samozavest
želel bi nekomu izpovedati mojo bolečino, ker pa okoli sebe nimam neobenega, sem pač se odločil za ta način.
Pred dnevi mi je punca rekla, da gremo malo narazen da mora ona razmislit, kaj čuti do mene. Seveda sem jo vprašal kaj je narobe, če me ljubi….. Sama je rekla da me ljubi ampak da ji manjka da jo crtam. Res nisem od takih ki nonstop visi na njej, vendar sem ji ljubezen izkazoval na tak ali drugačen način. Ko sem ji to omenil pa je rekla da ji to prigovarjam, kar pa sploh ni res.
Povem naj, da sem zalotil nekaj mesecev nazaj pisma ki jih je pisala drugemu fantu, vendar je zatrdila da jih ni nikoli poslala. Neprestano si je s “prijateljem” pošiljala SMS in to kar dve uri zaporedoma v moji prisotnosti. Ko sem ji povedal da me to moti se je zadirala, da jaz ji nemorem prepovedat se skom dopisovat in da ona itak s tem nima nič. Sama pa je bila tako ljubosumna, da če sem s konico očesa pogledal drugo je že vihala nos. Zdaj sem sam in čakam. Hudo mi je, ker res nimam samozavesti da bi iskal drugo punco. Prepričan sem da bi me vsaka zavrnila, da bi si rekla čuj jaz pa le premorem kakega lepšega od tebe. tako enostavno si neupam nobeni približati. Samozavest mi je nekoliko tudi moja punca zbila, ker ko sva se skregala je vedno govorila kako sem grd. Kja naj zdaj, kako naprej, kako poiskati družbo, enostavno ženske družbe ne znam poiskati oziroma nimam nobene samozavesti da se jim približam. Kaj naj naredim če me ona čez dan pokliče in reče “sem premislila OK lahko sva spet skupaj” Vem da bo ona naprej pisarla sporočila,…. Zelo sem depresiven, tako da sem sam od sebe začel jemnati tudi neke tablete ki naj bi bili za pomirjanje. Res si sam neznam pomagat, nimam ob sebi nekoga da bi si mu zaupal te stvari, strah me je samote. Tisti ki tega straha ni občutil neve kako hudo je to. Povem naj, da ko sem v družbi sem priljubljen in nikakor ne zamorjen in tudi dokaj zgovoren, samo prvega koraka pri puncah neznam storiti. POMAGAJTE…
At first I was afraid.
I was petrified.
I kept thinking I could never live
without you by my side.
But then I spent so many nights
just thinking how you’d done me wrong.
I grew strong.
I learned how to get along.
And so you’re back from outer space.
I just walked in to find you here
without that look upon your face.
I should have changed my fucking lock.
I would have made you leave your key
If I’d have known for just one second
you’d be back to bother me.
Oh now go.
Walk out the door.
Just turn around now.
You’re not welcome anymore.
Weren’t you the one
who tried to break me with desire?
Did you think I’d crumble?
Did you think I’d lay down and die?
Oh not I.
I will survive.
As long as I know how to love
I know I’ll be alive.
I’ve got all my life to live.
I’ve got all my love to give.
I will survive.
I will survive.
It took all the strength I had
just not to fall apart.
I’m trying hard to mend
the pieces of my broken heart.
And I spent oh so many nights
just feeling sorry for myself.
I used to cry.
But now I hold my head up high.
And you’ll see me with somebody new.
I’m not that stupid little person
still in love with you.
And so you thought you’d just drop by,
and you expect me to be free.
But now I’m saving all my lovin’
for someone who’s lovin’ me.
Oh now go.
Walk out the door.
Just turn around now.
You’re not welcome anymore.
Weren’t you the one
who tried to break me with desire?
Did you think I?d crumble?
Did you think I?d lay down and die?
Oh not I.
I will survive.
As long as I know how to love
I know I?ll be alive.
I?ve got all my life to live.
I?ve got all my love to give.
I will survive.
I will survive.
Evo, tole pesem si poberi z neta in jo ponavljaj v nedogled. Cake – I will survive.
Briši njeno številko mail rojstne dneve, in vse ostalo iz imenikov, zamenjaj ključavnico če je treba, povej prijateljem in prijateljicam, da je nočeš več videt, pokliči stare kolegice, ki jih že dolgo nisi videl na čaj ali kavo,…
Ni te vredna!
