Najdi forum

Šampinjoni

Kako jih pripravite? Nekoč sem nekje jedla šampinjone na žaru in so bili tako dobri!!! Ampak doma jih ne znam niti približno tako narediti:( Zadnjič sem jih kupila, narezala na tanke lističe in jih na hitro popekla v ponvi (na malo olja), ampak niso bili ničemur podobni! Spustili so ogromno vode, tako da so izpadli ven bolj kuhani kot pečeni.

Jaz bi pa rada pripravila pečene šampinjone in ne kuhane ali dušene! Žara doma nimam. Mi lahko kdo pomaga z nasvetom?

Hvala!

Sama imam rada narezane na četrtinke in nato popečene na malo olja. Na vročo ponev z malo olja daš četrtinke in pokrijem za pet minut, da omehčajo, nato odkrijem in nekajkrat premešam. Počakam, da vsa tekočina izpari. Na koncu posolim, popopram in dodam peteršilj. Jih pa mora biti koliko, da komaj dobro pokrijejo dno posode. Ne sme jih biti preveč v višino.

Druga je, da na hladno odlje dam čebulo in pričnem pražiti, ko čebula postekleni dodam na lističe narezane gobice (ne predrobni lističi) in dušim naprej, ko tekočina pomine dodam sesekljan česen, premešam, zalijem z nekaj žlicami belega vina in ko vino izpari dodam sol, poper, smetano in peteršilj. Take gobice imam zelo rada z ajdovo kašo.

Jaz jih ravno tako narežem na četrtinke, jih popražim, da vzhlapi vsa tekočina, posolim, poporam in ko jih serviram na krožnik dodam naribano gorgonzolo. Sir se lepo razpusti in gobice se super okusne. Lahko pa tudi brez sira, če ti ne odgovarja.

Šampinjone narežeš na debele rezine ali četrtinke in na teflonski ponvi popečeš z minimalno maščobe, vmes mešaš. Pražiti je treba toliko časa da dobijo barvo – ponev naj bo kar zelo vroča. Če jih prekmalu soliš spustijo vodo in se v bistvu dušijo. Če je temperatura prenizka se ravno tako začnejo dušiti v lastnem soku in ne dobijo tiste fine zapečene barve in okusa. Torej – hitro in na visoki temperaturi, soliti na koncu.

lp tinca

meni so tudi super po”dunajsko”….le, da moko in jajce kar skupaj zmešem in nato povaljam še v drobtinah ter popečem….njami….o pa tudi na žaru s česnom mi sedejo..

lepo kuhaj

_____________________________________________________________ <http://skala.moj-album.com/>

Mislim, da bo to kar pravšnji recept:

v klobuke šampinjonov nadevam naslednjo maso (zmiksam celo jajce, narezano šunko in nariban sir), potem to dam v namazan pekač in pečem cca 1/2 ure na 180 stop.C. zatem pa na krožniku še polijem s tržaško omako zraven pa lahko pomfri oz kaj drugega. Zelo dobro se splača poskusiti.

Jaz pa klobučkom osdstranim peclje, pokapam z limoninim sokom,da ne počrnijo.Nato jih popečem najprej po spodnji strani klobučkov, jih obrnem, še malo popečem, nato jih nadevam z tržaško omako, na vsakega pa rezino gorgonzole. Ko se stopi je pripravljeno. Najmi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close