Samonapihljiva blazina
Pozdravljeni,
Za kampiranje imamo turbomaximus, pa je sranje, ker pušča in ga ne morem popraviti, zato bi
za kampiranje v šotoru kupila samonapihljive blazine. Me zanima, kako se kaj zadeva obnese?
Ali jo je potrebno še kaj napihniti?
Kako spravimo zrak iz nje, da gre nazaj v vrečo, ko je ne uporabljamo več?
Kakšno debelino priporočate – 5 ali vsaj 7,5 cm debeline?
Hvala za vse nasvete.
Lp,
Mi imamo 7cm. So super, ni zoprnega guncanja, kot na maksimusu, pa dovolj so mehke Na koncu blazine je ventilček, ga odpreš, no pustiš odprto kar nekaj časa (uro, lahko tudi celo dopoldan). Zrak gre v blazino sam. Zapreš ventilček in ko jo želiš spraznit, spet odpreš ventil in jo na tesno zviješ (počasi, tako da gre zrak ven, začneš na tisti strani, kjer ni ventilčka).
Naj bodo vsaj 5 cm, še raje 7,5 če dobiš. Jaz imam ene iz hoferja že vsaj 7 ali 8 let in se odlično obnesejo. Edino delo z njimi je takrat, ko jih pospravljaš, je treba kar malo truda, da stisneš zrak ven da dobijo neko normalno dimenzijo. Ni primerjave s turbo maksimusom, no ni pa tudi domača vzmetnica. So pa kar drage, občasno jih imajo cenejši tuji diskonti, a mislim, da si letošnjo hoferjevo akcijo že zamudila (menda so bile te blazine teden ali dva nazaj).
Mi tudi kampiramo od nekdaj in smo vedno imeli te napihljive, vsako leto vsaj eno ali dve počili.
Letos sem pa kupila tole …. je 10 cm
http://www.jysk.si/165/388/4730600/a/catalog
Naslednji teden gremo za 3 tedne kampirat, tako da takrat lahko poročam.
V dnevni sobi se je obnesla ok 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.