šamponi proti prhljaju in zgodnja nosečnost
Verjetno vam je jasno, da sem prvič noseča, da sprašujem take “neumnosti”. No zame ni, dejansko me zanima ali te sestavine, ki so v šamponih proti prhljaju lahko kaj škodijo malemu? V zadnjem mescu se mi je pojavilo ogromno prhljaja, šampona nisem menjala, zato sedaj razmišljam o teh šamponih. Katerega priporočate btw?
če bi res obstajali šamponi, ki bi dokazano škodili plodu, bi
a. verjetno bili prepovedani
b. imeli vsaj napis, da niso primerni za nosečnice
tale tema tu definitivno spada med spisek najbolj butastih vprašanj, kar sem jih doživela tu gor. pa kaj res nisi sposobna več uporabit malo zdrave pameti, kar ti je je še preostalo??? Kako misliš dočakat konec nosečnosti, boš za vsako stvar spraševala, če škodi plodu???
Obstajajo stvari, ki nosečnicam oziroma nerojenim otrokom škodijo. Omenjene so v vsaki knjižici, ki se ukvarja z nasveti nosečnicam
to so
alkohol
cigareti
surovo meso
toksoplazmoza
rdečke
rentgenski žarki
zdravila, ki so na seznamu, da so teratogena
pa verjetno še pet stvari, katerih nisem uspela naštet.
vzemi si kako knjigo v roke in nehaj paničarit, ker boš s tem naredila še največ škode svojemu otroku.
vprašanje sploh ni butasto, če lahko izbereš med naravnimi sestavinami in kemijsko mešanico
naravni šampon:
Šampon Weleda rožmarin 100ml
Sestavine so biološkega izvora. Označene so na embalaži.
Weledin rožmarinov šampon je idealen za blago nego občutljivih las. Spodbuja lasišče in tako podpira naravno samoregulacijo. Čisto eterično olje preprečuje nastanek prhljaja in normalizira mastenje lasišča ter ohranja primerno vlažnost.
pismo ste ene butaste, google najde tole:
Can I use a dandruff shampoo to treat my flakes during pregnancy?
Shampoos for dandruff that use coal tar or salicylic acid should not be used during pregnancy, since anything applied to the skin can potentially be absorbed. Shampoos that use selenium sulfide are safe to use during pregnancy as a shampoo only. Shampoos that use use zinc pyrithione, such as Head & Shoulders, are safe to use during pregnancy.
torej VSI šamponi niso varni, kajne?
Ne škodi. Priporočam Vichy – imaš za mastne ali suhe lase, v lekarni.
Tudi kreme proti celulitu ne škodijo (čeprav v lekarni nosečnicam odsvetujejo, ker vsebujejo kofein: ampak če bi celo kremo pojedla ne bi bilo nič hudega za plod, tako nekako je enkrat rekel Pušenjak:)
Tudi barva za lase ne škodi. Pa depilacija. Pa še 100 stvari ne.
Raje pazi na čistila (tista močna ala za pečico), kupi kaj naravnega.
To je zato, da se firme zaščitijo. Potencialno ni še nič dokazano, tudi če bi se potencialno kaj absorbiralo…
Tudi na vseh zdravilih piše, da je za nosečnice potreben posvet z dr, preden kaj vzame.
Priporočaš? In ti si? Laboratorijska izvedenka, da tako vehementno zagotavljaš, kako nič ne škodi? Hm, jaz si ne bi upala.[/quote]
Spet ena, ki se obeša na besedo. Priporočam=sem sama uporabljala. Med nosečnostjo, seveda. Enako ostale stvari.
Če meni ne verjamete, Pušenjak:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,1025915,1025915#msg-1025915
http://med.over.net/forum5/read.php?19,991387,991387#msg-991387
Forum je zaprt za komentiranje.