Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sanjska služba ali fant?

Sanjska služba ali fant?

Dobila sem sanjsko službo, fant pa je istočasno sprejel službo v Franciji. Imam možnost iti z njim. Naj pustim sanjsko službo zaradi fanta? V ljubezen na daljavo ne verjamem, Premlada sva za take stvari. Doma mi želijo svetovati, ker nočejo, da bi njih kdaj krivila za narobno odločitev.

Jaz razmišljam tako; fant je super, je moj prvi resni, morda bi lahko v življenju še kaj probala, samo taki kot je ta pa ne rastejo ravno kot gobe po dežju. Služba je sanjska, dobra odskočna deska tudi naprej za večje ambicije, toda to je moja prva resna služba, kako naj vem, če je to to, če nobene druge službe nisem sprobala pa čeprav na začetku izgleda sanjsko.

Zmeda v moji glavi je velika. Ne bi se želela narobe odločiti, ker poti nazaj ne bo.

Če te bo tvoj fant pustil da se cvreš v krivdi ni pravi.

? lahko on kot moški pusti službo in ti da nekaj več opcije. Predvsem pa sprejme ODGOVORNOST on.

Ga boš imela rada tudi če bo imel manj denarja kot ti in bo postal navaden zidar v novem mestu?

Ti njemu garancijo poroke, on odpoved službi. Saj je sposoben dečko se bo že znašel.

Posledice bodo v vsakem primeru. Vsega se ne da imeti.

člouk… kak fant… potnik…

ti si avtobusna postaja… oni pa u prolazu.

Ostani doma. Če je res on ta pravi pravi pravi, bosta oba imela službi tu in še skupni dom. Ne pišem pa ti da ostaneš zaradi službe, ampak zaradi lastne varnosti. Tujina je le tujina, ni tvoja domača gruda. Povsod so nemiri, naravne katastrofe itd. Jaz za nobenega ne bi hodila na tuje. Če te ima rad, bosta našla kompromis za Slovenijo.

veza je postanek…

Kaj pa če greš z njim in sitam poskušaš najti službo. Delo v tujini je tudi dobra izkušnja in referenca. Pa še dve muhi na en mah ubiješ. Poskusiš življenje z fantom in poskusiš kariero narediti v tujini.

Ne razumete ker nimate patriarhalne osnove ampak izhajate iz “pleše kolo Milivojka” demokracije vsi smo zmagovalci. Tip je pa še slabši primerek neodgovornosti in totalen butelj.

Ne bo šlo, v eni potezi. Krivda rabi lastnika.

On je službo že sprejel in je svojo žensko stisnil v kot krivde. Naredil je napako oziroma odvrgel krivdo. To ne bo šlo. Tip bo popušil punco na celi črti. Tudi če ona pride v Francijo mu zgolj vrne krivdo in ON mora začeti scati kri da upraviči njeno žrtev. Kar ne bo naredil ker je navaden potuhnjen usranec. Kar ona ve. Zato piše na forum ker išče nekoga da ji pomaga, ker njega ni. Francija jo bo pripeljala do ZAMERE, OBUPA, OBŽALOVANJA nakar bo on VSAKIČ ZNOVA zavrnil KRVIDO (sama si prišla, sama si se tako odločila, sama si KRIVA) in ona se bo počutila neumno in samo v odnosu in ga bo zapustila. Kjer bo spet morala ona narediti konec, za višek cinizma. Veza gre v razgradnjo in dobimo krut SRCELOM. Kakor je tudi trenutni trend in moda aka HEARTBREAK is the national ANTHEM.

Mogoče je to že od vedno želel?

V glavnem. Zakaj on sprejema službo SAM, če pa sta v enakopravnem paru. Ali pač nista par in on želi imeti moč kot moški (asimetrija) ? Potem je naredil poceni GUILT TRIP in bi moral ravno obratno NJO razbremenit krivde odnosa. Tega ne zna ker nima pojma.

Ona ne bo šla v Francijo delat kot sobarica, ne razumete žensk če mislite da bo šla na slabše. Ženska NE MORE iti na slabše. Tako kot kmet v šahu ne more nazaj.

Edini izhod je.

