Najdi forum

SANTORINI

Lep pozdrav vsem popotnikpm.Rada bi cimvec informacij o tem grskem otoku.V juniju planiramo z druzino pocitnice na Santoriniju.Rada bi cimvec informacij o samem otoku,hotelih,predvsem me zanima hotel Makis.Preko katere agencije ste potovali?Kaksna je bila cena ?
Vsem najlepsa hvala

MIdva sva bila lani septembra z Iliriko, če se kaj dobro spomnim, je bilo okrog 90.000 na osebo.

Otok je ful mali, kar je po eni strani prednost, ker si ga lahko celega ogledaš (priporočam pa organiziran izlet po sosednjih 3 otokih), po drugi strani pa recimo 14 dni tam nimaš kaj počet. Okrog se lahko voziš z busom, je poceni, sva pa tudi najela avto za en dan (kar je bilo takrat tudi kar poceni, verjetno zato, ker je bilo že izven glavne sezone). Za hotel sam ti pa ne vem povedat. Mislim pa, da lahko rečem na splošno, da so hoteli kar zrihrani, večinoma so bolj mali, družinsko vodeni. Ampak če priznam, sem imela grške hrane in hotelskih zajtrkov po enem tednu čez glavo 😉

Santorini je zelo lep otok, s krasnimi mesteci, med katerimi je še posebej zanimiva IA (tam so vse tiste hiške z grških razglednic). Posebej znani naj bi bili rdeča in črna plaža. V sezoni je rdeča nabito polna, črna pa ni nič posebnega, vsaj kar se morja tiče, saj je le-to zelo kalno. Na Santoriniju lahko vidiš hotele “da dol padeš”, vendar pa vsem, ne glede na ceno nočitve it pip teče slana voda 🙂 Vozniki avtobusov so divji, pa tudi sicer Grki niso znani po varni vožnji, tak da se pazi. Se pa strinjam z ajo da je 14 dni le malo preveč za tak otok, razen če nisi močno nagnjen k poležavanju… Če ja pa tako, pa lahko to počneš tudi na kakšnem izmed cenejših otokov, ker iz mojih izkušenj je santorini kar precej drag šport (kava z mlekom cca. 800), aja pa še cena pijač v lokalu je premosorazmerna z razgledom.

Midva sva si rdečo plažo pogledala nahitro, ker me je vse minilo, da bi se na unih 50 m2 drenjala z množico. Saj je lepa, vendar se da videt tudi druge plaže in to zares lepe (pa še brez gužve). Kar se tiče črne plaže, sva jo imela pred nosom. meni je bla všeč. Na plažah je polno školjkic, jaz sem bila stalno zaposlena 🙂 Morje je ful slano (vsaj meni se je zdelo), ko sva bila midva, je bilo čisto (na črni je bilo kak dan malo trave) in tako frišno (september).

Glede voznikov ima Anja prav, divji so. Da se sposodit tudi kolesa.

Mogoče še to: na plažah ni omembe vredne sence, sonce pa je močno še septembra. Seveda se pa za denar da dobit tudi to 🙂

Hotel ima 2*, zato ne pričakuj preveč in se boš imela zelo lepo. Sobo imaš pač samo za spanje. Hotel se nahaja v Kamariju, ki je naselje samih luštnih hotelčkov in ima promenado tik ob plaži, tam so tudi najdražje restavracije. Glede na to, da nimate polpenziona moraš računati na to, da je hrana zelo draga in si poiščite kakšno restavracijo slab km od obale. Vsaka restavracija ima pred vhodom jedilnik s cenikom. Kave in sladoleda se izogibaj, ker je blazno drago!

Iz vseh pip teče delno slana voda (zobe se da umit), toaletnega papirja se ne odmetava v wc, to velja po celem otoku, kajti vodo dovažajo v cisternah (je pa nikoli ne zmanjka).

Med Kemerjem (v vasi velja krožni promet, ker je ponekod zelo ozko, oz. pred leti je bilo tako) in Firo (Thiro) vozi avtobus zelo pogosto. Firo si morate ogledati podnevi in ponoči (najbolje takrat, ko boste imeli avto in bosto šli gledati tudi najlepši sončni zahod v Oio), ker je zelo slikovito, impresivno mesto. Obvezno morate tudi na vulkan, to je eden od sosednjih treh otokov.

V kraju Perisa (je bolj mirna, na drugi strani tistega hriba) ima ena slovenka nek bar, poišči stare poste, ker je nekdo o tem že pisal. Glede rdeče plaže: mi smo jo videli, pa se tudi nam ne zdi nič tako posebnega (samo nekaj kamnov za v akvarij smo nabrali).

Mi smo bili junija in je bilo zelo vroče, ampak zvečer smo rabili jopico in/ali dolge hlače.

Atlas ima tako ponudbo:

makis – kar se meni zdi kar drago

afroditi – npr. je zelo kvaliteten hotel in imajo polpenzion, pred 4 leti so imeli zelo zelo okusno hrano

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close