Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style šampon dr. Hauschka

šampon dr. Hauschka

Kupila sem 3 šampone in 2 balzama. Enega sem sedaj odprla a nobenega efekta, tud peni se ne. Sem povprašala, kako je s to linijo, pa pravija da je to za naravne lase in ne barvane.Računa več nimam, da bi menjala.
Če bi jih katera imela, bi jih dala za polovično ceno.

Kako pa šampon ve, da imaš barvane lase?

Ne vem, no. Če je za naravne lase, bi ravno tako moral oprati tudi barvane.

Menda se ti šamponi ne penijo. Nimam izkušenj, sem pa slišala, da je tako.

Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del., edukantka telesne psihoterapije *** Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Ste hotel naravno kozmetiko,zdaj se pa vi penite. Kje so zagovornice tega čudovitega proizvoda,da te skregajo.hihi,se ne penijo, pa je vseeno ali so lasje barvani ali ne. Nasvet: porabi jih pač brez pene, naravno, pa še okolje ne boš svinjala, po zagovornicah naravne kozmetike. .

Brez pene so pa zato, ker so brez nafte. Kao. Nisi niti preizkusila?

ne penijo se ravno zato, ker so naravni oz. brez nafte. ravno zato jih nekateri uporabljamo. Tudi zobne paste se ne penijo itd…

A jest si z nafto lase perem, jao. No sej boste čez par let brale, s kakšno naravno svinjarijo si perete. Pa se boste takrat penile. Pa kdo ti danes garantira da je naravno. Samo ti sam, kar vidiš. A etiketa pa ne laže. Piše gor sestavine in je že naravno. Kot z barvami za lase.Ne vsebujejo tega in tega, potem ga pa najdeš pod drugim imenom.

Halo pica, kje pa ti živiš zadnjih par let? Na luni?

Ne v piceriji, a ti pa na Pagu?WTF?!

WTF? Če ti znese, da znaš v angleščini napisati to, mogoče vtipkaj še kaj v strica gugla. Ponuja tudi koristnejše informacije kot preklinjanje. Predvsem se pouči o sestavinah, s katerimi si pereš lase, oziroma iz česa jih pridobivajo. Pa pri tem ne trdim, da so škodljive niti nisem zagovornik vsega naravnega, ker nisem strokovnjak, vem pa vsaj, kaj so.

A te je mogoče kdo kaj prosil, da se vtakni vame.Te pa resnično nič ne briga, kaj jaz delam,kako si perem lase, pa če si jih z nafto ali bencinom. Res, bi bilo bolje da bi odgovorila na prvi post, pa mene spustila, ampak ker nimaš drugega dela, kjer bi se dokazovala, pa mene najdeš. Res je, kot pravijo, napiše se vprašanje, pa se o vsem govori samo o odgovoru ne. Spusti me iz memorije in ne bom nič iskala, ker me ne briga. Dodala sem svoj komentar, tvojega ne rabim, ker nisem nosilec posta. Odgovori ji, če imaš kaj, mene zanemari. Nimam volje prenašat blebetanj, ki me ne ganejo. Lahko pa pišeše do onemoglosti.

KOlikor sem jaz pred časom firbcala te stvari po internetu, v tem natur variantah ni sodium lauryl/laureth sulfata, ki v bistvu “povzroča” penjenje. Torej to, da se šampon ne peni, ne pomeni, da je zanič, temveč samo da nima milnice, kar pa ne vpliva na njegovo učinkovitost. Najdeš pa tako članke na temu kako je SLS škodljiv kot članke, da je povsem varen.

Sama sedaj že nekaj časa uporabljam natur kozmetiko z BDIH certifikatom, tudi zato,ker mi dosti bolj odgovarja. Sem šla pa te fore pred časom firbcat ravno iz razloga, ker sem kupila prvi natur šampon (tako kot ti) in se mi seveda ni penil, pa sem mislila, da kaj to “za ena jajca” prodajajo.:) No,potem sem ugotovila, v čem naj bi bila fora in sme mu dala “še eno šanso”. Itak da je test preživel in od takrat sem postopoma sprobala še ostale natur proizvode različnih linij in sem ful zadovoljna, tako da “komercialne” kozmetike ne uporabljam več.

MOrda daj šamponu še eno možnost :), ni pa seveda nujno, da ti ta šampon odgovarja in poskusi katero drugo natur varianto. Hočem ti samo povedat, da to,ali se peni ali ne, pa pri kvaliteti ne igra nobene vloge.

LP

Pod VE si si, ljubica, nagovorila ves forum. Ne čudi se potem, če si dobila odziv.

Jaz imam pa Lushevega trdnega, pa je ravno tako naraven in se peni.

Kadar se mi lasje bolj mastijo, uporabim prav šampon od Dr. Hauschka za mastne lase. Ker težave niso velike, je navadno že kmalu bolje.

To o penjenju pa je in ni res. Ob prvem šamponiranju se res ne peni, pri drugem pa že – ne ravno kot Nivein, a čisto dovolj.

Zakaj bi se pa sploh moral penit?? Tisto penjenje je ravno najbolj škodljivo za lase! Pred časom je zelo znan frizer pisal o tem, da v bistvu “las, ki se peni, joče”! To, da želite kilograme pene na glavi, je le psihološka finta – imate občutek, da zdaj je pa čisto, ker se peni ,a pena nima nobene zveze s tem. Pogosto mnogo bolje očistijo sredstva, ki se sploh ne penijo. Npr .ste že poskušale čistiti z navadnim prozornim kisom? recimo vodni kamen? Nič ga ne očisti bolje, a o peni nobene sledi… Kaj pa zdaj?? 🙂 Pa tudi zdrave zobne paste se seveda ne penijo, a so zobje po njih čisti in bleščeči!

Meni je bilo tudi na začetku čudno, ker se šampon ni penil. A sem kmalu ugotovila, da je prav tako dober oz. še boljši. Vedno sem imela probleme z lasiščem, odkar pa uporabljam naravno kozmetiko (Hauschka, Welleda, Logona), nimam več nobenih tegob

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close