Da on prizna napako soliranja, žrtvuje KARIERO pač za nekaj časa in gre za njo in se dokaže kot horizontalni alfa. Kar pomeni da dokaže sebi in drugim da lahko dominira KATEROKOLI lokacijo in službo. Kar ne bo naredil ker je premlad in ker nima resursov niti časa. Ona pa se mu zaveže kot nevesta. Kar ne bo naredila ker je premlada in ker ni tega izrazil niti ne planira. In smo spet pri krivdi. Tip jo izpušča na milijon načinov ampak krivil bo vse ostalo kot sebe.

Sledi kvazi pošteni “pleše kolo” razhod aka deljenje krivde na dva dela. Ti greš tja, jaz tja.

“Pač ni šlo”

“Pač ni pravi čas”

“Saj si fajn ampak te ne bom oviral”

“Saj bos spoznala drugega”

“Vse naj naj, v tisti službi sredi Francije”

“Long Story Short, it was the right person, wrong time”

Jok jok.

Etc.

Kdo pa pravi, da bosta tvojemu fantu nova služba in Francija sploh všeč? Sigurno ima najprej tudi poskusno obdobje, ko zaposlitev sploh še ni zares 100%.
Tudi ti zdajle še ne veš, kako je v tej tvoji “sanjski” službi in če ti bo sploh všeč.

Jaz bi se na tvojem mestu s fantom zmenila tako, da gre najprej on sam za 3 -4 mesece v Francijo, da sploh vidi, če sta mu delo in okolje všeč. Ti v tem času sprejmeš službo tu v Sloveniji in se vpišeš na intenzivni tečaj francoščine. Na ta način boš pridobila nekaj delovnih izkušenj, nekaj zaslužila, imela prvo zaposlitev in referenco za svoj CV ter izboljšala svoje znanje francoščine in s tem tudi možnosti, da si najdeš delo v Franciji.

Se bosta pač malo potrudila in se občasno obiskovala – ti boš videla, kako je v Franciji, on bo videl, če ima kaj domotožja.

Po tej izkušnji boš tudi veliko lažje sprejela pravo odločitev, ker boš imela več informacij o tem, kaj je za vaju najbolje. Malo razdalje in pogleda z distance hitro razjasni situacijo in postavi stvari na svoje mesto.

Če sta prava drug za drugega in je zveza resna, je teh nekaj mesecev na daljavo z občasnimi obiski ne bo bistveno zamajalo, ampak vama bo samo pomagalo ugotoviti, kaj vama je najbolj pomembno in kako naprej.

Srečno!

Pojdi z njim v francijo.  Se ti bodo odprle nove moznosti, znanja in spoznanja.

V vseh pogleduh ti bo francija koristila. Pojdi. Srečno

Odgovor na objavo uporabnika
Getup, 15.09.2023 ob 01:54

Pojdi z njim v francijo.  Se ti bodo odprle nove moznosti, znanja in spoznanja.

V vseh pogleduh ti bo francija koristila. Pojdi. Srečno

Sicer je prvo vprasanje, zakaj gre fant v Francijo, kaj bo tam pocel in koliko casa, a tudi meni bi bilo to naceloma dobra izkusnja in odskocna deska za naprej.

Glede sanjskih sluzb, je moj sin pred nekaj meseci odklonil sanjsko sluzbo in se zaposlil na nizjem delovnem mestu v drugi firmi, razlozil jim je, da je na zacetku kariere in da drugje vidi moznost, da se vec nauci, da bo tezje, a bo imel zrenitno vec od tega. In v sanjski sluzbi so mu rekli, da bo vedno dobrodosel, naj se javi, ko bo zelel menjati sluzbo.

Služba, sploh če si mlada.

Zveza na daljavo je pa tako- če ti ni toliko všeč, da že zdaj veš, da ti ne bo na daljavo zneslo kaj še sploh razmišljaš. Kot da se siliš biti s fantom.

Js mam familijo in dva otroka, pa se za vikend selim v Zurich zaradi sluzbenih obveznosti. Pojavila se je priloznost, ki je ne mislim spustit z rok. Ce bo vse uredu, bo prsu za mano mulc in sel tam v srednjo solo. Nisem niti za minuto studiru, kaj bom naredu.

Tvoj fant je ravnal pravilno, jaz delam zelo podobno. V slovenski greznici mores met res nekaj posebnega, da ostanes. Ce mas in izjemna placa + kolegi ostani, drugace si razsiri obzorja in se spokaj iz slovenske greznice. Naberi izkusnje, mednarodne so cenjene.

