Sardele- malo drugacno paniranje
Hej!
Mogoce bo to prislo na morju ali pa na celini za spremembo komu prav.
Recept je prepisan iz moje nove knjige Oljka.Je iz slovenske Istre,toda zanj nisem do sedaj slisala.
Kolicine so za 1 kg sardel. Za manj pac zmanjsamo kolicine.
Ocvrte sardela s cesnovo omako
1 kg sardel
1 skodelica moke ( jaz bom tisto za crno kavo z mlekom)
1/4 skodelice naribanega parmezana
Za omako
4 kosi belega kruha
4 stroki cesna
2 zlici limoninega soka
4 do 5 zlic olivnega olja
pest sesekljanega petersilja
olje za cvretje
1/2 skodelice vode
mlet crn poper
sol
Priprava
Kruhu odrezemo skorjo in sredico namocimo v pol skodelice vode.Po nekaj minutah ga stisnemo in damo v sekljalnik ( multipraktik) s cesnom in limonim sokom.Medtem ko sekljalnik melje, pocasi dolivamo olje.Ce je omaka pregosta, jo razredcimo z vodo. Na koncu dodamo petersilj,sol in poper.
V kroznik za juho ali nizko posodo stresemo moko in parmezan. Postopoma primesamo nekaj zlic vode, vendar pazimo, da ne naredimo prevec redkega testa.
V veliko in globoko ponev za pecenje nalijemo olje in jo postavimo na ogenj, da se olje primerno segreje( poskusi s prskom moke).
Ribe paniramo v mesanici moke in parmezana po tri skupaj. Drzimo jih za repe, tako da so razvrscene kot pahljaca. Previdno jih spustimo v vrelo olje.
Ocvrte polagamo na papirnato servieto.
Ko so vse ribe pecene, jih pretresemo na servirni kroznik in jih postrezemo s svezim kruhom in cesnovo omako iz sekjalnika. ( Mi ze disi)
Dober tek Babi
ja,uzivala….pa je ze mimo :(( jutri grem zopet v sluzbo !!:( ponavadi vzamem 3 tedne dopusta ,tako da mi je tokrat res premalo! upam,da bom septembra lahko nadoknadila!
opazila sem se eno petro… takoj,ko sem odprla,se mi je zdelo cudno,kako sem jaz…!?…no,potem mi je bilo hitro vse jasno!:)
se malo kulinarike! 🙂 jedla sem odliiicnega kozlicka-pod peko!!
lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.