Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sanje o kačah

sanje o kačah

Uh, kako me je letos nocoj mora tlačila.
Sanjala sem o kačah. Tri kače so bile. Na koncu se je z modrasom pogumno spopadel moj pes, pa ga je ta pičil. Kača je bila ob glavo, pes pa mrtev. Kaj pomenijo take morbidne sanje, zna mogoče katera razložit? Brrrrrrrrrr

Ženske te sovražijo

Eh, včasih so rekli, da je kača….znak neprijatelja/sovražnika.
Ma ne vem, če bi ti bilo to pomembno definirat, nima nekega vpliva na življenje po mojem.

Bolj verjamem, da so sanje podzavest…no, od tu ven pa lahko potem marsikaj najdemo…

Jaz sem enkrat prebrala da so kače povezane s sexom. Ne se smejat, res. Sicer sama dostikrat sanajm o kačah ker jih imam rada,sem si jo včasih želela, sicer pa sem zanjo skrbela v srednji šoli ker smo imeli terarij.

hej če sanjaš o kačah bi menda naj pomenilo,da ti premankuje seksa,nekateri celo pravijo,da naj bi imel sovražnika,čao

Pri razlagi sanj je uporabna knjiga S.Freuda: Interpretacija sanj. Za razliko od raznih ljudskih modrosti (neumnosti) se je Freud tega lotil malo bolj znanstveno.
Prišel je do večih ugotovitev, npr:
-sanjske vsebine vedno govorijo o nečem PRETEKLEM in nikakor NE govorijo o prihodnosti (torej pozabimo te fore, sanjaš kačo, to se bo zgodilo..)
-ljudje imamo svoj “jaz”, svoj “nadjaz”(naš ideal, kar bi radi bili) in svoje “nezavedno” (v nezavednem je spravljeno, potlačeno veliko dogodkov, tudi iz zgodnjega otroštva. v budnem stanju nam vlada “jaz”, ko pa sanjamo, udari ven “nezavedno”. To pojasni zakaj se nam velikokrat sanja o času, ko smo bili otroci itd..)
-postavil je tudi eno dokaj drzno trditev, ki jo je težko razumeti, če ne prebereš cele knjige, in sicer: Sanje so izpolnitev želje. Konkretno v tvojem primeru, se zdi, da se je zmotil na celi črti – zakaj bi ti hotela, da ti umre pes?
Te tvoje sanje so kompleksne sanje. Freud je trdil, da če hočemo razložiti kompleksne sanje, se moramo vrniti v preteklost, nekako razkrinkati “nezavedno” in voila, našli bomo razlago. Ker sami nimamo potrebnega znanja za to, potrebujemo strokovnjake in strokovno metodo – v njegovem primeru je šlo torej za psihoanalizo.
Da malo natančneje razložim to tezo o tem, da so sanje izpolnitev želje. Kot že rečeno, poznamo kompleksne in pa enostavne sanje. Enostavne ponavadi sanjajo otroci, pa tudi odrasli, kadar so njihove “želje” fizične, biološke narave.
Preprost primer: Kadar zvečer jemo slano pico, smo ponoči ponavadi ful žejni. Naš “jaz” sicer spi, vendar telo je žejno. Zato “nezavedno” v sanjah poskrbi, da ne bi bili žejni – takrat ponavadi sanjamo, da ležimo ob kakšnem žuborečem potočku ali kaj podobnega 🙂
No, da pa ne bi bilo vse tako preprosto, so sanje tudi kompleksne, kot recimo tvoje.
Freud uporabi izraz, da so take sanje velikokrat cenzurirane, popačene in zgoščene. Včasih v njih nastopajo tudi metafore.

Da ne bom predolga – tvoje sanje nikakor ne pomenijo, da ti bo umrl pes. Še manj, da si ti želiš, da bi tvoj pes umrl. So enostavno odraz nekega preteklega dogodka/ov, ki imajo lahko malo skupnega s kačami in psi, pa vendar toliko, da so se sanje popačile in pojavile takšne kot so se.

Psihoanalize nas na faksu ne učijo, Freud in Interpretacija sanj so na vrsti samo za kakšni 2 uri, potem pa že hitimo naprej s snovjo.