Seveda pa preden potencialno gres: znas jezik, se ga mas voljo ucit in si tam zaposljiva?…

Verjetno on besedno ali nebesedno tudi namiguje, da ne želi zveze na daljavo. Odločitev je sprejel brez tebe! Če ne moreta niti par mesecev, do novega leta ali karkoli, biti na daljavo, da pač vidita kako je, vzemi službo. Službo, tudi če je samo par mesecev, daš potem v CV, fanta pa ne! Če je res oh in sploh ta fant, to ne bi bil tak problem. Poznam mlade, resne ljudi, ki furajo na daljavo. Recimo dva sta bila higschool sweetharts, mogoče kdaj nadležna, pa sem zadnjič izvedela, da sta po vsem tem času še vedno skupaj, samo trenutno na daljavo, tako da poklon. Če nisi prepričana, je že to znak, da glej nase in izkoristi službo, ki si jo pridobila v Sloveniji. Najbrž ti ni z neba padla, ampak si si jo sama zaslužila, tako da izkoristi.

Pa ne sekiraj se zaradi “izjemne” možnosti, da greš v Francijo. V Francijo lahko še vedno greš. Z izkušnjami, s CV-j, z drugim fantom, sama, in nenazadnje s tem fantom, če je ljubezen sploh velika.

Če je to tvoja “sanjska” služba, se odloči za službo. To ti bo dalo izkušnje, reference, in če boš želela, se lahko kasneje tudi sama odločiš za odhod v tujino. Prava ljubezen ne bi smela ovirati ciljev, ambicij, osebnega razvoja vsakega izmed partnerjev. Če gre za pravo ljubezen, bosta že našla pot, saj Francija navsezadnje ni tako daleč in se lahko redno obiskujeta. Po drugi strani je tudi res, da prve ljubezni ponavadi izzvenijo, to se zgodi še hitreje, če dva živita v različnih državah (sama sem po vrnitvi iz študentske izmenjave začela dojemati stvari čisto drugače). Če pride do tega, ti bo žal, da nisi v prvi vrsti sledila svojim sanjam.

Kaj je pa plan? Se je on sploh posvetoval s tabo preden je sprejel službo? Ne? Torej nista resen par. Oprosti. Pričakuje od tebe da vse spustiš zanj, on pa ni niti toliko da bi se posvetoval o življenjskih odločitvah s tabo? Se ti zdi da je to veza kakršno si želiš? Da se on odloča, ti pa tečeš za njim in pozabiš da si želela tudi ti imeti življenje? Punca ti ne izbiraš med fantom in službo. Ti izbiraš med sabo in njim. On očitno ni pripravljen zate se sebi in svojim ambicijam odpovedat. Zakaj bi bila ti? Zakaj si pripravljena več vložiti v nekoga kot on vate? Misliš da bo na dolgi rok to dobro zate? Da bo ob naslednji večji odločitvi te upošteval kot faktor odločitve? Da boš na prvem mestu? Zakaj nisi zmožna sebe na prvo mesto postaviti? Ker on te očitno nikoli ne bo. Mogoče ti doma res ne upajo rečt, ampak punca – živi svoje življenje zase. Ne zanj. On živi svojega zase. Ti zelo očitno nisi nek pomemben faktor v njegovem življenju, da bi na podlagi tega odločitve sprejemal. Ne dajej ljudem nekaj kar ne dobiš nazaj. Ko ti ljudje pokažejo kdo so in kako čutijo jim verjemi. Ne si lagat da si mu pomembna, če ti kaže da mu nisi. Če je vajina veza kao močna, bo prestala tudi to daljavo. Glede na to da že sedaj dvomiš, bi se upala reči da ni. Si res pripravljena svoje življenje dati na pavzo za možnost da bosta enkrat imela takšno vezo?

Jaz bi šla v tujino. Pa ne v smislu, da grem s fantom (oz. za njim), ampak ker se mi je ponudila možnost, da se selim in delam v tujini. Koliko več možnosti za kariero je v tujini, ni treba posebej razlagat. Če bo potem funkcionirala še veza s trenutnim fantom, toliko bolje. Če je to tvoja prva resna služba, potem jih nisi imela veliko oz. dovolj. In torej ni na mestu, da jo označuješ za “sanjsko”. To lahko trdiš samo ko si jih že nekaj preizkusil. Če ti v tujini kaj ne paše, pač greš nazaj v Slovenijo. Malo težje pa je obratno in zdaj imaš možnost za to. Tudi če bo za pol leta, je to še vedno velik plus v CV in življenju nasploh. Jaz ne bi oklevala in bi šla. Srečno.

