Samska 20-letnica rabi nasvet..
Imam eno vprašanje, predvsem za moško populacijo. Pred kratkim mi je pogovor s kolegicami dal malo misliti. Sem v ˝freshman year¨ => s puncami, ki smo se spoznale na faksu smo prišle na debato o fantih in kar kmalu sem ugotovila da sem v skupini 10-ih punc edina, ki je samska. Vprašanja kot npr. kako je to možno, zakaj, bla bla bla… so se kar vsula z neba, jaz pa čisto nepripravljena edina stvar ki sem jo uspela izustit je bila – ne vem, pač ni še prišel ta pravi “junak” mimo.. Kar na smeh mi gre ko se tega spomnim. Prej o tem nisem niti razmišljala. Nisem ena tistih punc, ki rabi fanta, da je srečna in da uživa življenje.. Veliko znank sploh ne more živet brez fanta – grejo narazen z enim in so naslednji teden že z drugim.. Jaz sem daleč od tega, imam prijatelje (punce in fante) s katerimi se odlično razumem, drugače se še veliko ukvarjam s športom, na sploh obožujem vse kar je povezano z adrenalinom.. Ampak včasih ti pa vseeno manjka nekdo.. 🙂 Ko vidiš kakšne punce (brez pameti, nesramne, ukazovalne, sramežljive,.) imajo fante, ti pa ne, ti da malo misliti.. Tako sem malo začela razmišljat o tem. Zase ne bi rekla v spadam med sramežljive, zaprte punce, pa tudi na pogled ne v “slabšo kategorijo” => s tem nočem nikogar užaliti, da ne bo pomote.. Velikokrat ko gremo kam s prijatelji – klub, na morje, smučanje, pijačo… opazim tako jaz kot tudi oni, da me pogosto fantje opazujejo. Redko, skoraj nikoli pa noben ne pristopi.. Kmalu so začele padati šale, češ da se me bojijo.. Nekako mi ni jasno zakaj je tako.. Any ideas? 🙂 Upam da ne bo kdo tega narobe razumel – ne iščem fanta, le zanima me zakaj takšno vedenje..
What? Zakaj sama sebi lažeš? Ne ne, ti sploh ne razmišljaš o fantih…itak, da ne. Zakaj se potem obremenjuješ z drugimi puncami s faksa? Če bodo one skočile z mosta, boš tudi ti? Saj nisi več stara 15 let. Moj nasvet (čeprav na tvojo žalost nisem moški)…razmišljaj, kako se osamosvojiti, priti do službe in podobno.
To je zato, ker si vsaj pomojem ena izmed res lepih deklet pač vrjetno si zelo zelo luštna oz.lepa zato pa se tvoje prijateljice čudijo,da še nimaš nobenga…fantje, ki te pa samo opatujejo od daleč pa ne upajo pristopit zato,ker si vrjetno zelo lepa pa za njih si “to intimidating”. Mam sestro, ki je glih tako kot ti star 20 let tud freshmen pa je čisto ista kot ti luštna oz. zelo lepa pa bi lahko mela kergakoli pa nima še nobenga pa tud prioriteta ji niso fantje ampak bolj gleda na to, da bo uspešna pa velik nase da…je rekla enkrat “ko bom enga mela ga bom pač mela takrat ko se bo men zdel, da enga rabim”…moram pa rečt, da so take ženske kot ti redkost in ma take,ki jim ni prioriteta v življenju, da imajo enga tipa zelo zelo všeč.
Dekleta, torej tvoje prijateljice so precej nesigurne in manj samozavestne, ker se prilagajajo okolici, da če imajo vse njihove prijateljice fanta, morajo seveda tudi one imeti obvezno fanta. Pogosto je to tudi povezano z nesamostojnostjo in odvisnostjo, torej nezmožnostjo biti sam, da zato morajo obvezno imeti nekoga ob sebi – in takšne “pipike”, ki ne vedo, kaj pravzaprav hočejo, želijo od fantov, se “prepuščajo” slepim izbiram, zato pogosto “nabašejo” takšne, s katerimi niso ravno najbolj zadovoljne in srečne na dolgo rok.
Kje so pa to prebrala? Je še kak droben tisk kje? 🙂
Adrenalin girl, vprašaj ti raje svoje kolegice, ki te vsaj malo poznajo, zakaj bi naj bilo tako. Pa še tisto vzame malo z rezervo. Sicer pa malo sama pomisli, kako se vedeš, ko ti je kdo všeč, ali mu znaš to pokazat in tako naprej. Spoznaj sama sebe.
Adrenalin girl, vprašaj ti raje svoje kolegice, ki te vsaj malo poznajo, zakaj bi naj bilo tako. Pa še tisto vzame malo z rezervo. Sicer pa malo sama pomisli, kako se vedeš, ko ti je kdo všeč, ali mu znaš to pokazat in tako naprej. Spoznaj sama sebe.[/quote]
Če nekdo tako močno poudarja ravno nasprotno je to zgolj prepričevanje samega sebe:). In v tem primeru sem videla to, kako ona bi, pa ne ve kako bi, pa prijateljice že vse, pa ona spet bi…:)).
