Sasa Lendero – seznam
Opazila sem, da so nekatere ze nekaj govorile o testiranju na zivalih. jaz sem pred kratkim brala nekaj o tem in bila cisto zgrozena in pretresena. Res si ne predstavljamo, kaj pocnejo z ubogimi zivalcami. Dober seznam tistih ki testirajo in tistih, ki ne, sem nasla na strani Saše Lendero ( http://www.sasalendero.com ). Upam, da sem prav napisala. Malo si poglejte, je res zanimivo. Ne glede na to, kaj je s temi joski, vsaka cast za sezname.
Mejte se!
Jaz sem tudi gledala eno oddajo. Grozno je blo, kako trpijo. Mi pa samo kupujemo in kupujemo. Najmanj kar lahko vsak naredi je to, da ne kupuje stvari, zaradi katerih umirajo drugi. Najlažje pa je samo zapreti oči z zaključkom, da eden pač ne mora ničesar narediti. Samo malo truda je potrebno. Bravo Saša! Upam, da tudi v resnici uporablja produkte iz “neoporečnega” seznama. By the way – zelo lepa stran!
Pa a ste ve res neumne? Nekje je pač treba stestirati snovi, učinke! Drugače se pa sama javi, da bojo na tebi. Si ne bi upala!
Če bi vsi gledali tako, ne bi svet nikamor prišel! Kaj pa zdravila, …?
Tako je.
Pa ne bi rekla, da so tisti ki ne testirajo tako “nedolžni”. Je pa kdo drug za njih to naredil.
Najprej, da ne bo pomote – res imam rada živali, ne nosim krzna, ličim se minimalno – a vendar – za koga pa misliš, Rokk in ostali moški, da se ženske ličijo/mo? Če si naravna, te imajo za dolgočasno čudakinjo in se slinijo po sosednji glupači z desetimi plastmi loreala ker se cenim…Tukaj pjuvaš po ličenju, zunaj pa cepaš za namalanimi frajlami, kajne?
Sanjaa, seveda ima Rok prav, a to je samo metanje peska v oči. Saj lahko, da res tako misli, ko pa zagleda kakšno u nulo namalano, ima pa oči na pecljih. Samo to sem hotela povedati 🙂
Pa saj vemo, cel takozvani civilizirani (bljak) svet je tako naravnan. Že samo stilske preobrazbe…glejte, kako grda in dolgočasna je bila prej, zdaj pa prava lepotica. Ja, do zvečer, ko je treba make-up dat dol. Krinka je padla! BTW, preden sem brala tale post, sem čisto slučajno odprla novega – Nataša Vs. Ana Liza, ki povsem sovpada s tem, kar tule pišem. Torej sem nocoj nenačrtno duplo padla v te vrste debato.
Veliko kozmetike in zdravil najprej testirajo na živalih.(tako moško kozmetiko kot žensko). Zato moški tudi vi ko se brijete in daste še malo losjončka na obrazek, potem se še malo namažete pazduho:)- malo frizurce naredite z želeji. In tam kjer piše dermatuloško testirano – pomeni testirano na živalih-mogoče sem ter tja se prijavijo kakšni ljudje,da malo zaslužijo (to so pa bolj revne dežele).
O tej temi je že bilo govora na tem forumu in so bili tudi seznami kozmetike katero ne testirajo na živalih, sama dajem prioriteto slednjim, čeprav se dejansko mažem minimalno. Jasno pa, da pri uporabi zdravil nimamo možnosti take izbire. Svetilnik ti si pa itak out of order ker proizvajaš kvečjemu temo!!!!
Sunsun, res je. Seznami so že bili, vendar ne škodi, če se o tako pomembni temi še enkrat spregovori. Ne vem, kje so še kakšni seznami. Tale na Lenderovi strani se mi zdi dober. Je na prvi strani, pod naslovom “proti mučenju živali”. Po mojem je prav, da si vsak vsaj pogleda in potem pač zavestno postopa v skladu s svojimi prepričanji. Najlažje je pač zamižat. Dodajam link .
Sporočite prosim, če je kje bolj popoln seznam.
Ja uporabljamo mila, šampone in ostalo. Samo naših ne delajo mučitelji. Sama sem vegetarianka dve leti. Razumem pa tiste ki to niso pa se kljub temu zavzemajo za boljše ravnanje z živalmi. Kože – usnje je stranski produkt predelave mesa. Strinjam se, da je grozno, ampak manjša ko bo potrošnja mesa, boljši bodo postajali pogoji za vzrejo. Sama bi postavila zelo hude predpise in omejitve.
Saj ni pomembno, da se tu prepiramo. Vsak naj po svojih zmožnostih in svoji vesti naredi toliko kot v tem trenutku zmore, da bi morda rešil kakšno življenje.
Seveda je usnje tudi stranski produkt predelave mesa, ni pa vse usnje stranski produkt predelave mesa.
Ampak jaz hočem povedati, da če uporabljaš usnje, je isto, kot če bi jedla meso.
KOnec koncev – če imaš principe, jih imaš in se jih držiš. Ne moreš se pa šlepati na mesojedce, češ saj jaz ne jem mesa, ovca ni umrla zaradi mene, torej si lahko kupim rokavice iz ovčje nape. Tu gre za lastno prepričanje in nič drugega. Lahko se je delati vegetarijanca / vegana in nositi usnje.
Pa še čisto življensko vprašanje: se kdaj vprašate koliko zdravil je stestiranih na živali? Že ena sama kapsula je izdelana iz živalskih beljakovin. Se ti gre tu tudi za življenje živali ali za svoje? Pa ne se izgovarjati, da je to drugače, ker ni. Žival je morala umreti.
Kaj pa razne raziskave o presajanju tkiv, gojenju naravnih tkiv, raziskave izvornih celic? Tudi to poteka na živalih? KOliko rastlinojedcev se bo v smrtni nevarnosti odreklo presaditvi ledvic, srca, itd. zaradi svojih prepričanj? Prepričana sem, da bore malo, če sploh kdo.
Maš prav Iny..klavnice .. Tam se tudi dogajajo žive svinjarije, kako se nekateri iživljajo nad živalmi. Sem gledala nekaj časa nazaj en dokumentarec, kjer je bila skrita kamera in so krave preden so jih usmrtili pretepali z nekimi biči, da je kravam dobesedno pri živem telesu koža odstopila s telesa in kar v trakovih lezla z njih. Folk je bolan, nastradajo pa živali, ki so najmanj krive zarad frustracij psihopatov. Kaj bi naredila takemu človeku………
Forum je zaprt za komentiranje.