Samska 20-letnica rabi nasvet..
Goldfish, res ne razumem zakaj si tukej zdej obrnila na starost in preživljanje samega sebe. Punco zanimajo nasveti, ne pa tvoje preučevanje njenega globjega razmišljanja.
Več kot očitno je da si nardila eno trgovsko šolo in sedaj brez volje sediš za neko blagajno v Merkatorju in te moti vsak narobe postavljen izdelek na traku. Ne poznaš študentskega življenja. Zakaj bi človek hitel in se osamosvojil že pri 20 saj bomo to tako ali tako počeli celo življenje. Čemu hiteti? Če so starši finančno zmožni zakaj nebi ostala še nekaj let in si pridobila boljšo izobrazbo? Ti si več kot očitno negativec in vedno sklepaš na slabše (verjetno se zato tebi dogajajo takšne stvari, beri: slabe). Če se trudiš, delaš in verjameš vase..zakaj torej ne bi dobila službe, ki si jo je punca zaželela. Vem kako je v današnjih časih težko priti do službe, vendar še vedno pa ni nemogoče.
V vsakem tvojem komentarju, ki sem ga zasledila na forumu je negativnost, grobost, agresivnost… ne vem kdo ti je storil tako slabega, da si ratala takšna..
velikokrat je bolje biti optimist in se boriti za nove priložnosti. Takšni ljudje, polni negativizma (“postavi se na realna tla” vrjanta), so vedno na slabšem, prehitro obupajo in s svojo negativnostjo potiskajo ljudi, ki jih obkrožajo, na dno samo zato da bi bili oni boljši in tisti, ki bi lahko rekli: “i told u so”!
Poglej si film “secret” ali pa preberi kako takšno knjigo, mogoče se boš potem malo zamislila.
Aja samo še tole sem hotela dodati…to kar si rekla da punca ne zna sprejemati kritik.. žal ta tvoj komentar ni bil kritika ampak tvoje mnenje o njej kot osebi 😀 Ker je ne poznaš, tega žal ne veš…In ona se je samo branila s tem, da ti je povedala da ni taka in da je tvoje sklepanje napačno.
kritika je vedno postavljena glede na nekaj kar si videl, zaznal, občutil..primer: juha, ki si jo skuhala je zanič (si jo občutila in podala kritko)
Razglabljati o tem, kako je prav, da se nekdo odzove na določen post oz. kaj sme pisati in česa ne, je popoln nesmiseln. Vsak naj piše na svoj način. Enako sporočilo bo več ljudi razumelo drugače. Za nekoga bo pisanje kritika, za drugega razsvetlitev, tretji morda ne bo občutil ničesar. Moje mnenje je moje, lahko se vsi trudite, da mi ga vzamete, pa ga ne morete. Ne vem zakaj misliš, da se ne da pristopiti kritično tukaj na forumih? Je branje kaj manj? Moram vsako stvar doživeti, predelovati nekaj let, da se zjasnim, kaj si mislim o določeni temi?
Mimogrede…sicer je totalno brezveze, ampak tebi na čast…imam univerzitetno izobrazbo. Ne nek šnel bolonjski sistem, ampak trdo garanje za študij, ki je trajal 5 let. Happy?:) V ostali tvoj komentar ne bom podala nobenega mnenja, ker bi izpadlo kot da se zagovarjam. Imej svoje mnenje, nihče ti tega ne brani. In pusti mene, da imam svojega. Lep dan.
nisem rekla da nesmeš imeti svojega mnenja. Ampak to kar ti delaš je napadanje te osebe in vsakemu lepo poveš na “prikrit” način kako si misliš da je neumn oziroma ga na nek način obrneš v spor. Vedno in v vsakem tvojem komentarju, ki sem ga do sedaj prebrala.
Torej si se pri 20 odselila in s svojim prihrankom komaj prehajala iz dneva v dan?
Glede na to, da si punci rekla naj se čimprej osamosvoji, sklepam po tebi. Torej dobro veš kako težko je vzdrževati redni študij (sploh težji) in zravn zaslužiti še za stanovanje, hrano, bencin…temu sledijo slabe ocene oziroma padec na izpitu..in to zaradi tega ker bi blo dobr da se čimprej odseliš in postaneš bolj pameten?
oziroma druga možnost je, če si sama živela pri starših in če je študij trajal 5 let si ga končala pri 24? Zakaj bi se potem ona odselila pri 20..
smešno in zanimivo obenem, v obeh primerih!