Upam pa, da sem te vsaj malo pomirila 😉

KAČA
• VELIKA – velikega sovražnika ali izgube
• MAJHNA – prepir
• NAPAD KAČE ALI NJEN UGRIZ – bolezen ali kleveto, lahko pa tudi kaj dobrega
• UBITI – uspešni boste
• ČUTITI JO NA LASTNIH PRSIH – izdala te bo bližnja oseba, ki ji zelo zaupaš…se boš zaradi slabosti izneveril prepričanju, tudi osebi, ki takšno tvoje prepričanje predstavlja
• SE SPLAZI V SOBO / BEŽATI PRED NJO ALI SE SKRITI V ZAPRT PROSTOR – strah pred spolnostjo…potreba po varnosti in zaščiti…strah pred neznano potrebo, ki jo imaš za škodljivo in takšna tudi je, dokler ti je neznana
• ODKRITI JO POD KAKIM POKRIVALOM, PRTOM, OBLEKO V GROZLJIVI SANJSKI SLIKI – pod nežnostjo in prijetnimi čustvi se skriva neznana in nezadovoljna spolna sila, ki jo doživljaš kot grozečo…prisotnost duhovnosti, možnost velikih idej, določene podjetnosti, ki pa kljub pozitivnim sestavinam ogrozijo človeka, če razuma ne zna prav usmeriti/prijetne okoliščine/
• VODI H KAKEMU SKRIVNOSTNEMU KRAJU, V PRIJETNI SANJSKI SLIKI – modrost pri odločitvah, z izvirom v razumnem ravnanju, povezanim z upoštevanem slutenj, čustev…zvestoba…napredovanje
• PERNATA – moč razuma je velika, prav takšne so tudi ideje
• VIDETI JO ALI VEČ MRTVIH NA CESTI V NEGROZLJIVI SANJSKI SLIKI – zmanjšan spolni nagon…konec nevarnosti…začasen zastoj življenjskih sil
• OVIJE SE OKOLI TELESA IN HOČE ZADAVITI – spolnost ti vzbuja tesnobo…imel boš opravka z neprijetno osebo, ki bo naredila škodo
• POGOLTNE GOLOBA, JAGNJE, OTROKA – grozijo ti neznane življenjske sile, zlasti na čustvenemu področju…napadalno vedenje utegne škoditi tvojemu delu, ob svoj mir boš
• PREBIJE ZID – spolne želje ali spomin nanje
• VIDETI OSEBO, KI IMA KAČJI REP – prisotnost istospolnih nagnjenj
• VIDETI KAČO KLOPOTAČO – napoveduje opravljanje in skrbi
• GROZEČA KLOPOTAČA – grozi vam resna nevarnost
• KLOPOTAČAVAS JE PIČILA, bi vas nekdo rad sprl z vašim najboljšim prijateljem
• IZBEZATI GADA IZ LUKNJE, KI SE SPREMENI V ČRVA – pomiri se, sicer z veseljem ne bo nič. sploh pa več takta

