Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek samske nad 30

samske nad 30

Prvič: nisem samska.

Drugič: NIKOLI me niso pritegnili oglasi tipa iščem normalno žensko z normalnimi željami in potrebami …. Nasilno tlačenje v družbene okvirje in ozkoglednost mišljenja je bil vedno turn off. Osebe pritegneš s širino razmišljanja, kreativnostjo, tudi zabavnostjo, odprtostjo. To je tako kot če imaš na voljo 30 sek za samopromocijo in nakladaš o nepomembnostih.

Tretjič: tudi, ko sem bila samska, nisem iskala nikogar da bi mi “zapolnil samotne noči”, mi osmislil življenje, tako da če zanemarim 1. točko, ga je avtor v drugih dveh orenk mimo pihnil.

Katenjka, mogoče pa sama ne razmišljaš dovolj široko, da ne vidiš širine za preprostim zapisom. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

folku je dolgčas, pa gre vse offtopic

Tole temo sem potegnila iz naftalina. Kaže na to, da neki moški mislijo, da imajo časa v nedogled in da še kot 60-letni lahko dobijo žensko, ki ima 30 let. Morda, ampak za to morajo imeti debelo denarnico. :)))) Moški, stari 45 let, pa so pogosto mamini sinčki, ki se zavedajo, da ta mamičina idila ne bo trajala v nedogled in je nujno potrebno dobiti deklico, ki mu bo rodila otroke, mu prala gate ipd. Avtor si je dobro zadevo zastavil, samo ne vem, koliko bo z njim pridobila ženska, ki ima 30 let. Enkrat v preteklosti mi je nek kolega rekel, da ga opozorim, če bom poznala kakšno samsko žensko teh let, on pa jih je imel takrat ravno nekaj čez 40. Odkrito povedano, nobeni ženski ne bi privoščila tega moškega – tip je hudo nezrel za svoja leta.

Dobro poznam dva takšna primera …

Človek, ki do teh let ni bil v nobeni resni zvezi, sploh pa takšni, kjer so se rodili tudi otroci ( pa to niti ni tako nujno ) ampak zadeve so še dodatno mnogo kompleksnejše … tak človek v letih nad 40 največkrat postane tudi mentalno nesprejemljiv za sobivanje …
Nekako nimajo več občutka za realnost okoli njih .

Roko na srce, ampak kot moški, bi takemu (če še ni celo za to prepozno) najprej svetoval, da naj razmisli, če se morda le ne bi za začetek naučil tudi kaj malega kuhati in bi namesto brskanja po netu, igranja igric, gledanja televizije … vzel v roke navodila za pralni stroj … za vsak slučaj …

Dobro poznam dva takšna primera …

Človek, ki do teh let ni bil v nobeni resni zvezi, sploh pa takšni, kjer so se rodili tudi otroci ( pa to niti ni tako nujno ) ampak zadeve so še dodatno mnogo kompleksnejše … tak človek v letih nad 40 največkrat postane tudi mentalno nesprejemljiv za sobivanje …
Nekako nimajo več občutka za realnost okoli njih .

Roko na srce, ampak kot moški, bi takemu (če še ni celo za to prepozno) najprej svetoval, da naj razmisli, če se morda le ne bi za začetek naučil tudi kaj malega kuhati in bi namesto brskanja po netu, igranja igric, gledanja televizije … vzel v roke navodila za pralni stroj … za vsak slučaj …[/quote]

Boldan je tisti tvoj najpomembnejši stavek. Res je, nimajo več občutka za realnost okoli njih in dobesedno začnejo bluziti. Ne vem, ali je to le njihov obrambni mehanizem. Ženske se vsaj naučijo gospodinjskih opravil, če so samske. Še vedno mislim, da je pri teh tipih osnovna težava v tem, da mislijo, da moški nikoli ni star oziroma prestar za otroke. Ženske začnejo svariti že po tridesetem letu. Zato je za kakšno samsko žensko veliko bolje, da najde moškega, ki je bil prej v resni zvezi, ne glede na to, ali ima otroke. Zadnja stvar, ki jo rabi je, da si nakoplje neresnega in neodgovornega tipa. To jo lahko še bolj demoralizira.

