalnik.
Ko odtajaš, daš v ponev in dodaš jajca po želji.
Sataraš pa lahko tudi vlagaš v kozarce. Pripraviš enako osnovo kot zgoraj, in še vroče polniš v kozarce.
Obe varianti se dobro obneseta.
tudi jaz priporočam vlaganje v kozarce…meni ga mami pripravi okoli 30 kozarcev in potem ga jem med študijem vso leto…posebej prav pride na koncu, ko so iizpiti in da na hitro nekaj pojem – samo obrneš iz kozarca v posodo, pogreješ in voila – poletje je na krožniku 🙂 tudi ob mrzlih zimskih večerih! 🙂
LP, zala
Tudi jaz delam tako v vroče kozarce, za skrinjo je tako dosti drugega. Do konca skuhaš, vroče z žlico naložiš v pogrete kozarce, zapreš. Jaz jih ohladim pod deko. Ravno jem zadnjega od lani 🙂
Naši ne marajo preveč paradižnikovih reči čez testenine, zato v glavnem delam bolj zase, bolj majhne kozarčke. Največ pojem kar na kruhu, kot nekakšen pečen ajvar. No, tega tudi sicer naredim bolj po receptu za pečen ajvar, tj. pečena paprika, pečeni jajčevci itd.
Nekaj malega pravega sataraša za omako (paradižnik, bučke, paprika…) sem lani naložila v jogurtove lončke in v skrinjo. Letos bom tudi to dala v manjše kozarčke z navojem, sem jih celo leto zbirala in jih imam že polno shrambo.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.