Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Samski, brez otrok v službah najbolj naje***o

Samski, brez otrok v službah najbolj naje***o

Točno tako, kot pravi Madajnodaj, izkorišča vas delodajalec, ne mlade mame. Ker prav za nego dobi delodajalec povrnjeno od države, torej naj plača nadure ostalim ali zaposli dodatno začasno delovno silo.

Za organizacijo dela so vaši nadrejeni ustrezno više plačani. Naj torej naredijo svoje delo.

O kaksnih pravicah ti to? Lahko se porocijo. Lahko dedujejo. Lahko zivijo popolnoma normalno. Kje je problem?

Odgovor na objavo uporabnika
vse boš dobila nazaj, 20.01.2022 ob 12:54

Ko boš mama, bo takole šinfala ena tebe. Ti bo to fajn? A ti mogoče misliš, da je krasno biti doma z enim, dvema, tremi bolnimi otroci? A ti misliš, da je taka mama na dopustu.

Saj pravim, oglasi se, ko boš mama. Do takrat, pa UTIHNI.

“vse boš dobila nazaj”,

če si podprla pravice istospolno usmerjenih na refrendumu o družinskem zakoniku, ti lahko čestitam in si tudi zaslužiš, da takrat dobiš prosto.

Če pa nisi šla na referendum(ali če si glasovala proti), ti pa lahko samo rečem, da nekateri ne dobijo priložnosti, da bi videli kako, je ostati doma z bolnimi otroci. V temu primeru pa ti UTIHNI in zapri umazani gobec.

Enako lahko rečem za avtorico če ni šla na referendum, potem si zasluži to krivico, ker to krivico tudi drugi zaradi nje trpijo.

Madajnodaj, 21.01.2022 ob 13:35

Laksen viharc? Si ze malo paranoicna?

Ovcice drage, izkoriscajo vas delodajalci, ne pa mlade mamice.

Bruuuh.

Viharc, sodobne mlade mamice znajo biti neskončno zahtevne glede svojih pravic. Delodajalec nima nič s tem (razen tega, da zaposli osebe s takim značajem, nastradamo pa drugi).

Zakaj jebemti pa naj bi istospolno usmerjeni delali za vas BUDALE, saj niso brez otrok po svoji izbiri, ampak PO VAŠI IZBIRI!!!

Po izbirh tistih nagravžnihh pizdunov, ki ste na sončno nedeljo raje šli z družino na izlet kot na referendu podpreti pravice istospolno usmerjenih.

Zato ne nihče nebi rabil delati namesto vas! Pač ne bi smeli dobiti prosto, ko je vaš otrok bolan!

Kriv je delodajalec, ki zaposluje ženske z otroki. Jaz recimo lahko delam vse dni v letu, nimam enega dneva bolniške, ni mi problem delati nadure, pa tudi dopusta ne rabim (mi ga lahko izplačajo).

Jonc nepr, 21.01.2022 ob 13:51

Točno tako, kot pravi Madajnodaj, izkorišča vas delodajalec, ne mlade mame. Ker prav za nego dobi delodajalec povrnjeno od države, torej naj plača nadure ostalim ali zaposli dodatno začasno delovno silo.

Za organizacijo dela so vaši nadrejeni ustrezno više plačani. Naj torej naredijo svoje delo.

Točno tako Jonc, krivi so delodajalci, ne mamice. Delno ste krivi tudi sami, ker se ne znate postavit zase. Eno je če občasno nadomeščaš, drugo pa je da si vedno ti na vrsti. Včasih je treba tudi znat rečt ne. In veš kaj, kar nekaj šefov zna dobro prebrat ljudi. Točno vejo kdo samo jamra, naredi pa vse kar se mu reče.

Te povsem razumem….tudi ne vem, če diskriminacijo samskih brez otrok sploh kakšna institucija resno jemlje.

Poln kufer, 20.01.2022 ob 12:26

Poln kufer imam tega, da rešujem riti tem, ki imajo majhne otroke. Sploh zdaj, ko so te karantene. Moram delati nadure, vikende. Zakaj? Ker nikogar ni! Tudi pred korono smo vedno mi morali vskočiti, če je kdo izmed otrok malce zakašljal. Dovolj imam tega izkoriščanja samskega stanu in tega, da nimam otrok!! Ali sem jim jaz otroke naštepala, da moram delati še namesto njih?! Mater jim!!

jamr za brezveze. zameni šiht če vidiš da te izkoriščajo.

Nihče ne rabi delati nadur zato, da bojo lahko, doma mirkali bolane otroke ljudje, ki njemu ne dovolijo otrok. (Torej, ki niso šli, ali glasovali proti pravicam istospolno usmerjenih na referendumu.)

