Najdi forum

Santorini

Mene zanima, glede na to da sem slisala, da je to najlepsi grski otok, kam se odpraviti na dopust, kateri kraj, hotel, morda apartma, skratka kakrsnakoli informacija bi bila zelo dobrodosla.
Lp

Santorini je tako majčken in ima dobre avtobusne povezave med kraji, da je pravzaprav skoraj vseeno, v katerem kraju si. Moje mnenje. Je pa simpatičen, ampak nama je bil po tednu dni kar dovolj.

Po mojem Perisa,ker je bolj mirno in lepše plaže so tam.Za romantične duše pa mislim ,da Thira s pogledom na zaliv in sončen zahod.
ciao

Jaz grem julija na Santorini, v Kamari, hotel Orion. A je že kdo bil tam? A je res hrana in pijača tako zasoljena kot se govori po forumu? Lani sva bla na Rodosu, pa ni blo tako grozen zasoljeno.

Kamari je turistični kraj, sestavljen iz družinskih hotelov z bazeni, restavracij in barov. Med plažo in restavracijami je promenada in jesti tam je drago, ni pa, da si ne bi mogel privoščit. Mi smo tam jedli solate in gyrose, pač lahka kosila. Cenejše restavracije so malo bolj oddaljene. Tako kot v Rodosu, kjer je v restavracijah v starem delu bolj drago. Slovenske agencije imajo zasedeno predvsem v Kamariju, ker Thira in Oja sta zelo draga kraja in nimata plaže. Plaže so v Perisi in Kamariju, pa rdeča plaža je zelo znamenita.

Midva sva bila v Kamariju, samo imena hotela se ne spomnim, ker jih je ogromno. So pa zrihtani, zajtrki so na samopostrežno varianto (sir, šunka, maslo, marmelada, kosmiči …), sobice kar prijetne, vsak hotel ima svoj bazen. Bila sva v septembru in glede na to, da sva imela samo zajtrk v hotelu, sva vsak večer šla nekam ven jest. Ne vem, nama ni bilo drago, recimo okrog 15 € za oba na večerjo – pa nisva jedla na promenadi, restavracij je malo morje, pa sva se vedno ful najedla. Čeprav meni je po enem tednu vsa tista hrana povsod ven gledala.

Plaža (črna) je ogromna oz. dolga, večinoma posejana s senčniki in ležalniki, to je bilo meni bolj zasoljeno. V sezoni od 5-7 €, septembra po 3 €. Midva sva se temu izognila in šla čisto na konec, kjer jih ni, pa je blo čist kul. Edino senco je treba mal lovit. Aja, v Kamariju se moraš edino sprijaznit z avioni, ker letijo dokaj nizko, saj je letališče zraven mesta. Mene ni motilo, ker sem vajena od doma, mogoče pa vama bo moteče. Rdeča plaža – ja, znamenita, samo mala in prepolna turistov, mene je bolj fascinirala kaka druga kot ta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close