SARAJEVO-NOVO LETO
nevam čemu greš v sarajevo, če nisi toliko podkovan, da bi vedel, da je tam žur povsod, vedno in garantirano?? haha, ti pa že nisi bil še med pionirčki in mladinci, oni namreč vsi to že vedo! pa lepo se imej, ker boš 100% užival. res pa je, da ne boš spoznal sarajeva takega kot JE in NI v vsakdanje življenju… takrat je namreč najlepši. pa nič ne de, ti se samo zabavaj!
sm tuk za informacijo sem ženska
vem da se v bosni ful žura povsod kr mam sorodnike dol in zmeri nardimo dobre fešte
sam za sarajevo pa res ne vem kako je ker še nikol nisem bla tam in tut nobenga ne poznamo k bi nam lahk povedu keri so najbolši lokali
drugač pa mam namen it v sarajevo tut v drugem letnem času
pionirčke in mladince sem pa za neki let sfalila 🙂
snegi
Mislim, da težava ni v samih narečjih. Kakšna posamezna narečna beseda nikakor ni moteča, branje lahko celo popestri. Tudi Lordovo konotero sem (s pomočjo prijateljice sicer) uspešno razvozljal, čeprav sem si jo najprej napačno prevedel.
Bolj kričeče je absolutno neupoštevanje vsaj osnovnih slovničnih pravil in do skrajnosti popačeno pisanje. Saj vem, da je tak način danes “in”, ampak jezik je sredstvo sporazumevanja in je zato dobro, da ga razumejo vsi uporabniki. Vsaj približno.
Tudi računalniki v mreži se med seboj sporazumevajo z vnaprej dogovorjenim protokolom. Če se eden od njih odloči za odzivanje z drugačno kodo od dogovorjene, ga mreža enostavno ne bo več prepoznala…
Popolnoma se strinjam z Vitom in Andrejko. Vsaj poskusiti je treba pisati v razumljivi slovenščini. Takšni izpadi ljubljanščine (?), kot jo je uprizorila Snegi, so nedopustni! Zelo težko je brati, sploh nisem prepričan, da je pisanje takšnega teksta lažje kot pisanje v slovenščini. Če sam poskusim pisati v svoji prekmurščini (Andrejka, nekaj zate), mi to sploh ne gre od rok. Zakaj torej nekomu tako paše pisati v ljubljanščini? Mogoče zato, ker je bedak?
Predlagam administratorju, ta takšne izpade začne omejevati: z brisanjem maila, pošiljanjem sporočil avtorju, označevanjem tovrstnih postov z rdečo barvo; skratka, karkoli, kar bo dalo tovrstnim avtorjem misliti, da nekaj ni prav.
Kako bi se pa odzvali, če bi jaz napisal: “na mađarskon san šau s posvejton v gumlo ka najden vankiš ka se doj pokrijen”? A bi še kdo bral takšne poste?
Sramujte se vsi, ki nimate toliko kulture, da bi vsaj poskusili pisati kot civilizirani ljudje!
Hahahaha, kako me znate nasmejati…
Zavesa, kdo te pri cemerkoli omejuje? Kvecjemu nas ostale omejujejo tisti, ki ne pisejo “po nase”.
Hm, ja, zakaj pa ne bi oznacili tiste, ki ne znajo pisati, z rdeco barvo? Spet zaceli oznacevati? Kako to mislis? A te ne ocenjujejo za v osnovni in srednji soli, samo da je tam namesto barve stevilka….Tukaj bo pac barva za tiste, ki ne znajo pisati, kajti mogoce tudi brati ne znajo, rdeco barvo pa le poznajo vsi 🙂
Sarajevo je da best v vsakem letnem casu, no morda je pozimi lahko problem ko zapade meter snega in ne mores niti prdnit, kaj sele kam priti (iz lastnih izkusenj, smo bili dol z lastnim prevozom)
Za novo leto je dol res nekaj posebnega, na trgu pred gledaliscem svira Plavi orkestar (ce ne en pa drug – beri policija;))), folka je res polno, pa vsi so sprosceni in za zur, dol se vedno pocutim varneje kot v lj!
Popularni klubi pa so Country, The Bar (internet), Aqua,… – splaca se taksista vprasat, kje je trenuutno najbolj in, ker se hitro spreminja!
LP Luka
Tisti mail ni bil tako nerazumljivo napisan. Če koga moti, naj ga (mail) ignorira.
Pa vsi ste opazili ljubljanščino, ki pa je sploh ne govorim. Mogoče je kakšna beseda podobna ljubljanščini, amapk vse pa ni. To je dolenjščina, ko smo že pri narečjih. Samo za inforamcijo Andrejka (ker si že prva opazila moje pisanje narečja na forumu) ti bi lahko uporabljala šumnike in sičnike, ker se lažje bere.
Drugače se pa strinjam z vami, da bi mogli na internetu podpirati pisanje zbornega jezika, saj ze vsi vec ali manj skoraj ne govorimo več slovensko.
Upam da sem bila bolj razumljiva. 🙂
Lp oz. lep pozdrav
Snegi
Forum je zaprt za komentiranje.