Torej je to tvoje mnenje o mojem načinu komuniciranja na forumu. In kaj zdaj? Meni je vseeno, kaj si misliš o meni, ali je slabo ali dobro.
Če me tako dobro spremljaš na forumu, si lahko opazila, da redko govorim neposredno o sebi, svojem privat lajfu.
Tej punci sem svetovala čimprejšnjo osamosvojitev, ker bi s tem hitro padla na realna tla, stopila s piedestala in se morda na ta račun poglobila vase. Zdaj je tako polna sama sebe. Sklepam, da študira medicino in misli, da je boga prijela za jajca. Očitno premalokrat pogleda dnevnik, da bi videla, kaj se tudi medicincem dogaja.
Počasi bomo zvedeli vse o nekaterih neznacih in to od ljudi, ki jih sploh ne poznajo. Kako vam to rata? 🙂
In to pride iz tvojih ust, ki vedno vse veš:)).[/quote]
Meni se kvečjemu kaj zdi, vem pa bolj malo (o vas). 🙂
Torej je to tvoje mnenje o mojem načinu komuniciranja na forumu. In kaj zdaj? Meni je vseeno, kaj si misliš o meni, ali je slabo ali dobro.
Če me tako dobro spremljaš na forumu, si lahko opazila, da redko govorim neposredno o sebi, svojem privat lajfu.
Tej punci sem svetovala čimprejšnjo osamosvojitev, ker bi s tem hitro padla na realna tla, stopila s piedestala in se morda na ta račun poglobila vase. Zdaj je tako polna sama sebe. Sklepam, da študira medicino in misli, da je boga prijela za jajca. Očitno premalokrat pogleda dnevnik, da bi videla, kaj se tudi medicincem dogaja.[/quote]
Ne razumi narobe ampak te ne spremljam na forumu, samo je v vsaki temi, ki jo preberem tudi tvoj komentar. Da nebo zdej delovalo kok te spremljam kot en stalker.
polna sama sebe..temu se samo reče samozavest:) mislim, da bi jo lahko imeli vsi vsaj toliko.
Medicinci so pa za moje pojme lahko malo višje, ker je študij zelo težek, konec koncev pa nam vsak dan rešujejo življenja.
To pa ni čisto res. Med samozavestjo in biti poln sebe, oziroma biti aroganten ali vzvišen, je kar nekaj razlike.[/quote]
Robi, bilo je mišljeno za komentar od te punce in ne na splošno. Sm se narobe izrazila:)[/quote]
Če prav razumem, to punco dojemaš kot samozavestno ?
Kje pa so potem razlogi za njene težave ?
Ne, te punce žal ne poznam, vendar ni napisala noben komentar tako, da bi zgledalo da je polna sama sebe..če pa punca reče citiram: “Zase ne bi rekla v spadam med sramežljive, zaprte punce, pa tudi na pogled ne v “slabšo kategorijo” pa meni to samo pove, da je samozavestna;)
Sem pa mogla komentirat, ker mi gre na živce, ko goldfish vsakega spravi v nek spor…napišeš neko temo in že je njen komentar, ki ti pove da nisi nič vreden. Zdi se mi zelo nesramno. Eno je, da poveš svoje mnenje, drugo pa dan nekoga spraviš v slabo voljo s svojo zagrenjenostjo.
Razlog za njene težave bi mogoče bili v tem, da se s fanti pogovarja na preveč prijateljski način..potem te začnejo dojemati zgolj kot prijateljico in ne kot kaj več (imam sošolko s takšnim problemom)
itak je pa v teh časih tako, da če se ne izpostavljaš in se greš samo: “sej bo enkrat prišel pravi” lahko tega pravega čakaš zelooo dolgo. Sicer pa so nekateri dali dobre predloge oziroma rešitve za težave al kakorkoli vi že temu rečete.
Ne vem pa zakaj smatrate to, da punca pove da na izgled ne zgleda slabo, kot da je polna sama sebe…biti poln sam sebe meni pomeni, da se imaš za najlepšega, najboljšega…to pa je daleč od tega
Saj je prav tako, da poveš, kaj si misliš. Ampak naj ponovno poudarim, da je to tvoje mnenje, ki ni nujno enako mnenjem ostalim. Nekomu bom z enakim odgovorom všečna, drugemu daleč od tega:)). In kaj zato? Ne pišem zato, da bom vsem všečna. Je pa še nekaj…malo ljudi sploh opazi smajlije in način moje komunikacije ne prepozna kot nedolžen sarkazem.
Forum je zaprt za komentiranje.