Niko ima prav: ni te vredna. Star slovenski pregovor pravi: vsak piskrček najde svoj pokrovček in obratno. Ja, kaj pa ta naklada, boš rekel. Malo pa le premisli. Samo eno te prosim- tablete!!! Nikar jih ne jemlji kar sam od sebe, ne da bi povedal svojemu zdravniku. Verjemi, med zdravniki so tudi taki, ki so ali mogoče ravno preživljajo isto kot ti in boste skupaj ugotovili, če in katere in koliko časa so zate najbolj primerne. Pa še nekaj mi najbrž ne boš takoj verjel, namreč da boš čez čas na vse skupaj gledal malce drugače. Nekje je deklica, ki te bo imela rada z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi vred in te bo tudi zaradi njih spoštovala, ti pa njo prav tako. Mogoče ne jutri, mogoče ne čisto kmalu, je pa! Se splača počakat nanjo!
Pozabi nanjo, pusti tablete, počni nekaj kar te veseli (šport, kultura, …) in pojdi v družbo. V brezdelju boš samo razmišljal in trpel, če boš pa aktiven, potem boš lažje prebrodil to, nesrečno, izkušnjo in hitreje spoznal drugo deklico. Saj ni treba da si ne vem kako samozavesten, potrebno je le to, da si veliko v družbi in slej ko prej bo pri kakšni preskočila iskrica. In ko se bo to zgodilo, boš že naredil prvi korak. Brez skrbi. Drugače bo pa ona tista, ki se ti bo približala. O tem, ali si grd ali ne, ne bi razpravljal, kajti to ti je tvoja bivša rekla, verjetno iz hudobije, ti si ji pa, zaradi pomanjkanja samozavesti, verjel. Ne pozabi starega pregovora – “vsake oči imajo svojega malarja”.
Na svetu je veliko deklet, zato ne obupaj in ne doma sedet.
Živjo, Niko!
Veliko škode ti je naredila, zdaj je pa dost!
Že to, da si je v tvoji prisotnosti dopisovala z drugim, mislim, haloo!
Ni šans, da bi jo vzel nazaj, pa tudi, če si ona “premisli”, zdaj pa tebi ni več do nje (pa čeprav ti potihem je). Ne odgovarjaj na klice, ne na SMSe, če pa že jo pa zavrni. Samo enkrat!
Svoj nizek ego si je brezobzirno in vampirsko futrala na tebi, zdaj te ima verjetno v rezervi, če ji slučajno drugje ne bo uspelo.
Grd, ma kje neki! Samo samozavesti ti manjka, si pa zagotovo zaslužiš kaj boljšega od nje. Pa sej to že veš!
Od zdaj naprej pust tablete, poskus se odvlečt na kakšen sprehod, v telovadnico, nekaj počni, zadaj si en cilj….pa magar zato, da če te že enkrat kje v mestu sreča, da boš zgledal ohoho.., boljš kot takrat, ko si bil z njo. (..to je samo za odriv, ona pa kmalu ne bo več pomembna).
Bo minilo, bo, samo nekaj časa je treba.
Pa še to. Tvoja vrednost zaradi tega, ker si sam, ni nič manjša! Veliko ljudi jo nevrotično pogojuje s partnerjem za vsako ceno, menjavanjem le-teh, pri tem pa izgublja sebe. Samota ni nič strašnega-včasih je blagodejna, zdravilna.
Oglasi se še kaj!
hvala vsem za te besede. Vem da to kar pravite vi je res in je tako prav. Res pa je, da sem v tem času ko sem bil z njo izgubil vso svojo družbo (ona nikoli ni hotela iti ven z mojimi kolegi). Tako sva bolj ali manj ždela sama. pa ne da ji moji kolegi niso ugajali, temveč niti svojih ni imela za izhode. Enostavno se v družbi ni znašla. Tako, zdaj ko bi jaz ponovno želel hoditi ven nimam praktično s kom. Ostala sta mogoče dva. nemorem pa se na njih obesit vsaki dan. Ej, nevem vam razložit kako mi je. In res me je strah samote. pa to ne pomeni da bi pod vsako ceno zdaj hotel imeti dekle, ne. Želel bi le družbe. Želel bi le nekoga ki me sprejme res takšnega kot sem in me ne podcenjuje oziroma mi ne zbija samozavesti še niže kot jo imam. Občutek imam, da bom hodil v službo, domov in nazaj v službo in tu se bo moje življenje končalo. Žal imam tudi tako službo, kjer sem več ali manj sam in to je za znoret. Danes mi je poslala SMS. Vprašala kako sem kaj in če ji pomagam izpolnit davčno napoved ker sama nezna. Res nevem kaj naj si mislim, res nevem če nisem le rezerva,…. Samo kaj ko se bolše počutim le ko spijem tableto za pomirjanje. Takrat me vsaj ne stiska pri srcu. Šeenkart, vem da imate prav da moram v družbo in da se bo že kaj premaknilao, kaj pa če se ne bo??? In kako naj grem v družbo, sam sedet v lokal, sam se sprehajat po parku,… takrat je še težje.