a ženske, samske nad 30 … te pa imajo občutek za realnost, sobivanje …
le zakaj so potem samske??? ker srečujejo samo “napačne”??? -> priči istega perja skupaj letajo ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Ni čisto tako … velja bolj v določenih posebnih primerih …
Se mi zdi, da se mora ženski nad 30 zgoditi kaj izredno tragičnega in obremenjujočega, da postane podobno čudna kot moški nad 40 … moškemu nad 40 zadošča bluzenje iz dneva v dan …

Glej, poznam kar nekaj samskih moških in samskih žensk nad 30 oziroma nad 40. Ženske so čisto vse samostojne. Niso idealne, ampak take niso niti tiste, ki so v vezah. Pri moških je pa veliko takih, ki so nesamostojni in odvisni od materine pomoči. Eden mi je za nameček celo rekel, da od svoje bodoče partnerice pričakuje, da bo opravljala gospodinjska opravila in da se on s tem ne bo ukvarjal. To ti pove vse – išče nadomestek za mater, če bo sploh prišel do te faze. Ne poznam ženske, ki bi rekla, da išče moškega, da ji bo doma sekal drva, popravljal avto, polagal keramične ploščice ipd. :)))

Antilopa, te samostojne ženske potem takem sploh ne rabijo partnerja. Za kaj bi ga pa imele, če vse “zmorejo” same. Mogoče je pa to njihov “problem”, preveč “samostojne”. :))
Kot da se gremo iskanje gospodinjskega pomočnika, ste zastavili tole. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, ti verjetno rabiš prevajalca. :)) Ta tema je o samskem moškem, ki je star 45 let in išče žensko od 30 let dalje. Torej, debata je o samskih moških. Jaz pišem svoje ugotovitve o njih, WYWH mi pri tem malo pomaga (hvala WYWH, ker razumeš).

Glej, poznam kar nekaj samskih moških in samskih žensk nad 30 oziroma nad 40. Ženske so čisto vse samostojne. Niso idealne, ampak take niso niti tiste, ki so v vezah. Pri moških je pa veliko takih, ki so nesamostojni in odvisni od materine pomoči. Eden mi je za nameček celo rekel, da od svoje bodoče partnerice pričakuje, da bo opravljala gospodinjska opravila in da se on s tem ne bo ukvarjal. To ti pove vse – išče nadomestek za mater, če bo sploh prišel do te faze. Ne poznam ženske, ki bi rekla, da išče moškega, da ji bo doma sekal drva, popravljal avto, polagal keramične ploščice ipd. :)))[/quote]

he he he … pazi, da te ne zašpecajo Primožu in se ne začnejo zgražati nad tabo ☺

Ko sem jaz to tipkal v mojem stilu je nastala popolna štala ☺☺☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Glej, poznam kar nekaj samskih moških in samskih žensk nad 30 oziroma nad 40. Ženske so čisto vse samostojne. Niso idealne, ampak take niso niti tiste, ki so v vezah. Pri moških je pa veliko takih, ki so nesamostojni in odvisni od materine pomoči. Eden mi je za nameček celo rekel, da od svoje bodoče partnerice pričakuje, da bo opravljala gospodinjska opravila in da se on s tem ne bo ukvarjal. To ti pove vse – išče nadomestek za mater, če bo sploh prišel do te faze. Ne poznam ženske, ki bi rekla, da išče moškega, da ji bo doma sekal drva, popravljal avto, polagal keramične ploščice ipd. :)))[/quote]

he he he … pazi, da te ne zašpecajo Primožu in se ne začnejo zgražati nad tabo ☺

Ko sem jaz to tipkal v mojem stilu je nastala popolna štala ☺☺☺[/quote]

Ah, nič, se bova malo priliznila Primožu in Robiju pa bo o.k. :))

Ne rabim prevajalca, hvala zaenkrat. 😉 Govora je tudi o ženskah, ki se smatrajo za samostojne. :))

Beseda “samostojen” je mišljena v smislu, da oseba ne rabi “bergle”. To ne pomeni, da ne potrebuje nikogar. Tudi samostojna ženska rabi ob sebi moškega, ampak ne takega, ki jo bo izkoristil za gospodinjska opravila.

