Santorini ali Rodos
Lep pozdrav vsem! Jaz komaj čakam na dopust, ki moram reči, da sem si ga letos krvavo zaslužila. Zdaj pa ne vem kam naj grem. Nekako sem rekla, da na grške otoke. In se ne morem odločiti med Santorinijem in Rodosom. Enih par mi jih je že reklo, da je na Santoriniju dolgčas, jaz pa imam raje da se dogaja. Lani sem bila na Kreti in mi je bilo zelo všeč. Tisti, ki ste bili že in tukaj in tam, prosim, dajte kakšen napotek, bom zelo vesela!
Hvala!
ola,
sama imam s santorinijem zelo dobre izkusnje. je pa res, da nas je bilo kar veliko (12 kolegov) in zabava ni bila prioblem. v thiri se non stop nekaj dogaja, veliko je barov diskotek in nocnih klubov.. je pa tud res, da smo bili tam sredi sezone.. studentov absolventov in maturantov je cel kup. tudi slovenskih.
jaz bi sla se:)
z rodosom nimam izkusenj
lp
Živjo!
Ne bi vedela, kako je na Santoriniju, ker tam še nisem bila, lahko pa ti svetujem kam oddidi na Rodosu, če si želiš zabave. ker sem bila tudi na Kreti vem kaj si predstavljaš pod besedo “zabava”!
Rodos je veliko manjši otok kot je Kreta in ga lahko z avtom prevoziš vse naokrog v enem dnevu, kar je na Kreti skoraj nemogoče, vendar da boš v središču zabave ti svetujem prav mesto Rodos.
Glavna zabava pa je v starem delu mesta, v notranjosti obzidja ali ulica “bar street”!
Če pa si mlanjše generacije potem pa ti svetujem mesto Faliraki, meni tam sicer ni bilo všeč, ker je 90 % tamkajšnjih turistov angležev, ki so kot čreda podivjanih živali, ………. vendar zabave je v neomejenih količinah.
Prednost Rodosa pa je v tem, da je majhen otok in so razdalje med enim in drugim krajem majhne in si lahko privoščiš vsak dan nekaj novega. Rodos – Faliraki sta si oddaljena kakšnih 20 km.
Želim ti prijeten dopust!
Nataša
Jaz sem bila letos v začetku junija na Rodosu in ti ga vsekakor priporočam, ker je bilo enkratno.
Bili smo 5 km oddaljeni od mesta Rodos (Ixia).
Vsekakor bolj priporočam kot Rodos.
V glavnem mestu so hoteli od obale ločeni z glavno cesto, kar vsekakor bi najboljše. Mi smo bili v Ixii, hotel Avra Beach, hotel je tik ob morju, ko piješ kavico si tik ob bazenu, 5 metrov stran pa je že morje. Enkratno.
Sicer pa je otok Rodos res zelo zanimiv. V falirakiju ti priporočam obisk aquaparka, če le nimate premajhnih otrok, kajti oni ne smejo skoraj nikamor, razen v tisti predel parka, kjer je prav samo za otroke.
Vsekakor morate iti na izlet na Lindos – tu je ena akropola, sicer je vedno zelo vroče in sonce pripeka, zato priporočam, da se povzpnete na akropolo z osli (cena je 5 EUR/na osebo).
Čisto na jugu otoka, pa je en kilometer od otoka Rodos en čisto majhen, neposeljen otok, na katerega se da priti peš, saj je prijetna hoja po mivki, voda pa pride le do kolen. Čeprav opozarjam, da so v mivki skrite ribe – pri nas imenovane morski pajki (podobne škarpenam), ki so strupene. Če stopiš nanjo, te z bodicami piči in spusti strup, boli pa baje močno.
Smo to doživeli, kajti kolegico ki je bila z nami je pičila in je bilo potrebno potem okrog zdravnikov hoditi, ker je nujno, da te cepijo, sicer je zelo nevarno. Punca po 1 mesecu še ni v redu.
To mesto je Prasonisi. Toliko v vednost, nočem strašiti, opozorim pa.
Sicer pa uživajte.
Lp Urša
Bila sem na obeh otokih, pa mi je bil Santorini mnogo, mnogo, mnogo lepši. Pred vsem ne smeš primerjati Rodosa in Santorinija, ker sta si 100 % različna. Odvisno je koliko si stara in s kom greš in koliko denarja si privoščiš za s sabo, ker je blazno drago vse (razen rent-a-car-ja).
Ixia se je meni zdela živ dolgčas (hotel Dionisos, 4-5* je bil zelo ok), na srečo je le 5 km od mesta Rodos. Edino tam se kaj dogaja. Ker sem bila z družino nočne zabave nismo iskali. Je pa mesto Rodos zelo živahno.
Santorini je pa tako lep. Kamari je 15 min z busom od Thire, kjer se vedno dogaja. Thira je zvečer božanska. Plaže so čudovite, restavracij za kosilo in večerjo v Kamariju ne manjka.
Vsekakor si oglej otoka preko interneta.
Jaz bi še šla na Santorini, na Rodos ne več.
Forum je zaprt za komentiranje.