In ker so se Slovenci se tako odločili predvsem z neudeležbo na referendumu in s tem pomagali Janši in njegovemu ekstremno desničarskemu polu do zmage SEM JAZ ŠEL VOLITI SDS. 

Torej naj imajo svojega Janšo in SDS, če so že dopustili, da zmagata.

In, ko je prišla korona se je moja odločitev izkazala za pravilno. Kako sem se režal določenim staršem(za katere sem vedel da niso šli na referendum), ki so crkavali od izčrpanosti, ko so morali svoje otroke šolati od doma. Kako sem se režal, ko so maltretirali določene ljudi.

ne vem no962, 20.01.2022 ob 12:59

Jaz sem se vedno lepo odpočila, ko sem bila doma na negi za otroka. Seveda nočeš, da je otrok bolan, ampak ko je, si pač doma. Ko je imel moj vročino, je večino dneva prespal, vse sem naredila, od kuhe do pospravljanja, pa še pocrkljala sem ga malo, ko je bil zbujen.

Meni je bilo fajn, verjamem da tudi marsikateri drugi mami, ene si ne upajo priznat.:)

Tudi pri meni je bilo tako če je bil otrok bolan mu je itak pasalo malo pospat kasneje kakšna risanka in sem kamot pospravla mi vsaj niso za ritjo nastavl…

Pa tudi polenarila sem lahko ko smo se malo pocrkljali ;D

Madajnodaj, 21.01.2022 ob 13:20

Hehe.

Ne bo drzalo. Kvecjemu spet ena, ki normalno dela ob dveh majhnih otrokih. V firmi, kjer je jasno, da imajo zaposleni z majhnimi otroki dolocene prednosti. In kjer smo se ostarelih, zatezenih suhih vej znebili, ker razen slabe volje, nezadovoljstva in nerganja ni nic od njih.

In ta moja otroka bosta vplacevala za tvoj penzion. Zdravstvo. Javne sluzbe.

Od suhih vej ne ostane nic.

suha veja si ti????

in zakaj bi mogla imeti ti prednost če imaš otroke?

misliš da si kaj več ali kako?

ti povem da nisi.vsak delavec je enakovreden.

suhe veje niso tako tečne kot pa mame,ki cele dneve skrbijo za otroka.

Pravo vprašanje je koliko ti plačajo nadure?

Kokoši, 21.01.2022 ob 20:12

Nihče ne rabi delati nadur zato, da bojo lahko, doma mirkali bolane otroke ljudje, ki njemu ne dovolijo otrok. (Torej, ki niso šli, ali glasovali proti pravicam istospolno usmerjenih na referendumu.)

In ker so se Slovenci se tako odločili predvsem z neudeležbo na referendumu in s tem pomagali Janši in njegovemu ekstremno desničarskemu polu do zmage SEM JAZ ŠEL VOLITI SDS. 

Torej naj imajo svojega Janšo in SDS, če so že dopustili, da zmagata.

In, ko je prišla korona se je moja odločitev izkazala za pravilno. Kako sem se režal določenim staršem(za katere sem vedel da niso šli na referendum), ki so crkavali od izčrpanosti, ko so morali svoje otroke šolati od doma. Kako sem se režal, ko so maltretirali določene ljudi.

Kot lezbika, ki že enajst let živi s svojo partnerko ti dam prav. Naj še oni malo izkusijo, kaj pomeni, če so ti zaprte možnosti. V to državo ne vrjamem prav nič več. Raje imam otroke v tujini kot tu.

ma ja no, 20.01.2022 ob 13:09

No, ena redkih, ki si upa priznati. Dejansko imam tudi jaz nostalgične spomine na te nege.:) Otroci so zdaj v višjih razredih OŠ in v SŠ, tako da to odpade. Čeprav ene moje sodelavke si še za 16-letnika vzamejo bolniške, zaradi viroze. Pa ne vem, kdo jim jih daje.:)) Kot da te ne more otrok poklicat, če se mu slabša. Jaz sem hčero v 4. razredu pustila samo doma s povišano vročino in rahlim slabim počutjem. Morala me je poklicati, jaz sem jo preverjala… in je šlo brez problema. Dan prej sem ji vse pripravila, tudi hrano, čaj si je znala sama narediti… zdaj je pa kolegica doma, ker ima sin vročino, 16. let (ni kovid). Sicer pravi, da ima vročino 37,5, ampak nikoli ne veš, ali se mu ne bo povišala na 40.:)

Jah, pač ene s pridom to izkoriščajo.

Jaz sem pa srečna, da moja mama ni bila taka. Tudi ko sem bila malo večja osnovnošolka, da je ostala doma vsaj kak dan, ko mi je bilo najhujše. In tudi zdaj, ko sem jaz mama, me ni sram vzeti nego, tudi če sta otroka zmožna biti sama doma. Ko sta zdrava s tem nimam nikakršnih težav. Ko sta pa res bolna, ko jemljeta antibiotike ali zdravila za astmo, pa me niti najmanj ni sram biti mama, kakršna mislim, da si jo otroka zaslužita.

