Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sardinija ali Korzika

Sardinija ali Korzika

Tisti, ki ste bili že na obeh destinacijah:

za en tak “izi” dopust, malo ogledov in veliko kopanja, kaj bolj priporočate – Sardinijo ali Korziko. Šli bi v septembru, s šotorom.

Hvala!

Obe destinaciji sta super, edino za Sardinijo rabiš več časa da si celo ogledaš. Korzika pa ima poleg plaž tudi več zanimivih rečnih sotesk in možnosti za “izi” hribolazenje.
Plaže so pa povsod krasne, tudi kampov je povsod veliko.

Ojla. Če se odločiš za Korziko se mogoče kje srečamo=)

Morda rabiš LP Mediteranean Europe, kjer piše dovolj

o obeh otokih. Posodim brezplačno za eno leto.

Pokliči.

LP!

Š3tof

Mene je Korzika nekak bolj očarala. Plaže so lepe povsod, kampov je tudi dosti, se mi zdi pa Korzika lepša, ne vem zakaj. Je tud bol čista pa mislm da maš tud mejčkn več za vidt. Ne vem kašnih razlik sicer ni, sicer pa navijam za Korziko. Sporoči, ko se odločiš. 🙂

öjla,

oba otoka sta zelo lepa. Korzika je še bolj gorata in bolj “divja” …je pa precej dražja od Sarde.
Za velik kopanja priporočam Korziko!! Obišči Nonzo…pa divje plaže okoli Calvia in Propriana.
Obišči pa tudi Sarten…najbolj korziško mesto na korziki. Camp Lecci e Murta..eden najlepših na celi korziki in čisto blizu robinzonove plaže. Noro lepo!

Sardinija ima čudovito Costa smeraldo, ki je prepolna turistov in komaj najdeš prostorček zase.
Se pa vidi več zgodovinskih stvari… nuragi iz bronaste dobe. Če boš na Sardiji obišči tudi Nuoro, lepa visokogorska vasica, še prej pa preberi knjigo Grazie Deleda “trs v vetru”, ki lepo opisuje življenje sardincev in je za to knjgo dobila celo nobelovo nagrado za književnost.
LP

Hi!

Jaz sem lani prekolesaril Korziko (od vrha do dna)) in tudi severni del Sardinije. Tako kot večini (sodeč po odgovorih) je tudi meni Korzika nekoliko bolj všeč. Veliko več ima življenja v notranjosti – hribovske vasice so zakon, kar nekaj jih je, lepo urejene in tud prav dober filing dobiš ko prideš, vse je tako bolj na izi. Mislim pa, da je tudi več kampov v notranjosti in tudi kar nekaj planinskih koč v goratem/hribovitem delu (sicer nisem bil v nobeni).

Ker sem kolesaril Jul-Avg mi je ful pasalo veliko število izvirov sveže vode, noro hladne in dobre vode. Prav osrednjem delu Korzike je ful dobra soteska z reko, ki ima veliko št. tolmmunov, kjer se lahko hladiš – ne vem sicer za september, pa vendar mislim, da ne more biti drugač (soteska bo še vedno tam).

Sem planiral letos iti še enkrat na Sardinijo, da bi prekolesaril tudi bolj južni in osrednji del in malo bolj v notranjost, pa se je zalomilo. Tako da, če ima še kdo kakšen dober plac za videt na Sardiniji tudi mene zanima. Bom poskusil prihranit za naslednje leto.

V septembru boš uživala, ker ne ba tako nore gužve. Ja, Sardinija je v času dopustov (avgust) res polna-polna, vsaj kampi na Costa Smeraldi, kjer sem jaz zaključeval krog po otoku v začetku avgusta (se mi je celo zazdelo, da se je en mal pogreznala v avgustu, da smo bili malo nižje-ni se tako daleč videlo, k je blo tok turistov gor).

Obe lokaciji sta pa noro dobri (morda skoraj bolj kot vprašanje ali Korzika ali Sardenija, je na mestu vprašanje katera lokacija prvo in katera potem).

uživaj

korzika!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close