ŠTEVILKE
o katerih sanjate in nimajo nobene povezave s čim drugim tudi ničesar ne pomenijo
ki so s čim povezane, vas morda opominjajo, da ste nekaj pozabili ali da ste na napačni poti
3 – element volje in ideje…nosi značilnosti borbenosti in moškosti…označuje neko nastajanje, bodisi dobrega ali zlega… srečna prihodnost
3/VIDETI TOLIKO PREDMETOV, OSEB – izboljšanje položaja…povečana aktivnost…delovanje, ki ima določen cilj v prihodnosti…sebe si bolje spoznal…tvoja osebnost se lahko uresničuje
6 – označuje popolnost…zaradi svoje nepazljivosti boste zabredli v nesrečo
S ŠTEVILOM 6 RAČUNATI – v svojih računih se boste zmotili
6 PISATI – mnogo dela
6/VIDETI ŠTEVILO/OSEBE IN PREDMETE, KI JIH JE ŠEST – ravnovesje sil…vse je v tvojih rokah…čaka te izbira…prišel boš v položaj, ko boš moral pokazati svojo odločitev…težka izbira v srčnih zadevah
8 – srečna številka… pozornost…previdnost
VIDETI ŠTEVILO 8 – po lastni neumnosti boste zabredli v nesrečo
S ŠTEVILOM 8 RAČUNATI – zmotili se boste v svojih predvidevanjih
8/VIDETI/SLIŠATI, DA JE TOLIKO PREDMETOV, OSEB / KARKOLI V ZVEZI S TO ŠTEVILKO – kako se sanje iztečejo?…dosegaš ravnovesje v osebnosti…pomirila te bodo nova spoznanja…pravilno boš ravnal s prijatelji, oni pa ti bodo vračali zvestobo…spoznal boš pravo ljubezen
5/VIDETI/PET OSEB, PREDMETOV /PRIJETNE SANJE – ravnotežje v osebnosti…enotnost…aktivnost…bogate misli…čista čustva…inteligentno ravnanje…skorajšnja poroka
5/NEPRIJETNE SANJE – vse zgoraj navedene možnosti so ogrožene…nesreča…razdvojenost…varuj se čustev in nagonov, ki bodo prevladala nad razumom
2/PREDMETA, OSEBI / V SMISLU, DA STA LOČENI, PREKLANI – tvoja nasprotja še niso povsem usklajena…uskladi svoje potrebe, svoje nasprotujoče si dele osebnosti…ena stran hoče to, druga ono…nemir…misel na zakonsko zvezo
DVAKRAT – ponovitev nečesa, kar ti je že znano…se nanaša na spolnost
1/PREDMET / SLIŠATI ZA TO ŠTEVILKO – sanjaš o nečem osnovnem, kar je na začetku in ima pomen združitve nasprotij. možnosti za uspeh in ustvarjalnost. to je tudi število božje edinosti, enotnosti. ustvaril boš nekaj iz nič, iz svojih lastnih sil…moškost in z njo povezana moč, zlasti če gre za predmete, ki so štrleče oblike in se pojavijo posamezno
1/SLIŠATI, DA JE KAK PREDMET ALI OSEBA EDINA – bodi pozoren, to je neponovljivo
neparna števila se obravnavajo kot moški…parna pa kot ženske
1- predstavlja enotnost, preprostost, začetek
11 – pripisujejo, da prinaša neprijetnosti, vendar v sanjah tega pomena nima… znamenje skrivne zveze dveh ljudi
7- sveto število
VIDETI ŠTEVILO SEDEM – tolažba…zaradi lastne neumnosti boste zabredli v nesrečo… zaključek dela…sledi počitek…prišel si do določenih zaključkov in sedaj moraš nadaljevati in uresničiti, kar znaš in zmoreš
4 – obeta se vam nekaj zelo pomembnega in prijetnega… vaše delo ne bo obrodilo sadov
4/VIDETI PREDMETE, OSEBE, DA JIH JE TOLIKO – stabilnost…trdnost…zdravje duše…včasih prevelika nagnjenost k stalnim, običajnim rešitvam, torej določeno zakrnelost in trdovratno vztrajanje pri starem, utečenem…težko se odločaš za spremembe
0 – neke ljudi ste napačno ocenili… seksualni simbol /psihoanaliza/… čast in bogastvo
• 9 – znak dobitka in sreče… ta številka je povezana z resničnim življenjem
• 9/VIDETI ALI Z NJO RAČUNATI – kupite srečko, srečni ste
• 9 – nikar vsega ne stavite na to številko
• 9/VIDETI ŠTEVILKO / SLIŠATI OMENITI JO – konec in cilj nečemu…uravnoteženost…stalnost…vendar kot s pravljico, ki se nadaljuje

PES
• NEPRIJETNE SANJE/RAZDRAŽEN/GRIZE/NAPADA – ne popuščaj svojim slabim stranem…nepremišljenost v izražanju čustev…škodljive namere…pozoren bodi na barvo živali
• VIDETI MRTVEGA/RAZPADAJOČEGA – huda nevarnost…bolezen na dihalih ali kakem življenjsko važnem organu…napačno ravnanje s sabo in čustvi…tega si nočeš priznati
• VIDETI VOHLJAJOČEGA/NA SLEDI, KI PELJE V KAK PRIJETEN KRAJ, KJER SE KAJ ODKRIJE – zaupaj svojemu čutu, občutkom in slutnjam, ker je to tokrat zate dobro
• DOGA – imate zvestega prijatelja… nepredvideno potovanje, kateremu se boste skušali izogniti
• VAS PES UGRIZNE – se varujte navideznega prijateljstva
• STEKLEGA VIDETI – izguba samokontrole…nanaša se na nagonsko in na čustveno ravnanje, ki ga nimaš v oblasti

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Men je pa on mal mimo, saj je večino stvari povezoval s seksualnostjo. Odtorej kača – sex.Sej ni čuden ko se je pa kar naprej fiksal. Pa zakaj ga še naprej kujejo, ko pa je večina učencev presegla učitelja. Pa ne rabim filozofske debate za naprej. Bosanci pravijo, kača – sovražnica. lp

Dragi Freud, to da je “on tebi malo mimo” še ne pomeni, da je vse, kar je napisal, za v koš.
Povezoval je stvari s seksualnostjo, ja. Je pa tudi utemeljil zakaj / za razliko od tebe./
Ne kujem ga v zvezde, v bistvu ga (njegovih del) ne poznam preveč dobro.
Komentiram tisto, kar poznam in delim z drugimi 😉 Ki pa jih, se mi zdi, ne zanima prav preveč 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close