Eni se na ta svet rodimo zato, da najebemo.

odvisno kje delaš, 21.01.2022 ob 08:50

vpr418, 21.01.2022 ob 08:43

kaj si res nihče ne upa reči,da naj si najamejo varuško al kako?če delajo ze imajo denar…

Če to rečeš pri nas v službi, te požrejo s kostmi vred.

Saj ne rečem, logično je, da mora mama po bolnega otroka. Samo ta otrok ima tudi očeta. Pri nas je bilo standardno tako, da so vedno, ampak res vedno samo mame hodile po otroke, bile pri njih doma. Nikoli očeti. Ampak ok, to še nekak gre.

Ampak, ko pa mislijo, da bodo vsakič, ko so prazniki, dale kak dan dopusta in bile potem cel teden doma.. ker imajo pač otroke. Ti pa pokrov dol vrže.

Kolegica, ki sem jo morala nadomeščat, mi je to vedno počela. Čisto vsake praznike je hotela imeti prosto cel teden. Pa niso otroci hodili v šolo, da bi šlo za počitnice. S tem, da jaz sem njo nadomeščala, ona mene ni mogla, ker ni imela mojega znanja. Ko sem rekla, da za prvomajske imam pa jaz prosto, je pa letela h šefici in jo prepričala, da je dala njen prosto. In kdo je poslušal tečnarjenje, najedanje šefice? Jaz, ki sem dosti prej imela dopust podpisan in, ki sem prej že dneve med prazniki delela. Za kozlat.

Zamenjaj službo, ker si takega odnosa nadrejene ne zaslužiš!

Ljudje so egoistični. Jim je to kar normalno,.. Me zanima, če bi oni vas zamenjali.
O egoizmu sem pred kratkim posnel en video. Pogledate si ga lahko na https://youtu.be/D_qIArhYEIA

Tomaž Gorec http://www.tomazgorec.si http://www.zasluzek.org https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/

ce te pa kdo razume te pa js, enako ?

Da te potolazim, v nasem kolektivu je največ na bolniški sodelavka zdaj ze 40+ , brez otrok.

Na letnem nivoju zagotovo skupaj od 2 do 4 mesece, odvisno glede na leto.

Lep pozdrav

Pri nas ne delajo razlik, terajo na polno tako tiste z kot tiste brez otrok. Sem bila dostikrat v službi po 17 ur, pa potem naslednji dan spet enako. Tudi ob sobotah. Šla od doma preden so otroci vstali, popoldne me je bilo strah zanje, zvečer so šli pa sami spat, ker ima mož večizmensko delo. S tem da nadure niso plačane in se brišejo, plača pa itak mizerija!!!

Pogovori se z vodjo. Ni druge…

Samo pojdi na pogovor pripravljena, z dejstvi.  Številkami, urami, delovnimi dnevi.  Samo jadikovanje ne bo pomagalo.

Pri meni so se zganili, ko sem dala na mizo dejstva. Smo dobili študenta za pomoč in je bilo bolje.

Vso srečo ti želim.

Ja, tudi tisti z malo večjimi otroki imamo enak problem kot ti….

Pa kaj če si samski. Treba se je postavit zase, one majo to za izgovor, ti maš lahko pa kaj drugega.

Zdej kle je pa tud fora da ženske se bolj strinjajo z vsem in pač se ne znajo zase postavit, kar je od nekdaj pač taka je narava žensk, če pa si feministka, bi se pa že zborila

je pa tud odvisno od foha v katerem si, ali si krvavo potreben ali pa lahko najdejo drugega

Jaz sem bila vedno v staležu za moje otroke. Nismo imeli babic. Zakaj ni bil mož? Iskreno povedano, ker jaz delam v JU za minimalca in se mi stalež skoraj nič ne pozna pri plači, mož pa zasluži več in nama gre na tesno ko ne dela. Tako pač je.

Študentom ni nič kaj lažje se lahko kar pridružijo tistim samskim. Nadomeščaš bolne, dopoldanske smene pozabi ker so namenjene tistim ki imajo otroke, bog ne daj da imaš na faksu izpit pa bi se moral doma učit ampak “to ni dopustno” ker ni kadra. Kaka bolniška, prosto več kot 3 dni- to je že preveč, si zmišljuješ.  Bog ne daj kak prost vikend lažje delaš ti kot starš, poznamo take hece.

Rabiš en dan prosto cel halo, rabi mamica prosto ker ima dejavnost v sklopu vrtca breeez problema bo študent- nima socialnega življenja ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close