To je čisto njegova stvar ali problem kaj išče. In tudi takšne ženske obstajajo, ki so pripravljene prevzeti takšno vlogo, pa čeprav bo potem ženska jamrala, da mora vse sama.

To ženske poveste med vrsticami, ko napišete, da iščete pravega in samostojnega moškega. Samostojen moški pa mora znati poskrbeti zase in opraviti tudi fizična dela. Polaganje ploščic pa res ni pogoj…:)

Robi, večina moških, ki obvladajo t.i. “moška dela” so že v vezah. Kot se znajo po mojstrsko lotiti fizičnih opravil, se znajo po mojstrsko lotiti tudi žensk. :)) Dobro, poznam nekaj takih samskih moških, ampak pri njih je ovira sramežljivost. Meni ni tako zelo pomembno, da moški obvlada vsa fizična dela. Lahko je sposoben na drugih področjih in toliko zasluži, da si najame privatnika. Vsak ima določene talente. Problem je pri tistih, ki so “kompletno smotani”. :)))

A to pa ko ženska pričakuje nekaj pa je vse lepo in prav če pa moški nekaj pričakuje pa takoj pomislimo o nadomestni materi….

Ne enska tega res ne reče… reče pa da hoče tipa ki ma froce (WTF), tipa ki mora met službo itd…

A si morda sposobna pomislit na to da pa MORDA ta zahteva da bo opravljala gospodinjska dela pomeni za moškega da je dobil ZRELO žensko ki bo seveda to kar je bila na tisoče let v preteklosti? gospodinja in ohranjevalka DOMA … ter šele nato vse ostalo…

Zahteve so takšne ali drugačne in če ženska zahteva tipa z frocem zakaj nebi smel moški zahtevat ženske ki bo opravljala gospodinjska dela ???

To je hipokritično sprenevedanje.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Matkič, zahtevaš lahko tudi, da vsa gospodinjska dela opravlja v kratkem krilu brez spodnjih hlačk in še kaj zraven. Če pa se ti bo ta zahteva izpolnila, pa je drugo vprašanje. 🙂
Človek, ki veliko zahteva, bo moral tudi veliko dati.

Spomni to tiste ženske pod temo ki iščejo moškega z otroci prosim 😉

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Razmišljanje o zvezi v smislu: kaj dobim, če…..je napačno. Nič ne dobiš. Vzemimo za primer mene, ki sem zdaj samska in se sama preživljam. Če se odločim za zvezo, je konec z mojim ritmom dela in spanja, konec z večino mojega prostega časa, konec s tem, da lahko grem kamorkoli in pridem kadarkoli, konec z neskončnimi pogovori po telefonu in še in še…. Če se odločim z nekom živeti skupaj, to pomeni več kuhanja, pranja, likanja in pospravljanja, predvsem pa prilagajanja, ki se ga samski človek odvadi. V zraku se pojavi nadzor.
Kdo bi šel prostovoljno v to? Nihče, če tako razmišljamo.
Zveza dveh sorodnih duš naj bi bila taka, da človek na to, kaj vse je izgubil, sploh ne pomisli, ker pridobi nekaj veliko lepšega in dragocenega.
To, kako najti sorodno dušo, pa je tudi meni uganka; z leti vse težje, tako, da mislim, da bodo čari samskega življenja kar trajali….:)

več ko klofate … bolj je jasno, zakaj ste samski/e
ta čas bi lahko porabili/e za koga/katero zahaklati ☺

Zato to toliko klofas haha

Zato to toliko klofas haha[/quote]
raje to, kot da bi tebe spoznaval

Ja ja, vsak izgovor je dober, tud ce ga pes na repu prinese 😀 Do kdaj bo pa trajalo vooje dopisnistvo v tujini? Da vemo kako dolgo bos frustriral tukajsnje pisoce hehe

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close