Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sardele- malo drugacno paniranje

Sardele- malo drugacno paniranje

Hej!
Mogoce bo to prislo na morju ali pa na celini za spremembo komu prav.
Recept je prepisan iz moje nove knjige Oljka.Je iz slovenske Istre,toda zanj nisem do sedaj slisala.
Kolicine so za 1 kg sardel. Za manj pac zmanjsamo kolicine.

Ocvrte sardela s cesnovo omako

1 kg sardel
1 skodelica moke ( jaz bom tisto za crno kavo z mlekom)
1/4 skodelice naribanega parmezana

Za omako

4 kosi belega kruha
4 stroki cesna
2 zlici limoninega soka
4 do 5 zlic olivnega olja
pest sesekljanega petersilja
olje za cvretje
1/2 skodelice vode
mlet crn poper
sol

Priprava

Kruhu odrezemo skorjo in sredico namocimo v pol skodelice vode.Po nekaj minutah ga stisnemo in damo v sekljalnik ( multipraktik) s cesnom in limonim sokom.Medtem ko sekljalnik melje, pocasi dolivamo olje.Ce je omaka pregosta, jo razredcimo z vodo. Na koncu dodamo petersilj,sol in poper.

V kroznik za juho ali nizko posodo stresemo moko in parmezan. Postopoma primesamo nekaj zlic vode, vendar pazimo, da ne naredimo prevec redkega testa.

V veliko in globoko ponev za pecenje nalijemo olje in jo postavimo na ogenj, da se olje primerno segreje( poskusi s prskom moke).

Ribe paniramo v mesanici moke in parmezana po tri skupaj. Drzimo jih za repe, tako da so razvrscene kot pahljaca. Previdno jih spustimo v vrelo olje.
Ocvrte polagamo na papirnato servieto.

Ko so vse ribe pecene, jih pretresemo na servirni kroznik in jih postrezemo s svezim kruhom in cesnovo omako iz sekjalnika. ( Mi ze disi)

Dober tek Babi

babi,podoben recept sem nekje zasledila…bila je koruzna moka!? s koruzno moko sem to delala- vendar “navadno” brez ostalih “dodatkov” !?
zelo zanimivo…. za enkrat bo recept pocakal…”na mlacnem”…sem ravno z morja ….in rib je biloooo…. na vse nacine! 🙂 lp petra

Me mika, da bi enkrat poskusila. Mojim sicer sardele niso ravno všeč, ampak bogoče bi pa na tak način šle, zaradi parmezana v “srajčki”… Sicer pa tudi kakšni fileji, pripravljeni po tem receptu, ne bi smeli biti napačni.

PA je prišla “naša petra” nazaj ;-)). Se mi je zdelo da kje uživaš ;-)).

ja,pa sem res, nazaj :(( bilo je prav lustno, a,kot vedno, prekratko !!:)
prej sem malo pogledala ,kaj dogaja..)…. .sem kar malo ” out”–:) se se bermo !! lp petra

Hej!

Jozica, mislim, da je to v redu tudi za druge fileje.

Petra, si uzivala, kaj?

Medtem smo dobili se eno petro z malo zacetnico. Svetujem petri, ki ima vec zivalic, da si da zraven se oznako, da bomo vedeli, katero beremo.

Lp vsem Babi

ja,uzivala….pa je ze mimo :(( jutri grem zopet v sluzbo !!:( ponavadi vzamem 3 tedne dopusta ,tako da mi je tokrat res premalo! upam,da bom septembra lahko nadoknadila!
opazila sem se eno petro… takoj,ko sem odprla,se mi je zdelo cudno,kako sem jaz…!?…no,potem mi je bilo hitro vse jasno!:)
se malo kulinarike! 🙂 jedla sem odliiicnega kozlicka-pod peko!!
lp petra

ja,se nekaj!! nabrala sem kapre. sedaj cakajo na “obdelavo” 🙂 lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close