Najdi forum

Sangria

A ima kdo kak dober recept za domačo sangrio?
Zelo bi vam bila hvaležna,č če bi mi ga kdo napisal.
Tisočkrat hvala!
Lep sončen pozdrav iz Štajerske!

Zmešaš enako količino rdečega vina (po možnosti kaj bolj sladkega) in pomarančnega džusa (100%). Sladkaš po okusu – to je odvisno od vrste vina, gre pa približno 1 žlica sladkorja na 1 dl vina (oz. 2 dl mešanice). Začni rajši z manj, dodaš še vedno lahko.

Pripraviš še mešano sezonsko sadje, na 1 l vina pribl. 1 – 1,5 kg sadja. Meni je všeč naslednja mešanica: banane, breskve, nektarine, marelice, hruške, grozdje in kaka pomaranča. Lahko pa, seveda, tudi kaj drugega. Vse sadje očistiš in narežeš na majhne kockice. Grozdne jagode prerežeš in pobereš ven peške. V skledi sproti zalivaš z vinsko mešanico, da je ves čas pokrito.

Količino sadja uravnavam sproti. Najprej narežem po en sadež, potem pa, če imam še tekočine na razpolago, še dodajam. Na videz mora spominjati na bolj bogat kompot.

Nekateri dodajo tudi rum. Meni ni všeč, ker se mi zdi, da potem prevlada okus po rumu.

Skledo s sangrijo pokriješ in postaviš v hladilnik. Če je treba, lahko (v plastični posodi) za nekaj časa tudi v skrinjo, saj mora biti res mrzla. In nikoli, ampak res nikoli ne dodajaš ledenih kock, ker ti vse samo razvodeni.

Na zdravje (ali dober tek – ne vem, kaj je tu bolj primerno).

Popravek. Pozabila sem napisati, da mora biti sadje olupljeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close