Ej, spominjaš me name, ko sem bila tvojih let :-))
Nič ni narobe s tabo, punca, samo dovolj si pametna in zrela, da znaš živeti sama s sabo, da ne
bežiš pred sabo v neke kvazi zveze….samo da nisi sama.
Eni ne znajo biti sami, čisto zares ne, jaz tudi tega nisem nikoli razumela, debelo sem gledala, ko
mi je recimo sošolka na faksu prjavla, da “ona bi šla tko gledat en film, pa nima nobenga, ki bi šel
z njo”….in sem jo gledala in potem vprašala, v čem je problem, zakaj pa sama ne gre v kino…in je
bla čist paf….da to pa ne, da v kino pa RES ne more sama…kaj v kino, še na WC v bifeju ni šla nikoli
sama….
Kar se pa tiče fantov, ki te gledajo, pristopijo pa ne….zadeva funkcionira tako, da v bistvu vedno ženska
da pobudo (četudi se to skoraj ne vidi) …ampak …težko je razložiti, malo opazuj, pa boš videla…punce,
ki so “na voljo” oziroma, ki “iščejo” oddajajo zelo razločne signale….pogled, nasmeh, drža telesa….
Ko boš videla fanta, ki ti bo res všeč, boš razumela…takrat ti ne bo problem tega tudi pokazati in
ga pritegniti k sebi…
Aja, še ta občutek, da se te “bojijo”, ja to tudi poznam, gre za to, da začutijo tvojo samozavest in
samozadostnost….vedo, da ne boš z nekom samo zato, da pač z nekom si, ampak ti bo moral biti
res všeč. To je vse.
Adrenalin girl, vprašaj ti raje svoje kolegice, ki te vsaj malo poznajo, zakaj bi naj bilo tako. Pa še tisto vzame malo z rezervo. Sicer pa malo sama pomisli, kako se vedeš, ko ti je kdo všeč, ali mu znaš to pokazat in tako naprej. Spoznaj sama sebe.[/quote]
Če nekdo tako močno poudarja ravno nasprotno je to zgolj prepričevanje samega sebe:). In v tem primeru sem videla to, kako ona bi, pa ne ve kako bi, pa prijateljice že vse, pa ona spet bi…:)).[/quote]
Saj je rekla, da ji je pogovor dal malo misliti (o fantih). Enkrat pač pride čas, kose začneo njih razmišljati malo drugače. Se ne rodimo s tem a ne. Pri njej je nastopil ta čas šele sedaj. Ti pa želiš prikazat, kot da si laže že od rojstva. A ti že od rojstva, pa sklepaš po sebi? :))
Če nekdo tako močno poudarja ravno nasprotno je to zgolj prepričevanje samega sebe:). In v tem primeru sem videla to, kako ona bi, pa ne ve kako bi, pa prijateljice že vse, pa ona spet bi…:)).[/quote]
Saj je rekla, da ji je pogovor dal malo misliti (o fantih). Enkrat pač pride čas, kose začneo njih razmišljati malo drugače. Se ne rodimo s tem a ne. Pri njej je nastopil ta čas šele sedaj. Ti pa želiš prikazat, kot da si laže že od rojstva. A ti že od rojstva, pa sklepaš po sebi? :))[/quote]
Ona VEDNO izhaja iz sebe 🙂
Saj je rekla, da ji je pogovor dal malo misliti (o fantih). Enkrat pač pride čas, kose začneo njih razmišljati malo drugače. Se ne rodimo s tem a ne. Pri njej je nastopil ta čas šele sedaj. Ti pa želiš prikazat, kot da si laže že od rojstva. A ti že od rojstva, pa sklepaš po sebi? :))[/quote]
Marko, lahko tudi zakompliciraš, tako kot si ti sedaj:). Pravim le, da včasih si nečesa tako močno želimo, da si tega raje ne priznamo na glas, da ne bi bili slučajno razočarani. Kot neke sorte oklep:).
