Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice sardinija trajekt-nenormalne cene

sardinija trajekt-nenormalne cene

Gledam cene trajektov z Sardinijo letos takoj po koncu počitnic. Cene so res nenormalne, komaj pod 400 € za družino z 1 avtom. Ali se mi vseeno splača rezervirat že sedaj, ali naj počakam, bo kaj ceneje?

lp

Ponavadi ni, vsaj iz mojih izkušenj. Jaz sem vedno rezervirala že takoj na začetku leta. So pa baje prej dobili nekaj subvencije od države, zdaj pa tega ni več in zato so cene tako visoke.

Cene gredo v nebo!!!
Jih spremljam že od februarja in je vsak mesec dražje, v enem mesecu se je podražilo za 100 EUR!!! Sicer je logično da bližje odhodu je dražje, vendar ne takoooooo….

Drastičen dvig cen se je zgodil lansko leto. Mi smo vsa leta (6 let zaporedoma) plačevali okrog 200 EUR (2+2, avto, kabina, takoj po koncu šole), lansko leto tak čas je bila cena 490 EUR, ravno danes pa sem preverila in je cena 630 EUR!!!
Dobro da smo se Sardinije že naužili, ampak dopustovat tam je res najlepša stvar :)))

Pa saj vas avionska karta ceneje pride.Kaj sploh razmišljate o trajektih.

630 eur za trajekt? Ne, hvala.

pa tolk imate povedat čez Hrvaško, povsod drugje naj bi blo ceneje:))

Jaz sem rezerviral že januarja. Žal imamo dopust ravno v avgustu, tako da je trajekt že tako ali tako drag. Za celo družino sem dal cca 460 € za kabino. Preveč, ampak ker gremo prvič tja, bomo to požrli. Sicer sem pa gledal korziko in je bila bistveno ceneje. Očitno so dali letos subvencijo za trajekt na korziko, tako da bi morda se letos bolj izplačalo iti na tja kot na Sardinijo.

Pozanimaj se, koliko na hrvaškem stane trajekt, ki te pelje v eno smer cca. 7 ur.

Drugače pa ja, nekaj let nazaj smo plačali (2 odrasla + 2 otroka + avto) okrog 120EUR, potem nekaj let nismo šli in ko smo gledali cene za letos, bi za isto konfiguracijo plačali tam nekje 230-250EUR. Težava je, da ni več (vsaj useplo nam ni naklikati take kombinacije) jackpotov, pri katerih je avto stal 1EUR.

povratna katra za eno osebo 1 avto 350eur za 1h45min na razpadajocem trajektu
pozabi na kabino in ne vem kaj

Povratna karta Livorno – Golfo A. – Livorno za 4 osebe, avto in zunanja kabina (povratna je nočna plovba) stane v drugi polovici julija 520 EUR + 3,8% zavarovanje rizika odp. pri Corissu. Trajekt in hotel na SV obali skupaj staneta manj kot počitnikovanje štiričlanske družine v Španiji, Grčiji, Turčiji … Cena je na koncu primerljiva s cenami enakovrednih hotelov na Hrvaškem. Pot je res nekoliko dolga ampak je tudi na Hrvaškem, če želiš priti do biserov Jadranske obale. Poleg tega pa se lahko ta pot popestri s kakšnim kratkim postankom v Toskani Umbriji, Emili R., Furlaniji, za razmeroma majhno vsoto denarja. Na Sardiniji je v poletnih mesecih gneča tako kot po vseh ostalih priljubljenih turističnih destinacijah, vendar še vedno manjša kot na celinski obali Italije ali na Makarski rivi.

Če obiskujete Sardinijo , se jo splača začeti na jugu otoka. Meni osebno je jug tristokrat lepši in boljši od severa otoka. Kot prvo je na severu dražje in je skomercializirano . Gužva. V kolikor pa greste na jug , je lepša obala , plaže peščene in kilometerske. Vsa hrana v trgovinah je subvencionirana, tudi kruh. Dobro je kupiti šteko pijače , ker jo potem polnite sami na številnih izvirih. Morje je čudovito in znamenitosti je ogromno pa tudi nastanitev poceni. Ni da ni in na sever ne grem več . Izbirate pa med dvajsetimi plažami , kjer manjkajo samo kakšne prezgodovinske živali . Neviđeno. Plaža kala domestica ima parking pod figo , kamor zleze 15 avtomobilov. Priporočam.

na jugu cene v enem resortu za 4 člansko družino preko 20.000 eur za en teden polpenzion.

Na naj lepšem severnem delu Sardinije, dobiš apartma za prvomajske praznike že za 190 € za cel teden za 4-člansko družino. Super opremljen apartma, z veliko teraso, .To so apartmaji, ki jih lahko le sanjaš na Hrvaškem he-he-heee veliko zasebno parkirišče, krasne plaže pod nosom…. veliko najlepših plaž v bližin izven naseljenih krajev, kjer je dostop možen le z avtom….. nobene gužve, nobenih parkirnin, če je sonce, je že za kopat…

Tam je par resortov 5*, seveda ni za vsakega. Malo si poglej, kaj vse nudijo, razkošje in udobje.
No jaz tudi če bi imela toliko denarja na razpolago, v tak resort ne bi šla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close