Najdi forum

Sardegna

Živjo,

pišem tale oglas zato, ker se prvič odpravljam na Sardegno, točneje v mesto Olbia in pojma nimam kako najceneje priti tja (vlak, ladja, letalo… okvirni stroški oz. linije do tja). Odpravila se naj bi v mesecu juniju.
Vsake informacije bom zelo vesela.

lp,
Evita

Verjetno misliš Olbio na Sardiniji.
Za letalo se pozanimaj pri Volare air, utegne biti poceni iz Trsta.
Druga možnost je vlak do Livorna in od tam naprej s trajektom do Olbie.

Volare air vozi iz Benetk (Marco Polo) in ne iz Trsta !

Boštjan

No jaz pa sem šla tja z avtom! Vendar te pomoje ceneje pride z Volare. Junija je že ful lepo in toplo:) Obvezno rent a car in malo okoli, seveda če bos imela čas. Nuoro, Costa Smeralda….Palau, Algero in pa seveda centralni del Sardinije z planinami. Olbio pa je malo večje mestece z pristaniščem in letališčem. Nič posebnega….imajo pa super ribarnice! Pa pikorino (sir) moraš obvezno probat!

Premisli tudi moznost z Ryanairom!

Sami smo se odpravili iz Londona do tja z Ryanairom. Res pa je da smo v tistem casu ze tako ali tako bili v Angliji in nismo rabli kombinirat od npr. Graza pa potem London in dalje. Smo pa placali samo takse.

Priporocam pa ti spanje pri druzini doma, ker je zelo prijetno in ljudje so tako zelo prijazni.

Seveda ne izpustit domacih vlozenih melancanov… mmmmmm! 🙂

Zanima me kakšna je okvirna povratna cena za vlak do Livorna in trakjet do Sardinije ter kaksne so bile okvirne letalske cene iz Benetk na Sardinijo?

Lp,
Evita

Letalska karta iz Benetk na Sardinijo stane okoli 100 EUR, cena lahko zelo varira ! Obišči stran letalske družbe VOLARE AIR, kjer dobiš natančne podatke. Odhodi in prihodi med tednom so nekoliko cenejši. V mojem primeri je bilo tako, ko sem kupoval karto za Madrid in za Barcelono.

http://www.volare-airlines.com/

Lep pozdrav !

Boštjan

Živjo,

zanima me naslednje: ima kdo izkušnje s potovanjem po Sardiniji z lastnim avtom? Je nevarno na otoku; veliko kradejo oz. kako je v kampih biti z avtomobilom?
Razmišljam o potovanju po Sardiniji s svojim avtomobilom. Zanima me tudi ali je direktni trajekt od mesta Livorno v Italiji do Sardinije in ima kdo v spominu oglede cene?

Hvala za informacije
Evita

Direkten trajekt gre iz Livorna v Olbio. Vozni red in cene si lahko ogledaš na strani: http://www.mobylines.it/it/index.asp

Sardinije brez lastnega prevoza skoraj ne moreš obdelati, ker je večina najzanimivejšega zunaj večjih krajev. Glede kampiranja je odvisno v katerem letnem času se odpravljaš. Odsvetujem sredi poletja, ker je prevroče.
O kampih ti ne morem ničesar povedati, ker smo vedno kampirali v naravi. Tam kjer se pasejo ovce, je trava najbolj enakomerno postrižena in idealna za postavitev šotora. Pri tem te nihče ne preganja. Nas je samo enkrat obiskala Polizia Forestale, ki pa jih je skrbelo samo to, da ne kurimo ognja.
Nevarnosti nismo doživeli nobene, tudi kraje ne. To pa ne pomeni, da se ne splača vsaj v nekaterih večjih pristaniških mestih (Olbia, Cagliari) biti malo bolj previden.

Živjo!
Jaz grem vsako leto vsaj dvakrat letno na Sardinijo. Ce se mislis odpraviti tja junjia je najbolje kupiti kaarte za ladjo ze marca ali aprila(takrat lahko dobis se moby pack-tocno dolocen datum pihoda in povratka). Cena za avto in dve osebi je okoli 150 EUR. Kampi so v tem casu ze kar dragi okoli 15 EUR na osebo. Mislim, da je na severu veliko bolj varno kot pa na jugu.(jug-vlamljajo v avtomobile).

Uros,

kje pa se da dobiti karte za trajekt od Livorno do Olbie; si jih ti rezerviral in kupil prek spletnih strani al kako drugace.

Vnaprej hvala za odgovor.
Evita

Na AMZS-ju !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close