šarija
No more bit res. Al ja?
Na to lahko odgovorim kar iz mojega stališča kot gej, glede na to da je po šariji homoseksualnost usodna.
Za Russijo nisem presenečen, ena najbolj zaostalih držav, pred kratkim leta nazaj so sprejeli zakon o prepovedi lgbt “propagande” mladoletnim. V mentalno tako zaostalem okolju je težko pričakovati, drugega kot da bojo muslimani na tej stopnji, da jih skoraj polovica podpira šarijo.
Bosna, če se spomnim televizijske ankete so bili najhuje proti lgbt nastrojeni avno mladi, medtem ko starejši so bili za svobodo za vse, nekateri pa celo zelo podpirali. Pomoje se v bosni radikalizirajo ravno mladi in vprašanje je kaj to povzroča?
Za Djibouti sem presenečen, je večinoma muslimanska država a homoseksualnost je tam legalna niti nimajo tam istospolni večjih problemov. Kako je možno da ima tam 80% podpore za šarijo?
wd40212, 20.08.2021 ob 18:12
Kako so sploh izvedli anketo in med kom… je bila anonimna, koliko ljudi so zajeli…
Mislim ne vzet dobesedno za resnico. Samo velikokrat dobim glede Bosne tak občutek. Gledu sem leta nazaj prispevek ko so na cesti ustavili veliko število ljudi in medtem ko med starci praktično ni bilo nestrpnih so bili mladi zelo sovražni in agresivno naravnani do istospolne usmerjenosti. In nasploh večkrat slišim, da mladi v Bosni ratujejo še bolj zafustrirani in nestrpni kot starejši. Od tega da vidiš vedno več žensk, ki si zakrivajo lase, česar včasih ni bilo toliko. Kaj je krivo za to? Neperspektivna situacija v državi? Zdi se mi, da starejši, ki so doživeli že vse se več ne obremenjujejo z nepomembnimi stvarmi, medtem ko mladi so pa čedalje bolj obremenjeni.
kokoši, 20.08.2021 ob 20:37
Mislim ne vzet dobesedno za resnico. Samo velikokrat dobim glede Bosne tak občutek. Gledu sem leta nazaj prispevek ko so na cesti ustavili veliko število ljudi in medtem ko med starci praktično ni bilo nestrpnih so bili mladi zelo sovražni in agresivno naravnani do istospolne usmerjenosti. In nasploh večkrat slišim, da mladi v Bosni ratujejo še bolj zafustrirani in nestrpni kot starejši. Od tega da vidiš vedno več žensk, ki si zakrivajo lase, česar včasih ni bilo toliko. Kaj je krivo za to? Neperspektivna situacija v državi? Zdi se mi, da starejši, ki so doživeli že vse se več ne obremenjujejo z nepomembnimi stvarmi, medtem ko mladi so pa čedalje bolj obremenjeni.
V Bosno so se kar lepo pripeljali muđahedini, ko so med vojno muslimani iskali pomoč vsepovsod. Odzvali so se tudi gospodje iz Al-Kajde in slični, ki pa pač pripeljejo za sabo svoje financerje iz Katarja, Savdske Arabije, itd. Muđahedini so odšli, pridigarji so pa ostali da širijo svoj drek po umu nove mlajše generacije. Včasih so jih udbaši potrpali v zapore (med drugim tudi Alijo Izetbegovića) danes pa to ni več fino baje.
Forum je zaprt za komentiranje.