samske nad 30
upam, da nisi moja starejša hčera, ki takšne klanfa, ko mene ni doma.
Če pa nisi hčera in bi ga rada fasala – pa priipelji frendico, sestro … svojih let, da bomo na “nivoju” vsaj let, če že ne IQ_ja.
namesto, da bi se osemenjevala s svojo generacijo pa visiš na netu … a ti ni nič nerodno, da se z “dedki” novačiš.
Frustracije, frustracije in še enkrat frustracije.
Danes popoldan zamoril mamo z dogajanjem na tem delu foruma. Lahko rečem starejša gospa, ki gre še vedno vsak teden k frizerju, dvakrat na teden na sprehod z mano (sama se nekako ne spravi več). Opažam modrost, ki jo je imela nekoč njena mama, moja stara mama.
Ampak, da ne bom moril. Rekla, da naj vedno v enem zapisu, kratko in jedrnato, povem, kaj mislim in za zapisanim stojim.
Za vsem kar sem napisal stojim. Udeležil sem se tudi vseh soočenj, razen tistih, kjer so mi najprej očitali, da ne upam, potem pa me vozakali po podalpski zakotnosti sem ter tja.
Če mi bo še kdo hotel očitati neresnico, bo prišel na moj “gnoj”, pa mu bom razložil vse in odgovoril na vsa vprašanja.
Vsem priporočam en odgovor na temo, ki je odprta in trikratno branje tistega kar zapiše.
Paco
Če pogledamo samske moške nad recimo 35 let in samske ženske v teh letih.
Ugotovimo nekaj: ženske ponavadi živijo same, v svojem stanovanju, skrbijo same zase, hodijo v službo, imajo kup hobijev, potujejo, športajo, se kulturno udejstvujejo.
Če pogledamo samske moške pa za večino velja, da so doma pri starših, da jim mama pere in kuha, da mogoče hodijo v službo, ampak položnice plačuje mama, da nimajo drugih hobijev kot it na kak pir v lokal ali pa s kolegi navijat na nogometno tekmi ali pa viset na netu in pred TV.
Kup primerkov žensk opisanega tipa in kup primerkov opisanih moških poznam.
Zelo redko pa srečam obratno: samska ženska, ki jo finacirajo starši, ki ne zna nič delat, ki visi le na netu in po lokalih. Tako kot ne srečam samskih moških, ki so na svojem, ki športajo, ki potujejo, ki se izobražujejo…
Tu in tam se najde izjema,a mapk redko.
In kako naj gredo ti dvoji skupaj? Zakaj bi si ženska navelekla na glavo takega tipa?
Dovolj da lreberem oar zadnjih postov in vidim o cem tece beseds. Spet smo pri maminih sinckih. Pa katera dela doktorat iz tega da ima zadovoljiv vzorec taksnih osebkov?! Mojo kolegi,prijatlji,potencialni loverji…prav vsi zivijo sami ali pa z drugim frendi,hodijo v sluzbe,si sami placujejo poloznice. Eni imajo avto,drugim je to prevelik strosek in denar raje porabijo kako drugace.
Resno se sprasujem kako bo zenska s taksnim nacinom razmisljanja dobila samozavestnega tipa ce povsod vidi mamine sincke.
Saj point je v tem, da drug drugega izkoriščata. :)) Naj torej še on njo in je to to.
Kaj da ne? Sem se nasla v opisu, stara cez 30, ne delam nic – nicesar ne znam, starsa me financirata ze celo zivljenje, izobrazevala se nisem, ker sem nesposobna, sportam ne ker se mi ne da, najraje hodim po trgovinah, si kupojem kozmetiko in oblacila in cevlje!!! velik denrja zapravim za vikende ko grem ven, tu pa tam me gnjavi kaksen tip, pa sem prelena, da bi se s kerim ukvarjala – dalje od onenightstenda ne grem. se dobro da obstaja net, da lahko sproti na fb objavim, kaj imam novega za obleci, obuti, kam bom sla…zivim kot paris hilton.
Saj point je v tem, da drug drugega izkoriščata. :)) Naj torej še on njo in je to to.[/quote]
Dandanes bi skoraj vsi le še izkoriščali drug drugega…..Čeprav to pravzaprav le pomeni, da izkoriščamo sebe. Odnos lahko temelji na ljubezni in medsebojnem spoštovanju, ne more pa na izkoriščanju, ker to ni naša resnična potreba, da bi drug do drugega bili kot paraziti.
Robi, kakorkoli obrneš, tudi v odnosu, ki temelji na ljubezni, izkoristiš to, da te ima nekdo rad. V tem ni nič slabega, dokler drugemu ne škoduješ. In drugi izkoristi tebe, da ti lahko nekaj da, ker mu je to drago, mu veliko pomeni. 🙂
Se strinjam. Če se nekdo čuti izkoriščanega, potem počne nekaj samo zato, da bi bil sprejet, namesto obratno. To je, da nekaj počneš iz razloga, ker se že počutiš sprejetega, torej iz veselja, ljubezni.
Včasih so ljudje bili bolj utrjeni in pripravljeni več narediti, ker so morali, če so želeli preživeti. Dandanes pa to več ni tako nujno, saj smo navajeni, da nam drugi služijo oziroma razni stroji in naprave. Zaradi tega je naša pripravljenost nekaj narediti veliko manjša, pričakovanja pa veliko večja, kot včasih. Še posebej je to opazno pri razvajenih ljudeh, ki se zaradi tega še bolj izpostavljajo kot ovira pri ohranjanju zadovoljivega odnosa.
In tu se potem zaplete in nastanejo problemi zaradi občutka izkoriščanja. Veliko pričakovanj, a malo dajanja in prilagajanja…..
Pričakovanja se večajo sorazmerno s tem, kolikor manj smo pripravljeni narediti za svoje ugodje, zadovoljstvo. Problem nastane, če začnemo svoje čustvene potrebe zadovoljevati z materialnimi stvarmi. Tam se lahko nekomu zdi, da vlaga veliko truda, učinka zadovoljstva pa ni. Torej, treba je vlagati tudi v “prave delnice”, s tem mislim na medosebne odnose.
Jaz vem zakaj sem samska. DO sedaj sem srečala same take tipe, ki niso znali nič delat. Pričakovali so, da jim bom jaz prala, kuhala pa sem jih skenslala.
Raje samska kot s tipom, ki se seli od mamice k ženski, ki mu mora potem nadomeščat mamico, ker sam nič ne zna.
Ker je takih tipov vse več, je vse več samskih žensk.
Jaz vem zakaj sem samska. DO sedaj sem srečala same take tipe, ki niso znali nič delat. Pričakovali so, da jim bom jaz prala, kuhala pa sem jih skenslala.
Raje samska kot s tipom, ki se seli od mamice k ženski, ki mu mora potem nadomeščat mamico, ker sam nič ne zna.
Ker je takih tipov vse več, je vse več samskih žensk.[/quote]
vanraa
Nismo vsi enaki???? Ne metat vse v en koš…….
Forum je zaprt za komentiranje.