Res hvala za te vaše besede, vsaj tisti trenutek ko jih čitam mi je lažje.
Robert,vem, da boli, vem, da se počutiš zgubljenega in zapuščenega v svetu. Verjemi, nisi sam. Še veliko nas je, ki smo v istem zosu. Poskusi gledat tudi z druge strani: mlad si, zdrav si, imaš službo. Osnovni pogoji za življenje so tako izpolnjeni. Mnogi nimamo niti tega. Tablete so lahko le začasna rešitev. Zakoplji se v delo, kakršnokoli, prisili se, da ko si sam, možgane in roke z nečem zaposliš. Če hobija nimaš, si ga izmisli in se mu čimbolj posveti. potem tudi SMSji ne bodo več tako vplivali nate. Sprva bo šlo zelo težko, potem pa vedno lažje. Preverjeno deluje! Še kaj se javi in srečno!
V em, da je čudnen občutek.Jaz sem januarja isto končal 5letno zvezo z zelo lepo žensko, katero še zmeraj ljubim.Nisva se skregala vendar sva videla da to ni več to kaj je bilo in da bi te male razlike prerasle v probleme kateri bi bili razlog za ločitev.Verjemi da rabiš za tako razvezo več moči kot da zapustiš žensko, ki te uporablja za odskočno desko in ve da te dobi nazaj če ji zagusti.Glej jaz sebe spoštujem in se cenim glede na moje dosedanje dosežke in verjemi tudi ti se moreš, vsakdo se more!!!Vsak je v nečem dober in to je vir kjer lahko črpaš energijo.Bodi ego in se s tem zaščiti pred takimi paraziti kot je tvoja bivša.Če si sam to ni nič slabega jaz bi to še pozdravljal na tvojem mestu kajti to je odličen trenutek, da greš v sebe in si zadaš nove cilje in pri tem ne rabiš nikogar.TO SO TVOJI CILJI IN ŽELJE.Vsi prihajamo iz narave in tam je en velik tank za energijo in pozitivne misli pa še nič čudnega ni če greš sam v naravo.Teci, skači, deri se, pusti ta bes iz tebe v naravi in videl boš kako hitro se spremeni tvoj pogled na celo situacijo.Ne vleči se vase ampak vdihni in pojdi z dvignjeno glavo naprej.Je čudno če greš sam v kino???
SPOŠTUJ SE…
Ponovno vam hvala za vaše besede. Vem, vem da moram narediti nekaj za sebe. Vem da če me kliče da bi želela ponovno poiskusit bi moral zdaj jaz reči NE. Kaj ko pa vem da nebom imel te moči. Preveč me je strah samote, preveč se bojim v življenju ostati sam. Pa kot sem že napisal nism fizično tako grd da se bi me vsaka bala, enostavno jaz z dekleti neznam navezat stike zato ženskih kolegic praktično nimam razen partnerk od mojih kolegov. Sem drugače v družbi zgovoren in za zabavo, vendar enostavno nimam te moči da naredim jaz prvi korak. STRAH ME JE TE SAMOTE. NESKONčO STRAH. Sam si neznam pomagat in nevem kaj naredit. Šenkrat vam hvala ker ste tu.
Robert, Robert. Nasvet: jezikov človek nikoli ne zna preveč. Vpiši se v kakšen tečaj, tam je vedno več punc kot fantov. Drugi nasvet : vpiši se v plesni tečaj. Tam bodo več kot veseli vsakega fanta, ki pride brez partnerke. Možnosti je še nešteto. Samo začni že enkrat premišljevat tudi v to smer ! Drži se.
Srce, zdej pa konc!
Konc samopomilovanja!
Tud jaz sem mela tak problem. Pa sem se zelo slabo pocutla. Sama seb smilila… pa ni bilo prav. Vse prijatle sem zgubila ko sem bila z njim… tako da mi potem ni ostalo nic….
Pa sem se enkrat odlocla, da tako ne gre vec. In zacela iskat nove ljudi… tudi prek interneta. Za druzbo, ne za kaj resnega, samo za cvek, kavo.
Zdaj pa imam krasnega fanta in krasnega otrocka:))))
Tako da…. ven na kavo lahko gres s komerkoli. Veliko je ljudi, ki so prav tako osamljeni.
