Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Santiago de Compostela Camino

Santiago de Compostela Camino

Ali te zanima kolesarjenje iz Seville do Santiaga?Lahko me kontaktiraš preko ZS.

Zdravo, me zanima če je šel na Camino kdo čisto brez kakih predpriprav. Me mika iti letos, ma moj najdaljši sprehod je ponavadi do bližnje štacune. Saj v ta namen planiram začet kaj hodit, ma ne pretiravam ravno. Skratka: kakšno kondicijo je treba imet?

Če pikapolonicac bere ta forum bi jo lepo prosila, če mi lahko pove, kakšno je vreme marca na francoski poti.
Hvala

[Ali je kdo pripravljen s kolesom v Santiago v mesecu avgustu 2010. Seveda željeno od doma – iz Slovenije.
Miro

odpravljam se na romarsko pot do santiaga de compostela, grem 29 junija do 22 julija, če kdo žili iti v tem terminu naj me kontaktira na gmail: teja.kavcic79vgmail.com

Miro …… povej kaj več o tej poti, koliko časa bi vse to trajalo, prbližn kolk km dnevno pa te reči, od kje si, starost, z kakim peciklom to greš ….

Pozdrav!

Zanima me kako se iz Slovenije najceneje pride do Santiago de compostela? Vlak, letalo…..?

hvala

Gre kdo na Camino v začetku julija? stara sem 22 let, imam pa vse preštudirano razen prevoza do St. Jean-a in potem od Santiaga nazaj v Slovenijo.

Spremljam to temo okrog Camina. Z njim sem posredno že nekaj let povezan, ker zelo dobro poznam avtorico knjige o Caminu, Lepejevo. Sicer veliko potujem po Evropi, na Caminu pa še nisem bil. Lahko pa pomagam rešiti logistični problem za kolesarje z avtodomom. Trenutno imam časa na pretek, na razpolago avtodom s štirimi ležišči in nosilcem za prav toliko koles. Če se najde složna skupina, bi skupaj preučili pot in se lahko, zaradi mene tudi naslednji teden, odpravili na Camino. Za kolo potrebujemo približno štirinajst dni. Ker je letošnje leto sveto, je na Caminu bistveno več romajev in zato problem s prenočišči. Z avtodomom bi lahko to dobro rešili. Če koga zanima, naj me kontaktira na e-naslov skolesom@gmail.com.

Aleksander

Miro sem pripravljen iti z tabo daj pošlji mi naslov da se zmeniva podrobnosti…

Ali gre v kratkem tja kaka skupina – kolesarska ali peš? Prosim pišite na ireneslovenia@yahoo.com.

Miro,

Če bi te zanimalo potovanje z avtodomom, se mi oglasi na naslov skolesom@gmail.com. Če mi uspe sestaviti skupino, bi lahko šli kadarkoli.

Kolikor sem jst računal je še najboljše z avtom do Bayonne oz. St,Jean Port de Pied…4 osebe pa si zdelijo tistih 280 EUR v eno smer…me blazno matra it še zdej septembra..s kolesom…je še kdo, ki ga Camino kliče?

že dve leti se odpravljam na Camino. Letos grem. Ne vem še kako, čeprav imam nekaj informacij, verjetno po 10. aprilu. Ima kdo izkušnje z vremenom v aprilu in s prihodom na izhodišče. Je kdo za družbo?

V aprilu je navadno še dokaj hladno, celo v maju so romarji že imeli sneg, predvsem v prvem delu poti. Priporočam knjigo Naceta Novaka – Camino.
Buen Camino

