Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek šampon za ravnanje las

šampon za ravnanje las

Ali je katera preizkusila šampon za ravnanje las? Pred kratkim sem zasledila reklamo na tv, pa me zanima, če sploh učinkuje oz. če ima kakšne škodljive posledice, če ga uporabljaš. Sem namreč močno skodrana (še bolj v vlažnem vremenu) in moja frizura ni ravno lepa, vse štrli in frli in se slabo počutim.
Hvala za odgovore!

Zakaj bi si ravnala lase, kot to delajo črnke, belke pa obratno, si jih kodrajo. Taka kot si najlepša. Vsaj za moj okus.

Princ

kupi likalnik za lase
men je ful dobr

jst uporabljam losjon od nivee za ravnanje las. na mokre lase naneseš, posušiš in so bolj ravni in mehki, potem jih še malo zlikaš z likalnikom, ma res malo, ne tanke šope las, ker to ful uničje, večje šope potegneš z likalnikom in bo kul, vsaj pri meni je tako!

Meni tak šampon ne zravna las niti malo. Nisem kot Afričan, a imam kar močne kodre. Če že hočem malo manj kodrov, mi najbolj pomaga veliko balzama in fenanje s krtačo. Nekaj ur sem malce bolj “ravna”, a le če ni dežja. Takrat tudi likalnik odpove.

Tudi jaz imam skodrane lase in zaenkrat se najbolje obnese likalnik za lase čez pa dam od Afrodite vosek z vonjem po kokosu (zelo majhno količino). Sprobala sem že cel kup kozmetike od šamponov za ravnanje las do raznih gelov in voskov za ravnanje in pri meni je zgoraj opisano najbolj učinkovito saj mi le tako ob vlažnem vremenu vsi lasje ne štrlijo v luft. O tem nasvetu, da so naši lasje najlepši v natur varianti pa nimam dobrega mnenja. Tudi meni so govorili pusti lase take kot so saj jih čisto uničuješ s tem likanjem no in ko, sem potem zanalašč kakšen teden hodila po svetu z natur grdo frizuro v luftu so spremenili mnenje:)

Sem obupala nad ravnanjem las. Poskusila sem že marsikaj od spanja s kopalno kapo na glavi (ja , res) – do raznih preparatov, likanja, celo trajno likanje sem si omislila ( raje ne govorim o tej katastrofi) … Nekako sem se sprijaznila, da brez frizerja ne morem imeti svilnato gladkih las. Kravžle krotim s penami in voskom in težo samih las (imam dolge do sredine hrbta- skravžlane, če so mokri pa še kakšnih 10-15 cm več). Pri meni pride v poštev samo res kratka frizura tam do 2- 3 cm ali pa doooolgi. Nekaj vmes je kot bi nosila košaro na glavi. Likanje? Nimam potrplenja. Preveč imam las, če likam res tanke pramene, potem mi roke odpadejo, enostavno jih je preveč … Skratka, zdaj imam v glavnem bolj raztegnjene kodre, gladkih pa ne … Včasih sem pa dejansko porabila še in še denarja (in časa) za razne preparate, ampak nisem naletela na kakšen izdelek, ki bi res učinkoval. Če mi lasje niso mrtvo štrleli, je bil kar uspeh.

No, v glavnem, moja izkušnja je taka, da k frizerju in fenat … pa še to takrat, ko je napoved suhega vremena, sicer se ne splača, ker vse frli.

Se mi je pa parkrat zgodilo, da so me ustavile ženske in spraševale, kateri frizer mi je naredil trajno 🙂 Ma, ni trajna, je večna … večna tegoba, no, včasih pa tudi radost.

Sorry, mal sem se razgovorila … moj odgovor je … ne verjamem v take preparate za domačo uporabo.

Jaz sem šampon preizkusla, ma nisem bila zadovoljna. Malenkost so se res poravnali, so bili pa lasje grozno mastni.

Moji lasje so težki, gosti in – skodrani:) Uporabljam šampon za ravnanje in balzam. Nikoli si jih ne likam, pa imam vedno ravne. Bistvo je v sušenju. Po nanosu balzama in spiranju si lase zavijem v brisačo, potem pa jih posušim po plasteh. Imeti je treba dobro krtačo, lahko je ta velika okrogla, ali pa ena specialna, ki v bistvu zgleda čisto normalna, ampak je fora v držanju palca. Kakor koli – lase se da ravnat tudi brez likalnika, samo malo več truda in časa si je treba vzet.

Jaz sem kupila šampon od Balee (firma od dm-a) in danes sem ga uporabila 4. zapored… Ugotovila sem, da imam res lase bolj ravne, ampak le če si jih pošušim s fenom… 🙂

Tudi sama imam naravno ZELO močne in kodraste lase. Že od nekdaj jih resnično preziram. Dekleta, katera nimajo takih problemov z željo po ravnih laseh in ohranjanju ravnih las predvsem v dežju ali megli seveda so res lahko srečna. Pa da ne bo pomote, če bi imela samo rahlo valovite lase bi mi bilo to zelo všeč…vendar tako kodraste kot jih imam naravno pa žal ne gre ker je katastrofa.
Tako da meni pomaga edino trajno ravnanje las pri Nadji Urevc v LJ. Je izvrstna. Sicer pride malo dražje, vendar če daš tistih 100€ na 2 leti potem je to še poceni za frizerja.
Poleg trajnega likanja pa priporočam da v dnevih, ko so vaši lasje še sveže umiti (torej 3 dni po pranju) jih imejte v kitki kamorkoli greste. Ko spustite kito, bojo lasje veliko manj skodrani kot bi bili če bi imeli spuščene. Če pa kite ne želite pa imejte spuščene vendar predvsem zjutraj jih imejte pod kapuco.

Lp

Greš frizerju in ti naredi ravne lase za dobo enega leta. Umivaš in ne likaš. Samo umiješ in posušiš. Temu se reče trajne ravne lase. Sicer ni trajno ampak za dobo enega leta deluje. Srečno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close