Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sardinija – nujno rabim kakšen nasvet

Sardinija – nujno rabim kakšen nasvet

Čez dva dni gremo na Sardinijo, računali smo it v camp Calik. Nekaj ga obnavljajo uin prestavljajo termin otvoritve. Letos smo se namenili k Algheru, ampak glede na to, da so tam samo 3 kampi in od tega en (favorit za nas) zaprt, razmišljamo o alternativah.

Naše želje so: kamp z veliko oziroma čim več sence, v bližini kakšno mestece in lepe plaže, pa kaj za videt. Zadnje dvoje na Sardiniji verjetno z lahkoto najdeš.

Pristali bomo v Olbii. Prosim vse, ki ste Sardinijo prejadrali podolgem in počez, da mi poveste kam naj se odpravimo. Lani smo bili v bližini Olbie in tja ne bi več šli. Mogoče res na sever? La Maddalena?

Ali rajši bolj južno proti Cagliariju?

Sardinija je ‘nedotaknjena’ samo na severu… jug je ena velika žalost, umazano, zanemarjeno. Mogoče samo za enodnevni ogled.

Meni se Baia Sardinia, Porto Cervo in kar je še takih krajev ni zdelo nič nedotaknjeno, pravzaprav vse tko uštimano in doterano, da je že kar preveč. Mesteca za turiste, ki verjetno živijo samo čez poletje. Mi je bil pa npr. Cagliari čist prijetno mesto, tako, ki živi. In sploh ne zanemarjeno in umazano.

‘nedotaknjena’ – tu mislim predvsem na morje. Sever itak živi predvsem od turizma. Morje v Cagliariju je bilo rjavo, odbijajoče, smrad, kupi smeti – tipičen italijanski jug… tako je bilo pred leti. Mogoče, je sedaj drugače.

Mi smo bili na severu in na jugu, pa na zahodu in vzhodu. Na jugu je bilo meni osebno bolj všeč, kot na severu, ker pač ne maram preveč turističnih krajev in gneče. Morje je bilo pa čisto….v Cagliariju se sicer nismo kopali. Najlepše pa se mi je zdelo na vzhodnem delu, tam smo bili v campu Cala Gonone , je precej senčen, urejen kamp. Zvečer se da it na sprehod, plaža tam ni bog ve kaj, mi smo se tako ali tako vsak dan kam odpeljali.
Na severu smo bili v tem kampu , tudi senčen, s peščeno plažo. Mesteca za večerni sprehod pa ni….je pa blizu mestece Porto Torres.
Na zahodu smo bili v Spinakerju , super kammp. Je pa spet treba zvečer z avtom ven.
Na jugu – , tudi senčen kamp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close