Samski, ali uporabljate
Ponavadi (samski ali ne) tisti ki ga imajo prisegajo nanj, da to je pa nekaj boljšga kar so si omislil, tisti ki ga nimajo, pa spet, da je to totalno stran vržen denar in podobno…..
Moja mami ga ima in prisega nanj, meni se (živim s hčerko) zdi stran vržen denar, ogromno ene zapravljene elektrike, vode, da ne govorim o praških, tekočinah za sijaj in podobnih kemičnih jajc…
Mami je stara 70, jaz pa dobrih 40 ampak tle je ona totalno na komot, jaz pa na eko……
Ja jaz sem si ga kupila, ko sem kupovala kuhinjo.
Prvic zato, ker ne vem, kako se skuha kosilo, pa magari samo zame samo z uporabo enega krožnika in vilice.
Drugic zato, ker sem druzabna oseba in sem celo imela marsikdaj na kosilu ali vecerji goste, tudi do sedem nas je bilo.
Tretjic pa zato, ker nisem nameravala ostat na veke vekov sama, kuhinje pa tudi ne menjavas na pet let..
Vode pa porabi manj, kot ce isto kolicino posode pomivas rocno ob tekoci vodi. Da o cetu ne govorim…
ga imam in mi ni žal
so obiski, je kuhanje ozimnice ipd tudi pri pripravi kosila za eno osebo se porabi isto posode kot za 4, če ne ješ samo instant juhic
mi pa laufa cca 1x na 2,3,4 dni. Čist odvisno od dogajanja, odsotnosti. Vmes pa kaj na roke pomijem
So pač res bolje pomite posode v pomivalcu (pač očitno ne pomivam na roke tako natančno – še posebej zaradi kuhanja na plinu se na spodnji strani posode začne kaj nabirati če samo na roke perem) . Ekološko pa… odvisno kakšnega imaš in kakšen način pranja na roko. Gre tudi pri pomivanju na roke ogromno ene vode (ki se mora tudi nekako pogreti).
odvisno kateri program rabiš.Podatki v katalogu (poraba štroma, vode, cajt pranja so merjeni na eko programu). tega se ponavadi ne rabi, saj pere na nižji temperaturi (50 C)
hitri programi (quick) trajajo tja okrog 30 min
auto matski (auto), navadni 65, intenzivni 70 pa tam od ure in pol do dveh ur.
pri auto programih stroj krajša/podaljšuej čas pranja glede na usrenost posode. Tko da tle imaš približen čas trajajna programa in seveda posledično različno porabo vode, toka
eni pomivalci imajo možnost krajšat programe pranja. če se odločiš recimo za intenzivni, ki bi grodil 2 uri in veš da ni potrebe lahko s to funkcijo skrajšaš čas pranja za 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Jaz imam za zadaj premajhno kuhinjo, da bi stlačila še pomivalca not. Smo pa štirje in pač pomivamo na roke, saj po eni strani se mi zdi kar fajn, ker sem se navadila, da že sproti pomivam in imam na koncu res samo štiri krožnike in pribor. Sam v moji novi kuhinji, ki bo, ko bo, je pa še pripravljen dotok in odtok vode za pomivalca. Tko, da jaz sem za čez komot ga ni.
Samski ne bo nujno vedno samski, tako da to res ni faktor za odločanje ali bi kupil pomivalca ali ne. Predvsem zato, ker si moraš planirat prostor in je dolgoročno fino, da veš kam ga boš postavil, če ga boš imel. Iskat kasneje eno luknjo ni najbolj enostavno.
Jaz imam pomivalca, zdaj živim sama in ga uporabljam cca. 2x na teden. Ni tako velik in posode se hitro nabere, če kuham komplet obrok. Če bi jedla samo sendviče bi pa najbrž bil nakup pomivalca potrata denarja, ja. Ko imam obiske je pa sploh super vso posodo zložit noter, ga vklopit in it za eno urco na kavč, tako da sem jaz za nakup.
Pa še za tistega, ki pravi, da je treba posodo prej splakovat ročno – jaz namočim samo res zažgano posodo, ostala gre direkt v pomivalca. Kako mu uspe brez krtače pa tudi meni ni jasno in mi je pravzaprav vseeno, samo, da je posoda pomita 🙂
Ima tvoj vgrajene krtače?[/quote]
6 let star Gorenje – pa kar dela (tok tok po lesu) – ni bil najcenejši takrat, ampak tudi ni bil med dražjimi
do zdaj ni opral sam če sem res preveč od njega zahtevala (kakšna zažgana posoda, ki je nisem prej dovolj namočila), filter (al kokr se reče tisti zadevi spodaj) čistim bolj zarad občutka, da se mal ukvarjam z njim, ko ga čistim ob robovih, ker se praktično nikoli skoraj nič ne nabere (sej ostankov zrezkov in krompirja res ne dajem notri), stresem sol, ko mi reče za sol, vlijem tekočino, ko reče za tekočino… meni ni žal, da ga imam
Ko sem samska kupovala stanovanje, sem kupila dvosobno, kupila zakonsko posteljo, veliko mizo in 6 stolov, večjo kuhinjo z velikim pomivalcem… zdaj nisem več samska. Ko sem bila, sem pomivalni stroj uporabljala redno na nekaj dni. Sem pa seveda tudi vsak dan kuhala, torej za eno osebo. Tako nekaj let. Tudi obiske sem kdaj dobila. Imam dober Boshov stroj. Ničesar ni treba pomivati na roke ali splakovati, kot pravite eni. Od hiše bi prej dala sesalec kot pomivalni stroj. Poleg tega je bolj ekonomično in varčno pomivati v stroju, saj je dokazano, da se pri ročnem pomivanju porabi več vode in detergenta.
Samska avtorica, priporočam ti nakup stroja, če si le dokaj gospodinja in kuhaš.
Forum je zaprt za komentiranje.