Najdi forum

SARDINIJA

LEP POZDRAV

PRAVKAR SEM SE4 VRNIL IZ SARDINIJE

ČE POTREBUJETE KAKŠNE INFORMACIJE PIŠITE

lep pozdrav

saj malo nižje smo se kar precej pogovarjali o sardiniji.
ampak seveda me zanimajo tudi tvoje izkušnje.

koliko časa ste vozili do Livorna?
ali ste hitro našli trajekt?
ste bili v kampih ali aprtmajih?
ste bili mogoče v kakšnem takem kjer imajo tudi bungalove ali mogoče apartmaje?
ste srečali slovence ali slovensko registrsko tablico?

pa še malo napiši kako je lepo ,

hvala

zivjo, za vse, ki se sprasujete glede trajektov…pristanisce v livornu z lahkoto najdete, so povsod table, tam pa pogledajo tvojo karto in te napotijo v pravo kolono, kjer potem cakas do vkrcanja.
sem pa vceraj pogledala interchalet katalog( ima jih globtour)ali pa ce pogledate na netu in ponujajo fantasticne apartmaje in vile, z dostopnimi cenami v mesecu septembru. na internetu lahko preverite kdaj je tudi prost kak apartma in tocno ceno. sem pa ze 1x rezervirala apartma v toskani prek njih in je bil se lepsi kot na sliki (: pa nic drazji kot pri nas ali pa na hrvaskem.

Fuby, ti se kar malo razpiši… Plan poti, koristne informacije…

Iz Ljubljane do Livorna sva se vozila šest ur. Pristanišča ni težko najti-gledaš table PORTO. V pristanišču te fantje napotijo na pravo mesto.
bila sva v kampu Cala ginepro-miren družinski kamp ob morju z zelo lepo plažo primerno za otroke. v tem kampu imajo tudi bungalove in apartmaje, vendar so vsi bili zasedeni-moraš rezervirati vnaprej. v kampu sva srečala dva avtomobila s slovensko registracijo in celo enkrat sva se srečala z enimi. bila sva na vzhodnem delu Sardinije, kjer so res zelo lepe plaže. šla sva tudi na sever k “bogatašem” na costa smeraldo, kjer so prečudoviti zalivčki.

sardinija je prečudovita in zelo raznolika. plaže so zelo različne, a vse zelo lepe. voda je kristalno čista. cene v večjih trgovinah so primerljive z našimi- zelo težko je dobiti mrzlo pijačo, če jo že najdeš je dražja za 0,50 EUR (priporočava lastni hladilnik). cene v restavracijah so precej dražje kot pri nas (plačaš tudi pogrinjek od 1-3 EUR).Priporočljivo je znanje italijanščine.Na tem delu Sardinije ni kaj preveč nočnega življenja in nakupovanja po stojnicah in trgovinicah. Tržnico imaš po plažah, kjer kramo prodajajo “črnčki”.

sardinija naju je res očarala in tja se bova v kratkem spet vrnila.

če vas še kaj zanima kar vprašajte.

Mi štartamo 7. septembra, na razpolago imamo 15 dni, bomo šli pa en manjši krog najprej proti S, nato na Z obalo, do Costa Verde, potem prečili in nazaj gor. Spali bomo v šotoru, po restavracijah verjetno ne bomo prav veliko.

Upam, da bo vreme toplo…

Hvala za info!

Ali je kdo že nasel na slovenskih spletnih straneh kakšne potopise po Sardiniji?

http://caravaning.zanimiv.net/sardinija-iza.htm

Samo tegale…

Ni ravno potopis,je pa nekaj slik in kratek opis.
http://www.ednevnik.si/entry.php?u=sardinija&e_id=31295

Zdaj imam pa že malo treme… Še en teden pa greeeeeeeeeeeeeeemoooooooooooooo…

Sem pa gledala cene kampov. So kar poceni, z izjemo kampa v Cala Gonone ki je pa svinjsko drag. Ampak… imajo bazen in trenutno je to pri nas precej pomembno.

Ne bot tko ohrna, nekaj bo le treba za Sardo reskirat, ha, ha. In če ti ne bo žal, si zmagala.

Kaj ne bom ohrna – sej sem gorenjka 🙂

Računaj kak evro več za žetone za toplo vodo. V dosti kampih imajo tak sistem. Prav v Cali Gonone itak ni preveč fajn za kopat se, veliko lepša je Cala Fuile (nad njo se da pripeljat z avtom iz C. Gonone, potem pa peš dol po stezi. Ena redkih prodnatih plaž na Sardi.

Mi se tudi odpravljamo na Sardinijo.
Ali imate kakšna priporočila za ta letni čas: kaj si ogledati in še kaj?
Kje dobiti največ informacij?
Ali je LP dovolj informativna literatura, ali priporočate še kaj?
Ali priporočate kakšen pohodniški izlet?

Če komu pride prav, sem tule zbral nekaj vtisov s Sardinije[/url] (slike, opisi, GPS podatki, …):
http://p.pavlin.si/2012/06/sardinija/

Midva sva potovala poleti 2014.

Kakšne koristne informacije lahko dobite tudi na najini spletni strani

www.adventure-soul.si[/url]

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close