Sardinija ali Korzika?
Dve družini z otroci 10,11 in 13 let planiramo 14 dnevno kampiranje v juliju na enem od omenjenih otokov. Katerega priporočate glede na cene, dogajanje, možnosti raznih ogledov, pa tudi glede na stanje cest, zaradi slabosti v avtu. Radi bi vsaka 2-3 dni zamenjali kamp. Cene kampov v Italiji sem našla na internetu, za Korziko pa jih nekako ne najdem.
Hvala vnaprej za vsak nasvet!
Nelly
Jaz imam izkušnje z letovanjem na obeh otokih in lahko priznam, da mi je korzika dosti bolj všeč.
Vsekakor je tudi kampiranje cenejše, sploh v juliju, ko ni glavna sezona. Ceste pa so bolj ovinkaste, a nikakor ne slabe. Vse o Korziki dobiš, če v brskalnik Google vtipkaš Corse ali po italijansko Corsica.
Sardinija je precej večja, a ima boljše ceste, narava je lepša na Korziki, hrana je malenkost dražja kot pri nas, če seveda ne ješ v kakšnih luksuznih restavracijah ali v najbolj turističnih krajih. Če pa kupuješ v supermarketih in kuhate sami, kar je tudi čar kampiranja, so cene kot pri nas.
Mi smo na Korziki lani kampe plačevali približno 20€ za dve osebi, avto in elektriko, v najvišji sezoni, tj avgusta.
Pa še nasvet glede trajekta. Priporočam ti, da ga vplačate čimprej, ker to prinaša dodatne popuste. Otem je blo že kar nekaj napisanega na tem forumu, malo poglej zgodovino…
če maš še kakšna vprašanja sem na razpolago, lep pozdrav!
Sama sicer na Sardiniji sicer še nisem bila, so jo pa lani obiskali prijatelji. Bili so na obeh otokih in so vsekakor bolj navdušeni nad Korziko. Tudi meni je Korzika zakon.
Koliko je kepica sladoleda ne vem, se pa spomnem da je bil Solero 2,5 EUR. Kar precej. Drugače je pa hrana po supermarketih podobno draga kot pri nas.
Za oglede poglej v LP, je veliko za videti, tako da dolgčas vam ne bo.
Aja, otroke obvezno peljite v adrenalinski park – luštna zadevica.
Zdravo,
Bila sem veckrat na obeh otokih, vendar je Korzika zame bolj fascinantna. Narava je cudovita.
Muzejev ni prav veliko, vendar se ti ponujajo nesteti drugi goledi.
Izlet do Cap du Corse, cunovita Nonca, potem Calvi in citadela ( tam imas muzej tujske legije), pa potem pot iz Calvija do idilicnega Porta, pa naprej do Ajaccia, obisk Filitose in naprej do Propriana.
Pa obisk najbolj korziskega mesta Sartena ( nujno). Potem seveda celodnevni obisk Bonifaccia in izlet z ladijco. Vzhodna obala ni tako lepa kot zahodna, je pa lepa notranjost otoka, plavanje v tolmunih reke Solencare in se in se… Dolgcas vam ne bo.
Sardinija pa ima nurage, costa smeraldo, Nuoro in muzej v Calgariju ( bronasta doba)…nekako vec zgodovinskih stvari. Je pa cenejsa.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.