Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Samski in nakup stanovanja – plača, velikost

Samski in nakup stanovanja – plača, velikost

Tisti, ki ste samski, vam je uspelo nabaviti lastno stanovanje?

Zanima me za tiste, ki ste dejansko sami, brez pomoči koga drugega (recimo staršev) nabavili stanovanje.

Kakšne plače imate in kako vam je uspelo? Velik kredit?

Pa kaj mislite kako malo stanovanje je dovolj veliko za samsko osebo?

Kaj pravite na 40 kvadratov?

Jaz sem v najemu, 3x stanovanje tako cca 35 kvadratov pa se mi zdi kar malce premalo, ker ni bilo nobenkrat zraven kleti oz. balkona.

40 kvadratov ni veliko več, če pa bi bil zraven kak del kleti, balkona, bi bilo pa že kar ok. Saj raje bi 50 kvadratov pa ne vem, če mi bo kdaj uspelo zbrati dovolj denarja.

Pa važno mi je, da je recimo kuhinja in bivalni prostor posebej, spalnica pa posebej.

Hm, dvomim, da kdo samski, če ni imel pomoči staršev oz. da je kaj dedoval, kupi svoje stanovanje.

Ja, imajo svoja stanovanja, samo močna finančna injekcija staršev.

Delam v JS, kup nočnih praznikov  ipd. Plače nimam pod 2300/2500. 5 let nazaj sem kupil stanovanje na podeželju 90m2 novogradnja z atrijem + garaža + 2 parkirna mesta za 120k. Letos je sosed prodal enako stanovanje za 180k. Kredita imam še za 10 let, ostalo so bili prihranki.

Odgovor na objavo uporabnika
samski 35 let, 20.12.2021 ob 08:42

Delam v JS, kup nočnih praznikov  ipd. Plače nimam pod 2300/2500. 5 let nazaj sem kupil stanovanje na podeželju 90m2 novogradnja z atrijem + garaža + 2 parkirna mesta za 120k. Letos je sosed prodal enako stanovanje za 180k. Kredita imam še za 10 let, ostalo so bili prihranki.

Glede na to, da omenjaš JS, torej si kvečjemu kak zdravnik?

In plača je 2300, 2500 bruto? Kak mlad zdravnik ima toliko plače ja. Kdo drug pa ne.

Ampak vseeno ne verajmem, da je en zdravnik imel pri 30ih toliko prihrankov, ker to je komaj opravljena specializacija, ko imajo še bistveno slabše plače.

Nisem dr. Sem dipl. zdr. teh. s kupom specialnosti. Res pa je, da na moji plačilni listi ni nikoli pod 220 ur mesečno in  da me radi dajo na urnik med vikendom nočnimi in prazniki, ker sem sam brez družine in partnerice.

Stanovanje 42kvadratov + balkon + klet + parking. 30km iz ljubljane. Kupila 11 let nazaj z 15% pologom, ostalo kredit. Stanovanje takrat kupljeno za 85k, sedaj bi ga lahko prodala za cca 110k. Plača trenutno 2400 bruto, takrat ko sem kupila je bila skoraj pol manjša. Nobene “inekcije” staršev. V najemu od začetka študija pri 19ih do nakupa (10 let). Varčevati sem začela pri prvi plači preko študenta.

Kredit, majhno stanovanje v zelo zabačenem kraju.

samski 35 … še za pašteto iz eurospina nimaš … ne sanjaj …

samska 40, 20.12.2021 ob 10:30

Stanovanje 42kvadratov + balkon + klet + parking. 30km iz ljubljane. Kupila 11 let nazaj z 15% pologom, ostalo kredit. Stanovanje takrat kupljeno za 85k, sedaj bi ga lahko prodala za cca 110k. Plača trenutno 2400 bruto, takrat ko sem kupila je bila skoraj pol manjša. Nobene “inekcije” staršev. V najemu od začetka študija pri 19ih do nakupa (10 let). Varčevati sem začela pri prvi plači preko študenta.

42 + klet, balkon. To semi zdi, da je fajn velikost.

Jaz bi tudi kaj tako velikega. Samo kaj, ko imam zanič plačo.

Šlo bi še par kvadratov manj, če bi bila klet in balkon zraven.

37 let, predlani kupila 20 km izven LJ uradno 61 m2 stanovanje, od tega 40 bivalne povrsine (locena spalnica, kuhinja in dnevna en prostor), 17 terase, dobre 4m2 locene shrambe, dve parkirni mesti v podzemni garazi. Levji delez kupnine sem si izposodila od druzine, vracam vsaj po 500€ mesecno. Cena stanovanja je bila 112k.

Pow894, 20.12.2021 ob 12:09

37 let, predlani kupila 20 km izven LJ uradno 61 m2 stanovanje, od tega 40 bivalne povrsine (locena spalnica, kuhinja in dnevna en prostor), 17 terase, dobre 4m2 locene shrambe, dve parkirni mesti v podzemni garazi. Levji delez kupnine sem si izposodila od druzine, vracam vsaj po 500€ mesecno. Cena stanovanja je bila 112k.

Vau, tole je pa super stanovanje. Dosti prostora, terasa. Super.

Za skromnega samskega cloveka je res fajn, ja ☺️

Vso sreco pri iskanju stanovanja zase!

Pow357, 20.12.2021 ob 12:33

Za skromnega samskega cloveka je res fajn, ja ☺️

Vso sreco pri iskanju stanovanja zase!

Hja, bo treba imet kej sreče ja :). Ob teh cenah.

Sicer še ne nameravam kar kupiti, ampak si pa že ogledujem. Kar je ok, izgine v par dneh od objave oglasa. Veliko se jih pa valja gor več mesecev, let, cena pa obup.

Raje manj kvadratov v LJ kot več kvadratov izven LJ, če delaš v LJ. 20, 30 in več km iz LJ, to ne bi nikoli šla in se gužvala vsak dan in nabijala kilometre v avtu.

Raje garsonjera v centru kot 100m2 v Logatcu.

brezveze446, 20.12.2021 ob 16:47

Raje manj kvadratov v LJ kot več kvadratov izven LJ, če delaš v LJ. 20, 30 in več km iz LJ, to ne bi nikoli šla in se gužvala vsak dan in nabijala kilometre v avtu.

Raje garsonjera v centru kot 100m2 v Logatcu.

Hm, v LJ pa res ne bi živela. Greznica.

kupujem stanovanje, 20.12.2021 ob 16:52

Hm, v LJ pa res ne bi živela. Greznica.

Potem pa spokaj iz lj v tvojo vukojebino in utihni

brezveze710, 20.12.2021 ob 16:58

Potem pa spokaj iz lj v tvojo vukojebino in utihni

Ha, ha, jaz že več let sploh nisem bila v LJ. Nisem tam prav nič izgubila.

Ciljaj na 45 kvadratov.

Wiii, 20.12.2021 ob 21:11

Ciljaj na 45 kvadratov.

Hja, jaz bi ciljala še višje, samo kaj, ko denarnica pa se ne strinja s tem.

Pa zdaj, če je možnost kleti, balkona, bi bilo tudi recimo nekje 35 dovolj. Drugače pa je 35 dosti premalo. 45 bi bilo fajn ja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close