Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek samski in osamljeni

samski in osamljeni

Kakšen smisel imate samski in osamljeni?

Recimo da ste še v službi v neki administraciji, pisarni sami, torej vsa komunikacija poteka večinoma preko maila in ne direktno. V službi nikogar za pogovarjat, pridete domov nikogar za pogovarjat. Zrihtaš določene stvari in ponovno enako naslednji dan. In tako iz dneva v dan.

Ljudje smo socialna bitja, brez stikov ni nekega smisla v življenju.

Poznam to, po ločitvi. Povrh je bila corona. Grozno. Bolj depra od ločitve kot osamljenosti. Biti sam s sabo je bilo ok.

Našla sem si 1 za kratkocasje, potem pa za resno vezo. Včasih je hektično, pa otroci, ampak je lepo.

mam na šihu tolk folka za oblajat, da sem doma komot en mesec sam.

Bolje biti sam kot pa v lošoj vezi.

To dvoje ni nujno povezano. Ogromno osamljenih ljudi je na svetu. Večina je poročenih, v vezah, z družinami….pa so osamljeni. To je miljonkrat bolj žalostno kot ljudje ki so fizično samski. Če si samski še ne pomeni da nimaš svojih ljudi. Če nisi samski isto ne pomeni da imaš svoje ljudi.

In zakaj se ti s tem obremenjujes?

Ah ljudje …

Če sam nisi kriv, nimaš kaj, človek se navadi. Koliko ljudi živi v obrobnih naseljih, kjer so hiše km narazen ali pa vsaj toliko, da ne vidijo soseda, če pridejo tja. Na potovanjih vidiš, da je tega precej. Pa poglej kakšne YT kanale, kako se eden ali dva odselita daleč stran od civilizacije. Pa živijo in preživijo.

Nehajte blebetat, ljudje smo socialna bitja. Današnji sodobni človek niti nima prave energije biti socialen človek, četudi hoče. Četudi ima nekdo na FB-ju ogromno “prijateljev” na objavah, to nič ne pomeni .. .To so lahko zelo površinski odnosi. Sploh estravertiranci so znani po tem, da imajo veliko površinski odnosov … Introvertirani pa se osredotočajo na manj, ampak globlje odnose.

Vsak pa naj živi kakor mu paše …

Ni boljšega. Točno to delam, kar opisuješ. Ljubi, preblažen mir. Aja, pa najbolj osamljena sem se počutila, ko sem bila v vezi..ko se moški čustveno začne oddaljevati. Komunikacija preko mejla mi sede nenormalno, stranke te izžamejo, da si ob koncu dneva ko izžeta cunja. Imam dobre odnose s primarno družino in prijateljicami. Drugače pa manj ljudi okoli mene, rajši jih imam.

Poznam primer, ko se je clovek zaprl v svoj svet. Postavil zid okoli sebe in nikogar več ne spusti blizu. Imel je damo dve izbiri. Da za stalno oddide iz te globoke države, ali pa da se zapre v svoj svet. Izbral je drugo opcijo. Pravi da bežal pa ne bo iz svoje domovine. Da pojasnim. Udbo mafija mu že vse od rojstva dalje greni življenje. Na polno in z vsemi sredstvi. Se pa bojim, da bo nekega dne izbral izhod v sili. Kajti to njegovo življenje ni ničemur podobno.

Sem samska, v službi pa delam z ljudmi. Pa bi z največjim veseljem delala nekje sama, ker imam poln kufer ljudi. Pa sem vesela, da pridem domov in je mir, tišina. V službi polno ljudi okrog mene, sami neznanci, ki jih vidmi enkrat in nič več. Z veseljem bi delala v miru, brez ljudi.

Skarti teb se vedno.ni jasno da biti sam in biti osamljen ni enako? Jaz uzivam sama ker nisem osamljena. Osamljen samski pa verjamem da ne uziva. Je pa bolj zaskrbljujoce pri vezanih ki so osamljeni, ker v tem pa res ni smisla..

Kaj naj se osamljeni vržemo pod vlak ali kaj? Rajši sem osamljen kot, da bi mi nekdo kot ti pridigal, kako moram živeti, mi postavljal družbene norme, me imel za čudaka… In ja, tudi samski ljudje najdemo srečo na tem svetu, upal bi si trditi, da sem bolj srečen (brez skrbi, sam svoje sreče kovač) kot marsikdo vezan in ujet v svojem življenju.

Stari Rozi spet seka, tudi v tej temi vidi bele miške.

Ne zgolj tebe skartorobo kot avtorico teme, ce se opredeljujes kot bela miska pa vsekakor ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close