Jaz sem lani začela hoditi 4. aprila. Čez Pireneje, to se pravi prva etapa, je bila prava zima, padal je sneg, megla.V Roncevallesu je že posijako sonce in kot da bi prišla v drug svet. Jutra so bila zelo mrzla, samo tri dni sem startala brez kape in rokavic. Prve 3,4 dni se je čez dan zelo ogrelo, da so zadostovali kratki rokavi. Naprej od Logrona in skoraj do cilja pa je bilo kar hladno, pihal je tudi neprijeten veter, bilo je tudi nekaj dežja, kdaj je samo rosilo. Čez dan me hlad ni motil, zvečer pa mi je bilo kar hladno, tako da sem večkrat imela tudi 2 deki čez spalko. Vreme res ni bilo najbolj prijetno, dobro pa je to, da še ni toliko romarjev na poti in ni nobenega drena za spanje, nekje sem celo sama spala v celem albergu, večkrat pa sama v sobi. Edino 1x sem naletela na poln alberg v Zubiriju, ker je bil to moj prvi dan(prehodila sem 2 etapi), utrujena, tako da sem bila kar malo zbegana, vendar se je vse kmalo uredilo.
Buen camino

Spoštovana Kavka !
Ker si na Caminu že bila, te lepo prosim še za kaj informacij. Imam močno željo in hkrati tudi strah. Nikoli še nikamor nisem šla sama. Vedno hodim z možem in po njegovi poti. Upala sem, da bo kdaj tudi on zavil na mojo, pa zaenkrat za to ni izgledov. Camino je predaleč in tudi dopust je velik problem. Vem. Ampak jaz bi res rada šla. Bojim se, ker znam angleško in nemško samo za vzorec, res samo osnovno. Kako je s sporazumevanjem ? Kako veš ,kje gre pot. Včasih zasledim, da kdo napiše, da je komaj našel izhod iz tega ali onega kraja, da ni našel poti naprej. Kako si se znašla. ? Kaj je s potepuškimi psi ? Prebrala sem že vse knjige na to temo in tudi vse kar sem našla na forumu. Ampak takšnih vprašanj , ki begajo mene, nima nihče. Kako si prišla do izhodišča? Ko na spletu iščem ugodne letalske vozovnice, vidim, da je potrebno prestopanje, če hočeš do Biarritza. Pristaneš na enem pariščem letališču, odletiš z drugega. Torej zame je veliko ovir.

Jaz sem šla . sama na pot, do izhodišča sem potovala še z nekom skupaj, kar morem reči, da mi je zelo ustrezalo, ker nisem vedla kako bom presedala, zamenjala železniško postajo, vendar sem ugotovila, da to ni problem. Pot je zelo dobro označena, res da se lahko zgodi, da zaradi svoje nepazljivosti, greš izven poti, vendar če ne vidiš znaka, veš da nisi na poti. Sama teh težav nisem imela, tudi skozi mesta je lepo označeno, po kakšnem dnevu si že pravi stezosledec in že kar veš kam gledati. Ljudje so prijazni, domačini govorijo samo svoj jezik, dobro je znati par besed špansko, za pogovore z romarji, ne s španskimi se najbolje obnese angleščina. Jaz sem se naučila nekaj osnovnih španskih besed, da sem lahko naročila hrano, drugače malo govorim nemško, malo slabše pa angleško, to ni tak problem, drugače pa Španci toliko časa ponavljajo, da ti dopovedo.
O psih pišejo, jaz nisem imela nobenih težav, res pa jih kje vidiš spuščene, vendar te ne porajtajo.Kar pogumno na pot, če je res velika želja.
Če želiš me lahko kontaktiraš preko zasebnega sporočila, pa se bova lažje pomenili.
Še nekaj, ovire si ustvarimo sami.

hvala za odgovor. Če ti ne jemljem preveč časa, te res lepo prosim, da se mi javiš na moj elektronski naslov, da lažje še kaj povprašam. Karmen.orazem@gmail.com.

Lp.

Če se morda kdo odpravlja na pot v maja ali juniju, se naj oglasi.

Mateja !
Imam željo, da grem in računam na maj. Za začetek bi rada družbo, da lažje steče.

O, super. Napiši mail in se pomeniva.

Šele zdaj sem podrobno pogledala prejšnje objave … je to tvoj mail: Karmen.orazem@gmail.com?

ja, javi se !

V letu 2012 (april, maj, junij) sem odločena prehoditi Jakobovo pot po
– Camino del Norte
ali
– iz Le Puya preko SJPP po francoski poti.
Če te zanima katera od poti v tem času, se oglasi!

Camino 60

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close