Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sardele – zdrav način priprave

sardele – zdrav način priprave

Pozdravljeni,

že dolgo časa vas samo prebiram, danes pa me je spodnji post o ribah pripravil do tega, da tudi jaz zastavim vprašanje. Namreč, pri nas jemo veliko rib, sploh plave ribe, ki so bolj zdrave. Ampak način priprave pa ni najbolj zdrav…namreč, pripraviti jih znamo le tako, da jih malce pomokamo in na malo olja popečemo. Ker ste tukaj bolj strokovnjaki, me zanima, če mi zna kdo povedat, kako bi se dalo bolj naravno (zdravo) to pripraviti. Poskusila sem že v teflonski ponvi na malo olja, pa se je vse prijelo. Za vsak nasvet bom hvaležna!

Mi jemo ribe samo na morju, predvsem sardele, ker jih lahko pripraviš na najbolj naraven način. Sčistimo jih v morju, zato jih ni potrebno soliti. Spečemo pa na namiznem žaru, tistem, kjer ima spodaj posodo za vodo, da odteka odvečna maščoba. Sardele samo na rahlo pokaplajm z olivnim oljem, položimo na rešetko in spečemo. Ko so dovolj pečene tako in tako same odstopijo. Zraven ponudimo tržaško omako (sesekljan česen, petršilj in malo olivnega olja).
Na enak način delamo vse ostale ribe, od ugorja do morskega psa….

Sardele ponavadi pripravljam v pečici. Očiščene sardele mariniram nekaj minut v čisto malo olivnega olja, soli in rožmarina. Položim eno zraven druge na peki papir in pečem cca 15 min na 200 stopinj. Zadnjih par minut vključim žar, da dobijo lepo skorjico. Nam so take najbolj všeč.

o, hvala za ideje..tole s pečico in peki papirjem bomo kar kmalu preizkusili! Seveda pa so vse nadaljne ideje še vedno dobrodošle!

Tukaj sem napisala za marinirane sardele v limoni.

Meni so bile zelo všeč.

Drugače bi tudi jaz sardele pekla v žar ponvi (ko ni pravega žara).
LP Mimi

Hvala Mimi! Bom preizkusila tudi vaš recept!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close