Pozdravcek,
Jest
Pozdravljen, Robert! Po tem, kar si napisal, ima tvoja punca še precej manj samozavesti kot ti, s tem da je še (oprosti) pokvarjena, ker te ima za oporo in te zraven ponižuje. To je daleč stran od ljubezni tako s tvoje kot z njene strani. Prepričana sem, da si fant, ki si ga marsikatera lahko samo želi. Kar se samozavesti tiče.. na prvi pogled neumno, ampak meni šport daje ful samozavesti. Pa ne mislim zdaj tisto poziranje po fitnessih itd, ampak če si v kondiciji, se enostavno boljše počutiš, oddajaš neke druge signale in praktično ne moreš izgledati ˝obupano˝.. Potem je pa še ta zakleta stvar, ki velja za vse, namreč da če nekoga obupno iščeš, ga ne boš dobil. Če imaš moč, pusti ti svojo punco, s prijatelji nazaj naveži stike, saj ni treba da vsak dan skupaj visite, sam se vpiši na kakšno aktivnost, ne vem, mogoče kakšno planinsko društvo in boš zaživel. In ko boš znal biti tudi sam s sabo in boš zadovoljen, se bodo punce kar lepile nate brez raznih načrtovanih osvajanj. To je moje mnenje. Tudi preizkušeno. LP!
Danes sem bil na terapiji v bazenu za moje poškodovano koleno. Ko sem plaval po bazenu in poslušal muziko, ki so jo vrteli mi ter gledal starejše pare v bazenu, sem se skoraj zjokal. Saj vem da to ni prav, saj vem da imajo vaše besede smisel in da je v njih rešitev….. Nevem pa, če sem res tako malosamozavesten da sei ne predstavljam sebe v nobenem tečaju oz. vedno bolj sem prepričan da bom za večno sam. Tako daleč je prišlo, da si želim umret. To ne pomeni da mislim na samomor (bog nedaj) vendar želim si da nebi bil na tem svetu. Najhuje pa je zvečer, zvečer si čisto sam, sam gledaš TV, sam ležeš v posteljo, sam…..
Dragi Robert
“Sama je rekla, da me ljubi, ampak da ji manjka, da jo cartam. “
Tu je iztočnica za vajin pogovor.
“ko sva se skregala, je vedno govorila, kako sem grd. “
Ko nesamozavestnemu človeku v zavedanju lastne nemoči, da bi z razumnim razgovorom dosegel, kar si je zadal, zmanjka argumentov, začne kot izhod v sili uporabljati žaljivke, z namenom, da bi nasprotniku – kajti v danem trenutku tudi ljubljeno osebo (nehote) doživlja kot nasprotnika, ki ga ne razume in ne kot ljubečega partnerja – prizadejal bolečino, kakršno v danem trenutku čuti sam in želi, da bi jo kot tako doživel in občutil tudi njegov nasprotnik. Seveda partner ni njegov nasprotnik (česar se prizadeti v stanju “popolne prištevnosti” seveda zaveda), a ga prizadeti v svoji nemoči v nekontroliranem izbruhu emocij tako tretira – ravno zato, ker v danem trenutku ne zna in ne zmore drugače, kasneje pa mu je ponavadi žal, a je za izgovorjeno prepozno. Če se dotični ne zna kontrolirati v času izbruha, potem bi bilo dobro, da se partnerja po končanem burnem prepiru poskušata še enkrat pogovoriti tako, da resnično poslušata drug drugega in kar je še pomembneje – da se takrat tudi slišita.
lp
ej nevem. včeraj sem se z vsem nekako sprijaznil, danes pa je ponovno spet kot prvi dan. Strah pred samoto, strah…. Res nevem kaj naredit. Ko b le obstajala čudežna formula. Nevem kam se dati, da nebi občutil take osamljenosti. Bivša mi vsaki dan pošlje še kakšen SMS v stilu kaj delaš kaj novega,… Tako da je vse skupaj samo še težje. Poamgajte….
Dragi Robert
Še enkrat isti odgovor:
“Sama je rekla, da me ljubi, ampak da ji manjka, da jo cartam. “
Tu je iztočnica za vajin pogovor.
