Santiago de Compostela Camino
Airmax.si se že vrnil s camina,upam da si srečno prispel do cilja.Jaz sem sedaj v fazi priprave za drugo leto, berem knjige zbiram material po internetu,kjer sem dobila slovenskega popotnika,ki je že večkrat šel po caminu,vendar vedno po drugi poti,letos iz Seville, Drugo leto imam namen iti peš ali s kolesom od doma.Napiši kaj, ko se vtisi razjasnijo.
LP
Ali je že kdo bral knjigo Camino, Moja samotna pot, ki jo je napisala Staša Lepej Bašelj? Priporočam vsem, ki odpravljate na Camino ali pa ste tam že bili. Oglejte si še njen blog:
Kot mi je znano, avtorica rada osebno odgovori na vsa vprašanja, ki vas zanimajo.
Drugače je še Camino od Gorice do Santiaga od Novaka,ime se ne morem spomnit,zelo vredu,mi je bolj všeč.Obstaja še knjiga od zakoncev Rigler,Marjeta in Metodij Rigler-Blagor vama uboga reveža.Novaku je ime Nace.Potem ima eden super internetno stran nagayu,upam, da sem prav napisala.On je že večkrat prehodil Camino in sicer to francosko,najbolj poznano,camino norte in od Seville do Santiaga,dolga čez 1000 km in vse ima zelo dobro opisano.
RADA BI ŠLA NA CELOTNO PEŠ POT V COMPOSTELO IN SICER V SEPTEMBRU, ČE JE ŠE KDO ZAINTERESIRAN NAJ SE MI JAVI NA TE.: 031-231-447. STARA SEM 60 LET IN IMAM DOBRO KONDICIJO, SEM PA ŠIBKA V JEZIKU ZATO BI RADA NEKOGA,KI BI MALO ZNAL ANGLEŠKO. IMAM MOŽNOST ITI Z NEKO SKUPINO, A SAMO POLOVIČNO POT, JAZ PA BI RADA PREHODILA CELO POT. INTERESENTI POKLIČITE ME.
LJUDMILA
Camino sem prehodila letos, v času od 24.7.do 24. 8. 2009 in to Camino frances od St.Jean de Port-a do Santiaga . Mislim, da je bistvo, da hodiš sam. Imaš svoj ritem in tako kot v življenju, si za vse odgovoren sam. Krasna nenavadna izkušnja. mislim pa, da te Camino pokliče, če ti je to namenjeno.
Če potrebujete informacije vam jih z veseljem posredujem.
Kmalu bo leto 2010 in se bodo delali plani,kam kako…Jaz sem trdno odločena, da bom šla.Ali je kaj interesentov za maj,rada bi potovala do izhodišča z nekom,naprej pa vsak po svojih zmožnostih in željah.Lepo je, če veš,da je nekdo,ki ga malo poznaš blizu.Iščem nekoga s katerim bi potovala tja,začela pot,za naprej pa je stvar dogovora.Tja bi šla z vlakom,če ima kdo podobne želje, se mi naj javi na ZS.
Ojla!
Tudi jaz imam namen letos prehoditi Camino. Na pot nameravam julija. Vem, da je takrat zelo vroče, pa zaradi dopusta ne morem v drugem terminu (razen še v začetku avgusta). Vesela bom, če se mi kdo pridruži. Prosim pa tudi vse, ki že imate izkušnje za kako informacijo, kako najceneje do začetka poti na francoski strani (St. Jean Pied de Port). Pa da ne bi bilo preveč komplicirano. Nisem izkušena popotnica.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.