Saj ne kompliciram, ampak pri njej tega nisem zaznal. Le to je. Škoda, da nisi na začetku že tega napisala, bi povsem drugače zvenelo. 🙂
Katastrofa, te punce , ne, na kako čudne tipe jih začne ščemeti spodaj, nikakor ne opazijo tebe, krepostneža, ne glede na to, koliko ponavljaš tukaj Junga, Milivojevića…:))))))[/quote]
Naj presodi 20-letnica, kateri ji je bolj všeč, jaz ali ti! 🙂 Mogoče sem malo samovšečen, ampak ne vem, zakaj imam občutek, da sem ji jaz bolj simpatičen (a ne Adrenalinska? 😀 ), kakor pa ti s tem tvojim stalnim cinizmom, ki redko premore tudi kaj humorja? 😉
Katastrofa, te punce , ne, na kako čudne tipe jih začne ščemeti spodaj, nikakor ne opazijo tebe, krepostneža, ne glede na to, koliko ponavljaš tukaj Junga, Milivojevića…:))))))[/quote]
Naj presodi 20-letnica, kateri ji je bolj všeč, jaz ali ti! 🙂 Mogoče sem malo samovšečen, ampak ne vem, zakaj imam občutek, da sem ji jaz bolj simpatičen (a ne Adrenalinska? 😀 ), kakor pa ti s tem tvojim stalnim cinizmom, ki redko premore tudi kaj humorja? ;)[/quote]
Kere vice si ti razlagaš ej 😀
Kaj je nastalo ven iz tega.. Imam občutek da se vi vsi poznate, NEKATERI pa si na teh forumih s cinizmom mal ego-te zvišujete, ker drugje vam očitno ne gre.. Goldfish: Mislim da sem kar jasno napisala zakaj se gre, ti pa si prepričana da si našla neko “globjo” poanto vsega => si ustvariš neko čisto svojo sliko, za katero se mi sanja ne iz česa izvira. Po tvojih komentarjih sodeč si bolj agresivne narave 🙂 Naj ti pojasnim da običajno (meni dolgočasno) življenje, ki tebi očitno pomeni vodilo, ni zame. Iz srednje šole čim prej v službo, delat za 500eur, se “osamosvojit” in živet v nekem najemniškem pajzlu, in tako dan za dnem -> vse za to da si na koncu dneva na svojem kavču.. To pride na vrsto po študiju. Na srečo imam starše, ki mi lahko omogočijo študij (že iz štarta min.8 let), poleg tega pa še, da se ukvarjam s stvarmi ki me veselijo (od kajtanja, do zimskih športov, med drugim sem tudi navdušena motoristka in še in še..) S tem želim povedati da imam polno življenje in nisem “še ena na seznamu zdolgočasenih deklic”, ki ne ve kaj bi sama s sabo počela in po tvojih besedah beži iz realnosti. Bi pa pomislila, da je to kvečjemu del tvoje zgodbe, glede na to da imaš veliko časa za viseti in neuporabno modrovati po forumih. Se opravičujem če sem se zmotila. 🙂
Zadnja stvar s katero bi se obremenjevala (v resnem pomenu te besede), je način življenja drugih in njihove prioritete. Zanimalo me je zgolj mnenje iz drugih zornih kotov na to situacijo, ne pa “seciranje” moje duševnosti..
Robi..: Kje pa si ti zasledil da bi se jaz počutila manjvredno? Kvečjemu obratno 🙂 Nezadostno, sedi cvek. Ponovno preberi. (malo humorja..)
Marko: Je pa res to, da svojih čustev ne rada hitro pokažem.. Verjetno ima tudi to svoj del pri tem..
Skela in Matjazko: Hvala za pomoč, je lepo videti da nisem edino “čudo tega sveta” 🙂
Punca, ti delujes cisto okay. Nic bat. 🙂
Drugace pa, jaz rad punce vprasam, tako doziveto, lol, pa kako pa da se nima fanta, ker utegnem iz njenega odziva zvedeti kaj zanimivega, jo bolje spoznati, razumeti. Malo pa tudi zato, da skrenem iz kaksnih obicajnih pogovorav v bolj tople, produktivne vode.
Ce pa mene katera vprasa, pa odvisno od okoliscin, vcasih vse skupan obrnem na salo. Recem, nobena me noce…. hahaha.
Adrenalin girl
GF se je v Amazonki križala s pirano, zato je njen ugriz boleč, kar je še posebej tvegano pri moških, ker nikoli ne veš, kaj te čaka. 😀
Matkic
Evo, Matkič, vidiš, kako se ženske vseh starostnih skupin lepijo na moj šarm, zdaj sem že Daterju resna konkurenca! :))) haha
Jaz bi tudi rabil malo adrenalina, mogoče pa jo kaj pot ponese semkaj Drave niže Ptuja,
me posadi od zadaj na svoj motokros motor, se je čvrsto oklenem, da me ne izgubi ob pospeševanju,
in že juriva po gozdnih in poljskih dravskih poteh, kjer je odličen teren za vožnjo, pa še kmetom bi lahko njive fajn preorala, da bi koruza bolje rastla.
Special edition
Intelektualni užitek, ki mi ga omogočajo, je nepopisen, prav orgazmično. haha 😀
Deklica zala:).
Čaka te še veliko dela na sebi. Ne preneseš nobene kritičnosti, nobenega drugega zornega kota. Dobro je le tisto, kar je všečno tudi tebi, boža tvoj ego in potrjuje, da si popolna. Naj te spomnim, da si deklica, ki se še vedno šlepa na tuj denar. Vse tvoje prostočasne aktivnosti financirajo starši, zato se tako ponosno dvigaš nad vsemi. Faks ti ne bo dal te širine, na koncu boš morda vesela, če boš lahko delala za 500€, dan za dnem. Meni je tako smešno, ko je iz zapisa opaziti tvoj samopašni ego. Pravzaprav pa še ničesar nisi spravila skupaj. Zdaj je moja slika res bolj jasna. Takšni ljudje, ki vidijo le sebe in potem dolgo nič in spet sebe….ostanejo sami. Upam, da te sreča čustvena inteligenca in zmanjša tvoj napuh.
Forum je zaprt za komentiranje.