“ko sva se skregala, je vedno govorila, kako sem grd. “
Ko nesamozavestnemu človeku v zavedanju lastne nemoči, da bi z razumnim razgovorom dosegel, kar si je zadal, zmanjka argumentov, začne kot izhod v sili uporabljati žaljivke, z namenom, da bi nasprotniku – kajti v danem trenutku tudi ljubljeno osebo (nehote) doživlja kot nasprotnika, ki ga ne razume in ne kot ljubečega partnerja – prizadejal bolečino, kakršno v danem trenutku čuti sam in želi, da bi jo kot tako doživel in občutil tudi njegov nasprotnik. Seveda partner ni njegov nasprotnik (česar se prizadeti v stanju “popolne prištevnosti” seveda zaveda), a ga prizadeti v svoji nemoči v nekontroliranem izbruhu emocij tako tretira – ravno zato, ker v danem trenutku ne zna in ne zmore drugače, kasneje pa mu je ponavadi žal, a je za izgovorjeno prepozno. Če se dotični ne zna kontrolirati v času izbruha, potem bi bilo dobro, da se partnerja po končanem burnem prepiru poskušata še enkrat pogovoriti tako, da resnično poslušata drug drugega in kar je še pomembneje – da se takrat tudi slišita.
lp
p.s. Pošteno se pogovorita in brez očitkov z ene in druge strani. Naj se dajo na mizo odprte karte.
Volja na moji strani je da se vsedeva in pogovoriva, vendar očitno na njeni ni. Samo govori po tel. da mora razmislit. Po drugi strani pa pošilja SMS kaj je novega in kaj delam… Obnaša se kot da nima volje za pogovor. Meni pa je iz dneva v dan težje namesto da bi mi bilo lažje. Zdaj sem ponovno spil tablet za pomirjanje, da mi je nekoliko lažje. Nevem kaj narediti, da se spremenim in pustim to za sabo.
Dragi Robert
Bodi pogumen in odlocen. Vztrajaj pri pogovoru. Povej ji, da se želiš odkrito pogovoriti o vajinem odnosu. Če bo rekla, da rabi čas za razmislek, jo vprašaj, koliko časa potrebuje. Odgovor “Ne vem”, naj ne bo zadosten. Dogovorita se za določen termin, lahko je to čez en teden, lahko čez dva tedna. Vendar na dogovorjeni termin se pogovor mora odviti. To ji daj jasno vedeti. Povej ji, da kakršnegakoli njenega kasnejšega izmikanja pogovoru, ki sta ga predhodno časovno vnaprej dogovorila, ne boš akceptiral. Daj ji vedeti, kaj čutiš do nje, a hkrati ji daj vedeti tudi to, da se v nedogled s teboj ne bo mogla igrati. Postavi meje, čeprav je boleče in hudo.
lp
Robert,
popolnoma te razumem. Sama sem se (uh, pred desetimi leti) razšla s fantom, s katerim sva se imela še zelooo rada, vendar sva ugotovila, da tako ne bo šlo več naprej. Potem sva se še eno leto dobivala, kar pa je samo še poslabševalo vse skupaj. Mogoče sem ga ljubila še bolj. Ves čas sem jokala, se spominjala srečnih trenutkov… in ga prebolevala polna štiri leta. Nič, prav nič mi ni pomenilo. Hotela sem le njega. No, potem pa si je on našel drugo punco in takrat sem vedela, da ne bo iz tega nič. Polnih pet let je minilo, da sem se lahko ponovno zaljubila, da sem opazila tudi druge moške, ki me prej niti najmanj niso zanimali. Zdeli so se mi popolni bedaki in prav vse sem primerjala z njim.
No, pa se je zgodilo. Pred parimi leti sem se zaljubila v prijatelja in sedaj sva srečna, zaljubljena, zadovoljna. Bivši je preteklost, ko pa se spomnim za nazaj, kakšne muke sem preživljala brez njega, mi je pa kar slabo in vem, da kaj takšnega ne bi še enkrat prenesla.
Zato – čas, čas, čas. Zavrži oziroma zloži v škatlo vse stvari, ki te spominjajo nanjo, ne javljaj se na sporočila in klice, ker bo tako le še težje. Vem, da jo pogrešaš, ampak ozri se naokoli – veš, koliko luštnih deklet čaka, da bo čas preživelo S TABO???
Srečno
ej, res nevem kaj? Včeraj sem kupil rožico ji nesel skupaj z enim verzom. ker je ni bilo doma, sem ji to pustil v stanovanju. Potem pa mi pošlje SMS, da hvala za rožico ampak da to ne spremeni nič. Danes mi ponovno pošilja SMS, da naj ji pomagam v neki stavri, ker jo sama nezna rešiti. Nevem kaj. Ko rabi pomoč se javi ko pa se ji jaz želim približat in pogovorit pa je odrezava. Nevem kaj je to vse skupaj.
Forum je zaprt za komentiranje.