Izpustila si kar nekaj zelo pomembnih informacij: koliko časa sta skupaj, koliko sta stara, ali govoriš francosko, imaš izobrazbo, ki je iskana tudi v Franciji, kako se je sploh tvoj fant odločil za to službo?
Slednje pomeni – sta bila najprej oba za to, potem se je pa tebi ponudila snajska služba? Se je fant odločil na lastno pest, ne da bi se posvetoval s teboj? Si mu dala jasno vedeti, da si selitve v tujino morda ne želiš? Sta se kdaj oogovarjala in oba strinjala, da se želita seliti v tujino?

Najpomembnejše je pa – kakšen je vajin odnos.

Odgovor na objavo uporabnika
Destinacija, 15.09.2023 ob 08:20

Jaz bi šla v tujino. Pa ne v smislu, da grem s fantom (oz. za njim), ampak ker se mi je ponudila možnost, da se selim in delam v tujini. Koliko več možnosti za kariero je v tujini, ni treba posebej razlagat. Če bo potem funkcionirala še veza s trenutnim fantom, toliko bolje. Če je to tvoja prva resna služba, potem jih nisi imela veliko oz. dovolj. In torej ni na mestu, da jo označuješ za “sanjsko”. To lahko trdiš samo ko si jih že nekaj preizkusil. Če ti v tujini kaj ne paše, pač greš nazaj v Slovenijo. Malo težje pa je obratno in zdaj imaš možnost za to. Tudi če bo za pol leta, je to še vedno velik plus v CV in življenju nasploh. Jaz ne bi oklevala in bi šla. Srečno.

Lahko prosim razložiš kaj napišeš v CV da ti je to v plus? Pol leta sem živela v franciji s fantom? 🙂 Mislim on je dobil tam službo. Ne ona. Kaj ima njegova služba veze z njenim CV? Kar predvidevaš da tudi njo tam čaka služba. Da jo je on pripravljen živeti, dokler kaj ne najde. Veš kaj večina diplomantov takoj po faksu dela v Franciji? Kofe streže. Pa še za to rabiš francosko znat. Kakšno službo naj potem ona tam išče brez vseh izkušenj? In kdo jo bo preživljal dokler ne najde nekaj?

Najprej poroka, potem pa se odrekaj sanjskim službam.

O čem sploh govoriš? (ne vem, če bo citiralo, ampak namenjeno tisti, ki je o tem pisala) Kakšna priložnost za delo v tujini?? Priložnost, da teče za fantom. Razen če ji bo oh in sploh fant zrihtal službo. Nekako imam občutek, da ne. 🙂

Razhod.

Vidim, da berete zelo selektivno. Zato si ne (z)morete predstavljati, da bi bilo dejansko izvedljivo.

Že v prvem stavku je napisano, da ne gre za njim oz. z njim. Da si poišče službo v svoji stroki v tujini… to je bil point mojega posta. Da greš v tujino samo zato, da si tam oz. da se pustiš vzdrževati nekomu… to lahko pade na pamet samo nekomu, ki bi se bil dejansko pripravljen v to spuščat. Zdaj pa razložim še na nivoju vseh teh, ki ste se tako zapeli v moje pisanje: gre v tujino in hodi tam v službo, ki je v njeni stroki. Če je sposobna, seveda. Če se znajde, prebrska, vpraša, piše, poizveduje, govori tuj jezik (angleško zelo dobro, francosko za silo). Vse se da, če se hoče. Če se pa ne da, se pa iščejo izgovori. Ko boste imeli enako izkušnjo za sabo, se pa javite.

On naj gre v tujino, ti v svojo sanjsko službo. Po enem letu bosta videla komu je še tako sanjsko, da bi tam kjer je tudi ostal. Vmes se potrudita za zvezo na daljavo, facetime, vikend obiski, dopusti.

Meni tvoj stavek “Jaz razmišljam tako; fant je super, je moj prvi resni, morda bi lahko v življenju še kaj probala, samo taki kot je ta pa ne rastejo ravno kot gobe po dežju.”

Pove absolutno vse.

Si kalkulant, kaj je ljubezen ne razumeš.

Zato sprejmi svojo sanjsko službo in pojdi svojo pot.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close