Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šampon KISMI

Šampon KISMI

Se ga spomnite? Meni je noro dišal. Danes sem malo iskala po drogeriji, pa nobeden ne diši podobno. Veste vi za katerega, ki bi bil podoben temu vonju po zelenih jabolkih?

Uh ja, zelena jabolka noro dišijo. Pred leti sem enkrat v Müllerju dobila Schaumo s podobnim vonjem. Bi ponovila nakup, če kje najdem…

Če se ne motim, je bil to šampon od ilirije? Če kdo od njih to bere, dajte ga spet na trg, uspeh zagotovljen. Sicer sem pred kratkim kupila litrskega ilirijinega, tudi jabolko, a ni takšen kot je bil kismi.

Spomnim se, da sem uporabljala Kismi gel za lase. Ni imel vonja jabolka, temveč čudovito privlačen vonj po katerem so lasje dišali cel dan.

[img]https://i.ytimg.com/vi/whNUEGH8qCc/hqdefault.jpg[/img]
Valjasta flaška z žogica pokrovčkom.
Ta vonj si še zmerom vsakdo prikliče v spomin. Z gotovostjo lahko trdim, da je ni bilo slovenske kopalnice, ki vsaj enkrat tam ne bila imela Kismija.
Kolektivni spomin, še Jugoslavija se ga spomni, ko je Ilirija izvažala v YU republike.
Če se prav spomnim, je majico KISMI nosil Magnifico v filmu Stereotip.
Sposojen en zapis s spleta:
“Sećate li se “Kismi” linije za kosu koja je bila vrlo popularna davnih 80-ih (proizvod kozmetičke kuće “Ilirija”, Ljubljana)? Pored gela za kosu, prodavao se i Kismi šampon i regenerator. Šampon od jabuke imao je fantastičan miris! Cela bi kuća mirisala nakon pranja kose.”

“može li neko pronaći i postaviti sliku onog KISS ME šampona s mirisom zelene jabuke.
Bočica sjećam se providna, šampon gust zelen i poklopac loptast”

iiiiiiiiiiiii se spomnim, ja.
škoda, da tega šampona ni za dobit v Lidlu v sklopu tistih dnevov nostalgij.

Ufff…spomini..vonj…fantastika..ko,bi ga le se kje dobila.

Punce, ki se je tusirala za reklamo Kismi šampona…

Sedaj ima skoraj 50 let, tedaj okoli 16…

Prozorna podolgovata flaška, okrogla, pokrovček kroglica, notri pa zelen šampon neopisljivo norega vonja … Takrat sem imela dolge lase in so mi vedno po tistih jabolkih dišali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close